Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Zvěst

Zvěst- "Pokud na této kartě nejsou žádné žetony tajemství, každý vyšetřovatel odhodí všechny své stopy. Navíc odhoďte i všechny stopy z hracího plánu. Poté je tato Zvěst vyřešena."

Mají se odstranit i stopy umístěné na kartě mystérií ?

Karta mysterií není na hracím plánu, ale tady záleží jak to bylo myšleno v originále a jak se to přeložilo do češtiny.
8.10.2020 08:14:52

Nomad
Jak píšeš není na hracím plánu, takže z mystérií ne.

8.10.2020 08:19:37

RE:
Díky. Stejně jsem stopy na kartu mysterií nedostal, protože vyšetřovatel nebyl schopen sebrat stopu ani na 4x. Pak jsem měl možnost tuto Zvěst uzavřít pokud přijmu Temnou smlouvu. Vsadil jsem, ale na riziko, že Zvěst odstraním poražením elitní nestvůry s odolností 4. Měl jsem na to 9 kostek, dva přehozy a jednou +1 k jednomu hodu. Celkem jsem dal dva úspěchy a prohrál si tím hru. Jelikož jsem nováček, tak jsem nevěděl, že přestože mi měly přijít 4 karty mysterií, tak na nich nebyla žádná stopa. Na žlutých stopy nejsou, jsou tam vždy stejné symboly. Prohrál jsem tak, že jsem splnil všechny podmínky, ale chyběla mi karta mysterií, která by uzavřela kolo. Přesto jsem si to parádně užil.

8.10.2020 08:47:42

Událost -Zvěst
Nebudu zakládat další vlákno. Událost - " Každý vyšetřovatel odhodí tolik stop, kolik je ve hře karet mýtů Zvěst. Pokud není žádná karta mýtu Zvěst ve hře, z krabice se hrou táhněte a vyhodnoťte 1 kartu mýtu Zvěst.
Hru jsem touto kartou prohrál, hned posun znamení ji ukončil, takže jsem kartu nevyhodnocoval, ale pojem "ve hře" mi nebyl jasný. Během hry jsem úspěšně odstranil dvě Zvěsti (jelikož jsem nedělal nic jiného, tak jsem neuzavřel ani jednu kartu mysterie).
Počítají se dvě Zvěsti na odhazovacím balíčku do hry a měl bych odhodit dvě stopy za každého vyšetřovatele
pokud je mají nebo najít novou Zvěst v krabici ?

8.10.2020 13:14:09

Nomad
Zvěst ve hře je taková, která je aktivní, pokud je odhozena buď splněním nebo tím, že není splněna a udělá nějaký negativní efekt, pak není ve hře.
Takže v tomhle případě by sis vylosoval nějakou nepoužitou z krabice a tu dal do hry, s tím, že se samozřejmě vyhodnotí klasicky jako ty ostatní, takže i ikonky na vršku, takže dá nějaké stopy do hry aspoň.

8.10.2020 13:23:07

Vybíráme z Bazaru

Lost Ruins of Arnak + Expedition Leaders + Promo
Lost Ruins of Arnak + Expedition Leaders + Promo
Akt. cena: 1449 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas