Hoppe Reiter - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 3 let
Herní doba: 10 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra, dětská hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: HABA
Autoři: Susanne Gawlik
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Na prosluněných loukách koně prožili krásný den, ale slunce pomalu zapadá a je čas vrátit se zpět domů na farmu. Na zpáteční cestě budou sbírat různé věci, které jsou nezbytné před ustájením každého koně. Je nutné vyčistit všechny čtyři podkovy, každého koně nakrmit mrkví, vodou a doplnit mu seno. Až když je o koně dobře postaráno, mohou být přivedeny do boxu ke spánku.

Hoppe Reiter (česky „Klapy klap“) je jednoduchá a rychlá hra pro malé děti od 3 let, kde se hráči snaží dovést své koně z pastvy do stájí co nejdříve, zároveň ale o ně musí být dobře postaráno. Hráči vždy hází dvěma kostkami a rozhodují se, zda provedou pohyb s koněm, nebo zda si vezmou nějaký předmět, který je nezbytný pro ustájení. Hru lze hrát ve 2 - 4 hráčích a ve 3 variantách - úrovních obtížnosti.

Příprava hry:

Na stůl se rozloží herní plán, obě kostky a každý hráč si vybere jednoho ze čtyř koňů. Koně se postaví na pastvinu, kde hra bude začínat. Žetony s různými předměty se umístí vedle herního plánu a každý hráč si vezme jeden zásobník na předměty a položí ho před sebe. Pokud se hraje „těžší“ varianta, na pole cesty na herním plnánu se libovolně umístí 2 překážky (hnědé kvádry), na kterých kůň nemůže v průběhu cesty domů zastavit. 

Průběh hry:

Každý hráč ve svém tahu hodí dvěma kostkami a vždy musí zvolit jednu možnost, tedy buď pohyb koně o hodnotu hozenou na červené kostce, nebo vezme předmět hozený na modré kostce a umístí ho dosvého zásobníku. Pokud na modré kostce padne hvězda, může si hráč vybrat předmět, jaký chce. Obtížnější variata nazvaná „Překážkový běh“ obsahuje navíc 2 překážky, které jsou umístěny na cestě, a kůň musí překážku překočit, nemůže se na ní zastavit. Pohyb, který by končil na poli s překážkou, nelze provést. Další variantou je hra, kdy si hráči před každým hodem předem určí, jakou kostkou budou házet, nebudou tedy házet oběma kostkami, ale vždy jen jednou. 

Konec hry:

Vyhrává ten hráč, který jako první přivede svého koně do stáje. Podmínkou je, že musí mít plný zásobník, tedy mít posbírané všechny předměty.

Autor: michal09

Další názvy této společenské hry

  • Klapy klap

Vybíráme z Bazaru

Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Galaxy Trucker (CZ, stará verze)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas