Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

scenar 29 nedari se

jaky byl Vas nejtezsi scenar? nas zatim c.29 prohrali jsme uz 3x a to dokonce na obtiznost 2 kdy oba jsme na levelu 7… proste 17 nepratel proti dvema hrdinum kteri ani jeden nemaji utok na vice cilu a jeden ma jen jeden plosny utok je moc… skupina zbrojmistr a music note

6.5.2023 19:23:39

Nejtěžší scénář pro nás byl první ze Zapomenutých kruhů a teď sem tam nějaký z Crimson Scales (oboje jsou rozšíření). Ale 29 ze základu je drsná. Je dobrý pokusit se udělat z bardky glass cannon. Tenhle build by měl být možný tak, že si nevezme support karty (jako třeba píseň všem plus jedna štít), ale vezme si co nejvíce útoků (ale ne pálicích). Tohle je ideální do dvou hráčů.

Strategie na tenhle scénář byla otevřít jedny dveře a schovat se za roh. Pak příšery postupně vylezou a kosit je. 

I zbromistr musí být postaven tak, aby dával co nejvíc damage a moc nepálil karty.

Snad to pomůže a scénář dáte ;)

18.5.2023 13:36:26

mh

@Matesack Nás scénář č. 29 (zatím) minul, ale mám dotaz ke zde uvedené taktice.

  • Pravidla, str. 29-30:

Před tím, než nestvůry provedou schopnosti napsané na tažené kartě, musí každá nestvůra zacílit na konkrétního nepřítele.

Najděte nejkratší možnou cestu, kterou musí nestvůra urazit, aby se v dosahu jejího útoku objevil nepřítel, na kterého vidí.

Pokud neexistuje žádný nepřítel, na kterého by mohla nestvůra zacílit, protože neexistuje pole, z něhož by mohla nehledě na hodnotu svého pohybu zaútočit (např. jsou všechna zablokovaná nebo se k nim nedá dojít), nestvůra se během svého tahu nepohne a nezaútočí

  • Manuál umělé inteligence ze Zapomenutých kruhů:

Změřte délku trasy k volnému poli, ze kterého je možné provést útok (je přitom nezbytné, aby cíl byl pro nestvůru viditelný). … Pokud taková trasa neexistuje, nestvůra nemůže zacílit a nepohne se ani nezaútočí.

 

Je možné, že něco z toho chápu špatně, ale pokud se otevřou dveře a všichni hrdinové se schovají za zeď, tak na ně žádná nestvůra nevidí, tedy na nikoho nemůže zacílit a tedy se ani nepohne. Takže taktika otevřít dveře, schovat se a útočit na nestvůry, které postupně vycházejí ze dveří, nemůže fungovat. Nebo se mýlím?

18.5.2023 15:15:51

@mh už je to nějaký pátek, co jsme GH hráli, ale pokud se nepletu, tak nestvůry potřebují vidět při útoku, nikoliv při zacílení a pohybu. To dle mého chápání vyplývá i z tebou citovaných pasáží pravidel.

18.5.2023 15:43:38

@mh Je to jak píše @Hawkie.

Citovaná věta "Najděte nejkratší možnou cestu, kterou musí nestvůra urazit, aby se v dosahu jejího útoku objevil nepřítel, na kterého vidí.", zní v originále "It finds the shortest possible path to get in range and line-of-sight to use its attack".

To znamená, že nestvůra cílí na toho, ke komu musí urazit nejkratší cestu, aby na něj poté viděla a přitom ho měla v dosahu. Nikoliv, že musí na někoho vidět a pak k němu mít nejblíž.
Proto je i v české větě spojení "aby se objevil".
Stejně tak ve zmiňovaném manuálu z rozšíření se věta "je přitom nezbytné, aby cíl byl pro nestvůru viditelný" vztahuje k poli, ze kterého je možné provést útok.

 

Jinak pro nejasné situace doporučuji si je nasimulovat: Gloomhaven Monster Mover

18.5.2023 16:24:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Vlastně bych ani neřekl, že jsme se potkali s extra težkými scénáři. Ono hodně závisí na složení skupiny.

Teď třeba ve dvou máme Notu a Pilu, musím říct, že obtížnost najednou vylítnula o pár úrovní nahoru, bez našeho přičinění :D Jakýkoliv scénář se zdá najednou těžký.

Jinak tu 29, Nota ať hází všude prokletí, má i pár hromadných prokletí a zandá kartu, kde všichni nepřátelé útočí znevýhodněně.

18.5.2023 18:12:03

mh

@Sady @Hawkie Děkuji za odpovědi, tím bych můj dotaz v tomto vlákně považoval za uzavřený.

19.5.2023 10:31:42

diky @Laionel @Matesack  za tipy, je to vazne peklo kdyz vezmu ze clovek jeste musi nicit dvere a bez plosnaku a utoku na vice cilu mi to prijde fakt extrem.mozna zkusime na to uzpusobit balik karet

19.5.2023 11:55:28

Vybíráme z Bazaru

Marvel Champions + Red Skull + hrdinové ENG
Marvel Champions + Red Skull + hrdinové ENG
Akt. cena: 3500 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas