Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Insert a malé rozšíření

Ahoj, můj insert od Folded Space nedokáže zabránit míchání komponentů, máte někdo zkušenost s eraptorem? 

Mám jedno malé rozšíření v CZ a zvažuju pořízení ještě jedno v AJ, což ale vyžaduje obalení karet. Zvládne eraptor pojmout zaklad a obě malé rozšíření v obalech? Nebo máte tip na jiný insert?

A když jsme u toho, jaké malé rozšíření byste zvolili ke Ztracenému vedení? Ve starém AH se mi líbily potvory, které byly odolné proti fyzickým zbraním…

 

Díky za tipy

3.5.2023 10:11:13

“Ještě jedno malé a končím” - všichni víme, jak se to s tím má… :)
Za sebe bych doporučil Cities in Ruins nebo Strange Remnants, ale klidně oboje. Cities přidává hrozně dobrou mechaniku katastrof a ničení měst, plus velmi zábavného Prastarého, Remnants zase rozšiřují mechaniku expedic. Kdybych měl vybrat skutečně jen jedno, tak Cities. 

A ohledně insertu: jakmile ta hra začne narůstat a bobtnat, tak ty koupené inserty přestanou dávat smysl. Nebo když už, tak nějaký custom insert od eraptoru s hodně místem na karty. Jakmile začneš přidávat i velké expanze a nové hrací desky, tak hra expanduje na dvě krabice (v all-in verzi na tři). 

3.5.2023 10:28:26

S insertem nepomůžu, ale jako malé rozšíření bych doporučil Cities in Ruins, Prastarý pracuje s katastrofami, což je fajn zpestření.

3.5.2023 10:28:57

Ztdracené vědění bohužel není ani tak rozšíření, jako spíš chybějící část základní hry, kterou se rozhodli vydat zvlášť. To je skutečně must-have. 

3.5.2023 10:34:39

Velké rozšíření fakt neplánuju, spíš si říkám, že vezmu všechny malé, ať to mám pohromadě. Otázkou zůstává, jak to dostat do jedné krabice :)

3.5.2023 10:55:54

Jen s malými rozšířeními se to tam natěsno vejde. A Carcosa mi třeba osobně přišla slabší, protože nepřináší žádné nové mechaniky, jen nového prastarého a encounter karty. Jestli neplánuješ velká rozšíření, tak doporučuju zavést alespoň focus mechnaiku z Mountains of Madness, k té stačí odněkud vyhrabat pár univerzálních žetonů. 

3.5.2023 11:11:18

Vybíráme z Bazaru

Jízdenky, prosím!: Evropa
Jízdenky, prosím!: Evropa
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas