Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

CZ verze chyby

Pořídil jsem si českou verzi až teď a překvapilo mě, kolik zásadních chyb na kartách ve hře je. Pořídil jsem si rozšíření Ztracené vědění. Marně jsem pátral, jestli krabice neobsahuje opravené karty ze základní hry. U rozšíření je taky jedna špatná karta s číslem 12 hledání stop. Když jsem se díval na původní kartu, tak ta obsahuje naprosto odlišný text než opravená, tak jsem z toho nebyl moc chytrý. Albi při vydání Gloomhavenu rozeslalo všem majitelům, co si požádali opravené karty. Nevím kdy přesně vyšlo české vydání, tady na stránkách je datum vydání anglické verze a ten samý rok je v návodu české verze.
Opravdu vydavatel tyto chyby neřešil dotiskem opravených karet ?
7.10.2020 10:19:19

Nomad
U Ztraceného vědění si myslím, že ani druhý print nebyl, jak to je u základní krabice netuším, opravné karty u chyb o kterých vím jsem sem dával aspoň ke stažení.

7.10.2020 11:08:56

opravy
To, jak který distributor přistupuje k opravám, velice záleží na domluvě mezi distributorem a vydavatelem. Nevím, jak to má domluvené Albi, ale BF (vydavatel EH) toto možnost v podstatě nemá (vzhledem ke způsobu výroby je to i pochopitelné). Jediná možnost je, když se tisknou opravné karty už v Aj.

Co se týče textu na kartě 12, musíš porovnávat odpovídající karty (tedy pátrání po Shub Nigurath - karet 12 je tam 5). Tam je změněno jen jedno slovo...

7.10.2020 14:20:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Pelly
S kartou č. 12 máš pravdu, našel jsem to správnou. Ještě se v kartách někdy nezorientuji a nenapadlo mě, že bude víc karet se stejným číslem i symbolem rozšíření.
Asi máš pravdu, že vydavatel a distributor mají omezené možnosti, ale na druhé straně je otázka jestli to má zákazníka zajímat.

7.10.2020 16:09:00

je to stejné,
jako kdyby sis koupil knihu a našel v ní překlep. Mě osobně to taky velmi vadí (a pokud je to v mých překladech, tak ještě navíc mrzí), ale jediný způsob, jak tomu předejít, je lepší kontrola. Jakmile se to stane, u FFG není nápravný mechanismus. To je ale na samostatnou diskusi.

7.10.2020 20:07:47

odpověď
Nechci diskuzi dál rozvíjet. Chtěl jsem vědět, jestli to vydavatel nějak řešil a tu jsem dostal. Neřešil.
Příklad s tou knihou. Na chybu v překladu bych nepřišel, pokud by mě v knize chyběla nějaká stránka, tak si myslím, že by mi ji vyměnili.
Na chyby ve hrách jsem narazil vícekrát a nikdy jsem to neřešil, ale tady hlavně pokud má někdo jen základ, je velká pravděpodobnost, že na kartu s chybou narazí téměř při každé hře. Chtěl jsem to vyřešit jednoduše. Tyto karty bych obalil a vsunul tam i opravený text. Bohužel karty jsou menší než mám obaly. Takže si je objednám a nejdražší bude poštovné. Jak jsem psal na začátku, končím diskusi.

8.10.2020 08:34:36

Vybíráme z Bazaru

Mare Nostrum Empires + Atlas + budovy
Mare Nostrum Empires + Atlas + budovy
Akt. cena: 2199 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas