Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pomocnici

Jak se pohybuje s pomocníky, pokud ve hře nejsou nepřátelé? Mohou hráči určit aby se pomocník pohnul ke dveřím a otevřel je? Pokud ano, jak probíhá tah nestvur po otevření dveří pomocníkem? Odehrají nejprve ty s nižší iniciativou než hráč co má pomocníka a až potom tento hráč?
26.6.2019 13:49:26

pomocnici
Pomocníci hrajú automaticky, podľa rovnakých pravidiel ako nepriatelia. To znamená, že sa hýbu smerom k najbližšiemu nepriateľovi. Ak na mape nie je nepriateľ, pomocník sa nehýbe.

A preto dvere otvárať nikdy nemôžu.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

26.6.2019 14:40:42

Cardinalle

Díky, myslel jsem si to, ale spoluhráči mne přesvědčovali o opaku.

26.6.2019 14:53:43

SPOILER SPOILER SPOILER
Existuje možnost hýbat s pomocníky pomocí karet jedné postavy, kterou lze odemknout. Má nativně jednoho pomocníka a určitými akcemi na kartě jej lze ovládat.... Ta samá postava navíc může summonovat nějaké další pomocníky a na vyšším lvl je také ovládat v rámci svého tahu...

26.6.2019 15:19:44

ad pomocníci...
Obecně řečeno vícero povolání může vyvolávat pomocníky - to je překlad anglického summons? - nemám českou verzi.

Tyto summons - nehledě na to zda jsou vyvolány spřátelenou postavou, nepřítelem, nebo pomocí scénářového pravidla (pak se jím říká spawns) - se řídí pravidly pro pohyb a boj (AI) jako normální nepřátelská bytost/nestvůra.

Pro spřátelený summon jsou postavy hráčů a jejich summons allies/přátelé a ostatní bytosti nepřátelé.

Pokud nejsou na mapě žádní nepřátelé (ve výhledu nebo vůbec), tak se spřátelený summon může pohnout a zaútočit na (neživé) objekty, které mají nějaké životy (HPs) - např. dveře, oltáře, apod. - které je obvykle potřeba zničit. To se ale týká jen několika málo scénářů.

Pokud chcete ovládat svoje summons, tak to musí akce na kartě schopnosti přímo uvádět - poté s ní můžete pohnout/zaútočit, jak chcete vy (v rámci jejích pohybových/bojových limitů), ale jinak se hýbe jen normálně/automaticky před tahem svého vyvolavatele.

to G4nd4lf: Umí to více povolání, nejen tebou zmiňované povolání Squid face/Phoenix, ale v mnohem komplexnější podobě i povolání Circles - viz ikony/označení zamčených povolání.

26.6.2019 16:59:55 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Motor city
Motor city
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 2 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas