Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Solo hraní - prosím o vysvětlení

Zdravím,

rád bych se někde srozumitelně a uceleně dočetl jak je to se solo hraním gloomhavenu, nacházím všude jen pro mě nejasné informace a proto zde napíšu jak jsem to pochopil já a poprosím o vaše vyjádření.

Pokud to správně chápu, tak hlavní kampaň ve hře mohu odehrát já sám avšak musím hrát za více postav, nelze hrát pouze za jednu. Pokud bych chtěl hrát pouze za jednu postavu, jsou pro tuto hru určené speciální scénáře vedle hlavní kampaně.

Hru si plánuji s českým vydáním pořídit a hrát sám, tak se trochu strachuji, abych nebyl o nějaký herní obsah ochuzen, mimo to, že přijdu pochopitelně o kooperaci více hráčů.

Předem díky za ujasnění.
31.1.2019 15:56:27

Solo
Ahoj,
Hru jsem hrál v EN verzi.
Solo scénáře jsou jednotlivé bitvy pro různé postavy.
Celá hra lze hrát solo,ale ne s jednou postavou. Min jsou 2postavy. Jedna by to určitě nedala a chcípla.
Nejlepší zážitek ze hry budeš mít když si najdeš 1-3 stálé spoluhráče a budeš hrát s nimi. Sám si to užiješ taky,ale ne tak dobře.

Samozřejmě nic ti nebrání to poprvé odehrát sám (2postavy min) a potom si najít partu a projít to znova, jinak..

11.2.2019 08:00:17

Jo
Ano, je nutné hrát za víc postav. Ono i ve dvou postavách je to občas složitější, protože různé schopnosti mají synergie s jinými schopnostmi (elementy, Scoundrelovy boost útoky apod.)

Pokud je ve hře varianta hrát solo hru a pak začít hrát se skupinou, pak bych především pro solo verzi zvážil použití nějaké aplikace jako campaign trackeru...


11.2.2019 08:25:36

solo

Ahoj, solo se to hraje dobře za dva chary - mám vyzkoušených pár scénářů (mrkni na video Vasela. tam se můžeš podívat jak to asi vypadá). Ale o ten wow efekt se chce podělit alespoň s jedním člověkem. Někdo dokonce hraje za celou grupu, ale to je šílenej zabiják času. Porotože budeš hledat otimální kombinaci karet u všech 4 postav a ještě sám ovládat všechny nepřátele.

11.2.2019 10:29:07

Sólo hraní...
Jak už bylo řečeno níže, solo hraní je naprosto ekvivalentní skupinovému hraní, až na to, že musíš ovládat více postav (2-4) a máš o něco vyšší obtížnost scénáře, než kdybys ho hrál týmově (třebaže je to volitelný prvek), protože znáš iniciativu naplánovaných karet akcí všech svých postav.

Dále má tu výhodu, že můžeš hrát kdykoli - nejsi vázán na volno spoluhráčů - a taky můžeš rozehraný scénář kdykoli přerušit a pokračovat v něm později.

Vůbec se toho neboj. Jen bych ti doporučil úplně první hru nebo dvě dát s někým dalším (klidně každý za jednu postavu), aby sis ozřejmil základní herní mechanismy.

Poznávání postavy (její schopnosti a jejich efektivní kombinace) zjistíš, až samotným hraním, nehledě na to jestli solo nebo ve skupině.

Já hraju normálně za 3 postavy solo - bez problémů. Možná časem ještě přiberu i čtvrtou. Je ale fakt, že s každou další postavou narůstá počet/obtížnost nepřátel i míra přemýšlení, jak efektivně zkombinovat dostupné karty akcí tvých postav.

Kooperace v týmovce je dobrá, ale nemusí se vám při ní vždy povést to precizní načasování (jako při sólu), třebaže jde tento rys používat i v týmovce (za cenu zvýšené obtížnosti scénáře).

11.2.2019 10:35:02

solo x semisolo
Nevím jak vy, ale já si vždy připadám jako průvodce, když hraju za více než jednu postavu. Prostě se nedokážu naplno vžít do role každé z nich. Hru si určitě pořídím, ale tohle mě trochu mrzí.

11.2.2019 11:16:54

...
Není v solitéru problém, že bojové cíle postav nejsou tajné? Není z hlediska zážitku a herní filosofie výhodné, když soupeř dělá něco zdánlivě neoptimálního, protože má tajný bojový cíl?
...................................................................
Redaktor Deskofobie a blogu Kubrt vs Deskovky

11.2.2019 12:07:07

Solo hra - pravidla
@Kurdt57: V pravidlech (s. 16) je pro solo hru úprava:

...To compensate for this, solo players should increase the monster level and trap damage by 1 for any given scenario without increasing gold conversion and bonus experience.

11.2.2019 13:03:51

Vybíráme z Bazaru

Founders of Gloomhaven
Founders of Gloomhaven
Akt. cena: 30 €
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas