Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

nejzábavnější kombinace

Tahle otázka směřuje hlavně na majitele více rozšíření:
Jaké jsou vaše nejoblíbenější a subjektivně nejzábavnější kombinace prastarých, přídavných desek a/nebo prelude karet?

Variablita je obrovská, ale v některých případech je to spíš na škodu, tak by mě zajímalo, jestli máte nějaké ověřené kombinace.
14.9.2020 13:46:53

re
Prastarých a desek? Žil jsem v představě, že přídavné desky jsou vázané na prastarého. Nikoli že se dají kombinovat.

Najradši mám asi Hastura z Carcosy, který je náš nejhranější, hlavně proto, že je docela krátkej. Kromě toho mám rád celé Strange Remnants a jeho mechanismy. Z novějších pak láká Atlach Nacha a Nyarlathotep, spíš kůli těm charakterům, než mechanice, ale ty ještě nemám pořádně zahraté. Nejzábavnější mi přijdou bossové se strukturovaným questy tak jako je to právě v těch Remnants. Prelude karty řeším většinou losem.

14.9.2020 14:14:25

louza
Prelude karty ti můžou dát desku z rozšíření i k Prastarému, který jí běžné nemá,taky se může výjimečně stát že si vytáhneš desku k nějakému co má svou desku a máš ve hře dvě. Jinak já asi nejradši Shudde M'ella ze Cities in Ruin a s ním spojené katastrofy :-) Prelude si vždy losujeme.

14.9.2020 14:18:41 | Upraveno autorem (porovnej)

kombinace
Pomocí kombinace prelude + prastarý můžeš dostat klidně kombinaci "zasněžených pyramid" :) (Ithaqua a efekt mrznutí + prelude s egyptským dobrodružstvím)

Shudde M'ell a ničení měst je super zábavné, jenom mi přijde dost škoda, že mimo hraní tohoto prastarého je šance na katastrofu minimální (čím víc namixovaných rozšíření, tím menší). Karet "resolve a disaster" mimo Shudda je málo. Ale teoreticky by se to dalo house rulovat tak, že se katastrofa spustí kdykoli v jednom kole postoupí zkáza o 3 a víc.

Hastur je taky zábavný, hlavně protože se nezdá a umí překvapit: všechno jde jak na drátákách a najednou PRÁSK a je konec. Zrovna s Hasturem bych přídavné desky nedoporučoval vůbec.

14.9.2020 15:12:47

re : Dansemacabre
Je to tak. Oni všichni ti na doom krátcí zlouni jsou dost těžcí sami o sobě. Většinou po nich člověk sáhne, protože má míň času a chce hru urychlit, ale reálně pak končí ještě mnohem dřív, než doběhne doom stupnice. Třeba hned první Yig mi přijde docela masakrózní postava. Nevím čím to je, ale při hraní s ním se mi vždycky stane nějaká nehoda.

Čekal jsem, že určitě dojde na červy. Pro mě je Cities expanze už moc těžká, nebo to neumím hrát, nebo nevim. Ale dávám jí do hry velmi málo.

14.9.2020 16:03:42

Dansemacabre
Ithaqua nemá desku Antarktidy,tu mají Elder Things. A jinak mi přijde že rozšiřující desky hru spíš ulehčují, přidávají lokace kde je větší šance se dostat k stopám nebo artefaktům což může u některých Prastarých dost pomoci.
Jinak zrovna Yig je jeden z nejtěžších Prastarých.

14.9.2020 16:54:53

Vybíráme z Bazaru

Delta Deluxe Edition All-in EN
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 2 hodiny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas