Kombo Afrika - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Loris Games, s. r. o.
Autoři: Ondrej Sova
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Combo


Jde o to že když udělám kombo,treba ze surikat. Za každou si liznu kartu, pro jeji efekt. Doplnenim karet me v ruce vznikne, jine lepší kombo. Můžu ho tedy vyložit a pocitat si to lepsi.?
16.1.2021 22:40:02

Ujasnění
Pozor na terminologii ;). Kombo děláš na konci tahu otočením skupiny 3 nebo více sousedících zvířátek (stejného druhu) lícem dolů. Vytvořením komba tvůj tah končí.

Efekt karty (např. líznutí kartu u surikaty) se uplatňuje při vyložení karty na stůl.

V tém příkladě tedy např. zahraješ surikatu, lízneš kartu; zahraješ další surikatu lízneš kartu; zahraješ líznutou kartu a vyhodnotíš její efekt (pokud chceš); zahraješ další líznutou kartu a vyhodnotíš její efekt. A ty líznuté karty ti třeba spolu s další kartou na stole vytvoří super kombo. Takže otočíš tyhle 3 karty lícem dolů, započítáš si body za kombo a tvůj tah končí.

16.1.2021 23:34:16

Hodnocení vs Vytvoření komba> To není pravda, v pravidlech se vyloženě píše, že poté co vytvoříš kombo, můžeš ještě vykládat další karty a aktivovat jejich efekty, nebo můžeš svůj tah ukončit. Nebo je rozdíl mezi vytvořit kombo (tedy jen vykládat stejné karty vedle sebe a nehodnotit) a vyhodnotit kombo? Víte někdo jak je to správně? :) - Phalibaty

Ujasnenie> Ahojte, ja som sa podielal na tvorbe hry takže môžete brať túto odpoveď ako smerodatnú.

Počas svojo ťahu môže hráč obodovať iba jedno kombo. Ak sa stane prípad, že hráč si môže vybrať, ktoré kombo chce obodovať, je to čisto na ňom.

Samozrejme nechávať len tak voľne ležiace kombo pre súpera nie je ideálne a tak odporúčam použiť CROCa (ak je k dispozícii) dané extra kombo zničiť.

Hodnotenie / Vytvorenie komba - Hru si uľahčíte keď budete toto považovať za jeden krok. Kombo sa vytvorí tým, že vyložíte 3+ kariet, ktoré môžu tvoriť kombo, otočíte ich a zarátate si body.
Vyložením kariet na stôl sa kombo netvorí automticky!!! To musí byť aktívny krok hráča.

Pôvodný príklad:
Vyložením 3x Suri si pripravím pôdu na vytvorenie komba, ale na poslednú chvíľu sa rozhodnem, že iné kombo mi dá viac bodov. Nič mi nebráni v tom nechať 3x Suri na stole len tak a vyložiť iné karty, z ktorých následne vytvorím kombo, ktoré si aj obodujem.

Príklad 2:
V jednom rade sú karty Croc - Croc - voľné miesto - Giffe - Giffe.
Do voľného miesta zahrám chameleóna.
Tým som si vytvoril možnosť výberu a ako hráč si môžem vybrať ktoré karty použijem do komba.

TL;DR - hráč má veľkú voľnosť a to, ktoré karty použije do komba a v akom momente počas svojho ťahu je iba na ňom. Obmedzenie je, že bodovať (schovať kombo do džungle) môže iba jedno za kolo.

Dúfam, že moje vysvetlenie pomohlo. - Noeh

Lze to :)
Zdravím, možné to je. Když vyložím stejné karty vedle sebe, nepovažují se automaticky za kombo. Smečkou/kombem se stávají, jakmile je schovám do džungle.

V pravidlech se sice píše, že poté co vytvoříš kombo, můžeš ještě vykládat další karty a aktivovat jejich efekty, nebo můžeš svůj tah ukončit. Ale klíčové je, co znamená "vytvořit kombo" - to nastává ve chvíli otočení karet lícem dolů. Takovéto otočené/schované v džungli můžeš mít jen jediné kombo. Ale pravidla nikomu nezakazují přestat budovat jedno kombo a začít se věnovat jinému. Klidně to udělej. Vyskládej si surikaty, naber si karty, a pak se Ti otevře šance vybudovat ještě lepší kombo. Tak ho vybuduj a schovej do džungle to lepší.

(Surikatami jsi ale si nabil na kombo svému protihráči).

8.2.2021 10:39:03

Vybíráme z Bazaru

Too many bones base game
Too many bones base game
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas