Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

vyšetřovatel na tvém/svém políčku

Ahoj,
mohl by mi někdo, prosím, říci, co znamená formulace "na tvém/svém políčku"? V pravidlech to není vysvětleno a během hraní mě napadlo několik možností, tak nevím.
Co si myslím je, že "na tvém" je políčko, kde hráč na tahu právě stojí. To ale nevysvětluje "na svém". To znamená políčko, kde stojí jiný hráč? Takže vlastně jakékoli políčko? Nebo mě napadlo, jestli se to neodvíjí od začínajících políček postav. Každé je nějakého typu (např. město). Nevztahuje se to na tyto typy políček? Snad to není překladatelská chyba a má být použit jen jeden termín. Už nad tím přemýšlím tak dlouho, že mi to dává pořád méně a méně smyslu...
9.12.2019 07:55:26

tvém/svém
Asi by bylo vhodné uvést příklad, kde ti to není jasné. Ale obecně na tvém políčku je to, kde se aktuálně nachází tvoje postava. Na svém je to, kde stojí ta postava, které se ten text týká.

9.12.2019 08:39:45

tvém/svém> Příklady:
- své políčko: kouzlo "Duševní strava" má Akci: "proveď zkoušku vědomostí -1. Pokud uspěješ, vyber vyšetřovatele na svém políčku, který si vylepší 1 dovednost dle své volby". Platí to tedy na jakéhokoli vyšetřovatele na jakémkoli políčku vyjma sesílatele?

- tvé políčko: výhoda "Obvazy": "Můžeš odhodit tuto kartu a tím zabránit ztrátě až 2 zdraví jednoho vyšetřovatele na tvém políčku." To se tedy vztahuje na políčko, kde právě stojím a asi to tedy můžu použít i na sebe, jestli to správně chápu. - Vilém

příklady> Oba ty texty znamenají úplně to samé, rozdíl je jen v gramatice. Klidně tu můžeš svém nahradit tvém.

V obou případech to můžeš použít i na sebe. - daevin

tvém/svém> Díky.. - Vilém

..
myslím, že v tom hledáš zbytečně vědu.

Pokud se karta odvolává na vyšetřovatele na tvém políčku, týká se to tebe a všech vyšetřovatelů, kteří se nacházejí na stejném políčku, jak tvoje figurka. Rozdíl mezi tvém a svém je především gramatický - v češtině se tyto výrazy odlišují. Obecně bych řekl, že že "tvé" je pro 6. pád (každá příšera na tvém políčku), "své" pak pro 4. pád (polož na své políčko). V originále je to pořád "your". Ale jinak jak řekl daevin, kontext by určitě pomohl

9.12.2019 09:07:21

..> Určitě v tom hledám zbytečnou vědu, ale už jsem v tom tak zacyklený, že nemůžu ven..

Jestli je v originále "your" všude, tak to nemá žádný významový rozdíl a vše se tedy vztahuje na políčko, kde stojí moje figurka.

Dík.. - Vilém

ještě bych upozornil,
že kartě "Cestování prázdnotou" je chyba - tam je uvedeno "na svém políčku", ale mže to být vyšetřovatel kterýkoliv. Viz opravné přelepky.

9.12.2019 09:40:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

51st state ultimate edition
51st state ultimate edition
Akt. cena: 1150 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas