Messina 1347 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Delicious Games
Rio Grande Games
Autoři: Raúl Fernández Aparicio
Vladimír Suchý
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Odstranění kostek moru

Ahoj, prosím Vás, co děláte s kostkami moru po vypálení pole? Dáváte je ze hry pryč nebo zpět do zásoby? V pravidlech toto není upřesněno. Přijde mi logičtější dát je ze hry pryč. Hrála jsem takto 2x sólo a stalo se, že kostky “předčasně” došly (což podle pravidel špatně není), ale myslím, že se to zákonitě musí stát i v dalších hrách a otázkou tedy je, zda je to tak správně?

7.5.2023 14:04:16

Zpět do zásoby. Obecně je ve hrách častější vracet věci do zásoby, a pokud se něco odstraňuje ze hry, je to výslovně uvedeno. Tady by odstraňování kostek úplně ze hry mohlo situaci dost rozbít, vzhledem k tomu, že i pravidla počítají s tím, že mohou kostky dočasně dojít a v takovém případě se nedoplňují. Navíc tohle pravidlo naznačuje, že kostky se mohou do hry vrátit, jinak by u něj bylo uvedeno něco jako: “jakmile kostky moru jednou dojdou, po zbytek hry už se nedoplňují”, což tam není.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

7.5.2023 15:25:18

Tak ono by to ztratilo to kouzlo moru. Lide se ho snazili zbavit, ale vzdy se nekde ukazal. To ze uz by nebylo mozne vyrazene kostky pridat by bylo proti realite te doby. Kdyz kostky dojdou znamena, ze jsou vsechny ve hre a tim doslo k silnemu zamoreni.

Takhle nad tim uvazuji ja.

7.5.2023 17:24:00

Vybíráme z Bazaru

Karak - žetony života
Karak - žetony života
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas