Hanamikoji - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Ludopolis
EmperorS4 Games
Nasza Księgarnia
Takamagahara
Autoři: Kota Nakayama
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

ruy
ruy - avatar

priebeh kola - dojmy


...nechce sa niekomu postnut par slov o tejto hre?
..ci uz o hernom mechanizme, alebo vlastne dojmy?
10.8.2018 22:08:46

Česká pravidla a dojmy?
Česká pravidla asi nikdo nemáte? ???? Zajímá mne tato hra. Zaujala mne graficky a na BGG má pěkné hodnocení.

20.1.2020 23:58:28

Je to super jednoduché
Už ji nemám ale je to v zásadě pretahovacka o 7 karet Geishi , vtip je v tom ze hraje se s 17 kartami a rozdává se po 8 každému , takže je tam trocha neznáma co je ta jedna Karta s kterou se nehraje , všechny ostatní informace mate , znáte přesně polovinu karet kterou mate vy a skoro přesně víte co má druhy hráč ( téměř , protože tu jednu kartu co nehraje neznáte ) karty mají nějakou sílu a vykládají se k těm co jsou u prostřed stolu. Kdo má po 4 kole ( každý má k dispozici 4 akce ) převahu tak kartu ovládne , vyhrává ten kdo ovládne buď 4 karty nebo součet jim ovládaných karet je mysli 11 ( hodnoty karet o které se bojuje jsou 2,2,2,3,3,4,5 ) . ty 4 akce jsou také pro oba hráče stejně a jde jen o pořadí v jakem je využijete . Už si je nepamatuji přesně ale jedna je ze uděláte z karet na ruce 2 dvojice a soupeř vybyra kterou dvojí si nechá on a kterou vy , karty následnou umístíte ke kartám v střeše stolu o které se pretahujete, další akce je ze jednu kártu myslím hraje skryté , třetí ze ukážeme 3 karty a slouper si nechává jednu a vy dvě a poslední myslím ze zahodíme 2 karty . A to je vše komu se to podaří lépe využít tyto 4 akce vyhrává . Je to pěkné a rychle ale je to čisté abstraktní a i když to má pěkné ilustrace tak téma je tam nulové co je vzhledem na spracovani Škoda.

21.1.2020 10:23:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Dojmy
Ještě možná proč jsem to pustil , 1) i když je to par karet , zabere to cely stůl 2) pro 2 jsou lepší hry podle mě - santoriny , onitama.

21.1.2020 10:47:35

Dojmy
Ještě možná proč jsem to pustil , 1) i když je to par karet , zabere to cely stůl 2) pro 2 jsou lepší hry podle mě - santoriny , onitama.

21.1.2020 10:47:36

pravidla přibližně
Každý hráč obdrží 4 žetony,na kterých jsou vyobrazeny akce.Do řady se vyloží 7 větších karet gejš,přehlednější je podle čísel od 2 do 5,na každou se položí doprostřed karty žeton převahy. Zamíchá se 21 karet s gejšami,jedna z nich se dá stranou,nebude se s ní v tomto kole hrát. Každý z hráčů obdrží 6 karet,zbývajících 8 je dobírací hromádka. Hráči se střídají po 1 tahu. Tah hráče: hráč vezme vrchní kartu z dobírací hromádky,vybere 1 ze svých žetonů akcí,a provede akci s kartami,které má v ruce,žeton otočí rubovou stranou nahoru. Ve hře jsou tyto 4 akce: 1 kartu skrýt - 2 karty odhodit - vyložit 3 karty,jednu z nich si vybere soupeř a položí ji ze své strany k odpovídající větší gejše,zbývající 2 položí ze své strany hráč,který je vyložil z ruky,a položí k odpovídajícím gejšám - vyložit 2 dvojice karet,jednu dvojici si vezme soupeř a položí ze své strany k odpovídajícím gejšám,druhou dvojici položí ze své strany k odpovídajícím gejšám hráč,který karty vyložil.
Po odehrání všech 8 akcí (oba hráči mají 4 akce) každý hráč odkryje a na své straně přiloží kartu,kterou má skrytou. Poté se na všech 7 gejšách vyhodnotí převaha karet na stranách hráčů - kdo má u gejši více karet než soupeř,posune žeton převahy na kartě gejši na svou stranu.Kde nezískal ani 1 z hráčů převahu,zůstane žeton uprostřed karty. Vítězem je hráč,který má na své straně 4 žetony převahy.Pokud ani 1 z hráčů nemá 4 žetony převahy,je vítězem hráč,který má součet karet gejš s převahou aspoň 11. Pokud ani tímto způsobem není určen vítěz,žetony převahy zůstanou,kde jsou, a hra pokračuje dalším kolem,zamíchá se 21 karet,průběh kola je stejný. Při vyhodnocení převahy hráč ztratí žeton převahy pouze pokud soupeř vyložil více karet - pokud je počet karet shodný,žeton převahy se nepřesouvá. Pokud ani po 2.kole není určen vítěz,pokračuje hra dalším kolem,dokud není určen vítěz.

21.1.2020 17:59:10

Vybíráme z Bazaru

Arkham Horror 3. edice (ve folii)
Arkham Horror 3. edice (ve folii)
Akt. cena: 1425 Kč
Končí za: 9 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas