Mini Express - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Vlaky
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: BoardBros
Moaideas Game Design
Autoři: Mark Gerrits
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Vedeni trate

Ahoj, chtel jsem se zeptat, zda muzeme vest trat napr. hnede (drevarske) spolecnosti z mesta, kde jiz trat maji, do mesta kde jeste spolecnost tato spolecnost neni pritomna(a nema vycerpanou kapacitu), ale neni tam poptavka po dreve. Predpokladam, ze ano - vyplyva me to z pravidel str.7 priklad c1 a i z toho, ze ve meste muzou byt az 3 spolecnosti, prestoze mesto poptava maximalne 2 druhy zbozi. Dale opravdu i tak ziskam vliv ve spolecnostech, ktere jsou zobrazeny na meste? To mi prislo trochu zvlastni.

10.3.2022 20:59:01

V první řadě to není tak, že například Dřevařská společnost smí stavět svoji trať jen do města, kde je poptávka po dřevě. Jakákoliv společnost může stavět své koleje do jakéhokoliv města (pokud není vyčerpána jeho kapacita), i když je tam poptávka po jiné komoditě, než podle které se jmenuje společnost. Hezky je to popsané v příkladu na straně číslo 8, kde Ocelářská staví koleje do města, kde je poptávka po bavlně a kůži a získá vliv v Bavlnářské a Kožedělné (i když ty koleje staví Ocelářská).

Tím, že stavíš například koleje Dřevařské, zvyšuješ vlastně její cenu (na stupnici délky trati). Ale na stupnici vlivu zvyšuješ svůj vliv ve společnosti/společnostech. V jednom tahu tak můžeš zvýšit cenu jedné společnosti, ale získat vliv v úplně jiné společnosti.

Je ale samozřejmé, že ty chceš mít největší vliv v té společnosti, která má nejvyšší cenu …. to je ale o zvolené herní strategii a aktuální situaci na herním plánu :) 

10.3.2022 21:48:55

Vybíráme z Bazaru

Puerto Rico
Puerto Rico
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas