Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nemůžeme vyhrát - tipy, co bysme mohli dělat špatně?

Ahoj, hrajeme ve dvou lidech za 4 vyšetřovatele a cca z 15ti her jsme vyhráli pouze jednou proti Azathotovi. Je to docela frustrující. Zde jsem pročetl snad všechny otázky + diskuze a zdá se že vše hrajeme dobře podle pravidel.

Zařezávají nás dost kostky. Tak 10krát za hru se nám stane, že na 3-4 kostky nedáme ani jeden úspěch nebo nezískáme co je ve střetnutí potřeba (štěstí v lásce???? :-D)…je možné, že tohle je hlavní příčina neúspěchu?

Nebo nemá někdo nějaký tip na častou chybu, proč bysme si hru něčím mohli stěžovali nebo naopak tipy, kde bychom měli zabrat, z vašich vlastních zkušeností?

Párkrát jsme byli relativně blízko k vyřešení 3.mystéria, ale stále zbývalo např.získat 6 stop a porazit nestvůry dohromady s houževnatostí 6, což je podle mě minimálně 3-4 kola a s probuzením prastarýho už je to 99,9% nemožné.

Máme bohaté zkušenosti z AH, a i když chápu, že v EH je mechanika jiná, tak mi to přijde “až moc těžké”. Nebo jsme prostě (jak tu už někdo psal) lamy, možný to je taky? :-D

Díky.

28.2.2022 10:10:25

V EH jsou hodně důležité předměty. Proto je tam předělaný obchod a lze ho používat častěji. Nakupujte, je to hodně o vybavení, které umí hodně pomoci. My ze začátku se ženou na to trpěli i v AH. Prostě jsme to vybavení ignorovali mnohdy na to doplatili.

Nic jiného mě nenapadá. Dlouho jsem to nehrál. 

____________________________________________________
Natáčím deskoherní videa na Youtube na kanále Bartyx Gaming!

28.2.2022 10:41:32

Ad stopy, určitě je dobré vybrat si aspoň jednoho vyšetřovatele schopného je nějakým způsobem generovat. Určitě se hodí mít možnost opakovat hod díky soustředění. To přineslo hned první rozšíření jestli se nepletu,ale dá se jednoduše zavést i jen do základu stejně jako žetony zdrojů z rozšíření Masks of Nyarlathotep. Ad epické nestvůry,dost často se dají likvidovat nebo aspoň nahlodat přes Tokio. Dál se snažit udržovat brány v nějakém balancu, pořád je to o rovnováze mezi plněním mystérií a zavírání bran, když v první půlce ignorujete brány dost se vám zkrátí čas, když se nevěnujete dostatečně mystériím nemůžete vyhrát. Je to prostě o určité zkušenosti a spolupráci,souslednost akcí díky výběru prvního hráče může být někdy podstatná,jeden koupí lístek, předá dalšímu,ten se pak jednodušeji dostane někam atd. 

28.2.2022 13:13:55

Hra je náhodná a někdy se to může špatně sejít. Třeba nestvůry se losují náhodně ze všech a přijdou ty silnější nebo vám událost může vyléčit skoro mrtvou nestvůru.

Vyplatí se mít diverzifikovaný tým - silného bijce nestvůr, další postavy s vysokým postřehem, kteří zavírají brány a sbírají stopy. Využijte toho, že si vždy určujete prvního hráče - jedné postavě můžou ostatní donést vybavení a tam pak někam vyrazí. Vzhledem k systému úspěchů je zvednutí vlastnosti z 1 na 2 obecně daleko silnější než třeba z 3 na 4 (tam, kde je třeba jeden úspěch). U měst je napsáno, co tam při setkání jde často získat. Např. některá setkání v Tokiu umožní ničit slabší nestvůry na druhé straně světa. 

 

Můžete si balíček událostí sestavit jen z těch lehčích.

---
Pomáhám s korekturami překladů pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

28.2.2022 13:23:40

Vybíráme z Bazaru

Drakiáda - inzert
Drakiáda - inzert
Akt. cena: 69 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas