Java - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, budovatelská
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Ravensburger
Rio Grande Games
Autoři: Michael Kiesling
Wolfgang Kramer
Rok vydání: 2000
Sdílej: Facebook

Konečně jsme si ji zahráli

Autor: Elis | 1 hodina 30 minut | 9.10.2011 | 0

Hra: Java

Hráči: Elis, Fenrir

Protože doma moc rádi hrajeme Tikal, toužili jsme si někdy zahrát i další 2 hry z trilogie - Jávu a Mexicu. V rámci Deskohraní v Praze se nám to se synem konečně poštěstilo. Hru jsme znali jen z internetových fotek, ale díky znalosti Tikalu nám herní princip nebyl tak cizí. Pravidla jsme také neznali a prokousávat se jimi by zabralo dost drahocenného času, takže jsme byli rádi, když se nám podařilo v Ludotéce sehnat 1 vysvětlovače.

Urychleně jsme rozložili herní materiál, byly nám výborně vysvětleny poměrně složitá pravidla a konečně jsme nesměle začali budovat rýžoviště, vesnice a jezírka. S informací, že právě za jezírka je nejvíce bodů, jsme je stavěli ze všeho nejdříve. Protože jsme hráli jen 2, tak si každý celkem dlouho budoval "na vlastním písečku", místa bylo hodně. Později se Honzovi povedlo vybudovat větší vesnice, postavit chrám i uspořádat slavnosti a tak delší dobu vedl. Na závěr jsem i já rozšířila, oslavila, vecpala se do jeho vesnic a tudíž si bodově polepšila a o 2 bodíky vyhrála.

Hra se nám strašně líbila, oproti Tikalovi se vrství i do výšky a tím je to zajímavější. Těsně před Javou jsme hráli i Mexicu a Java je pro nás určitě lepší (i když těžší na přemýšlení) a hrozně rádi bychom si hru zase zahráli. Škoda, že už není k sehnání.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Cestovatelé Jižního Tigridu (CZ)
Cestovatelé Jižního Tigridu (CZ)
Akt. cena: 460 Kč
Končí za: 4 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas