Dva bratři - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Ivan "Eklp" Dostál
Olda Rejl
Ondra Cigánek
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pohyb vlastních jednotek a změna v zásobě surovin

Rozumím tomu dobře, že když využiji vlastních jednotek, tak mám dosah tři (královská nabídka), abych si vzal kartu. Potom posunu erb a v tu chvíli mám nabídku surovin, např. 3x kámen. (taky dosah tři). Na základě toho postavím kartu.

 

Pak posunu vlastní jednotku z královské zásoby na kartu (např. postavený hostinec)  a v tu chvíli se mi změní zásoba surovin a mohu postavit další kartu s budovou, která stojí 2x kamen a 1x dřevo (při tom zachovám dosah)? 

A pak ve finále přemístím počátční erb se žlutým okrajem na kartu vedle a zase se mi změní zásoba surovin?

29.12.2022 09:47:12

Jo, s každým pohybem armády se ti mění aktuální nabídka surovin. Takže během jednoho tahu můžeš postavit více budov s jinými náklady (pokud už jsi nějakou měl z předešlého tahu). Jen když dáš armádu ze zásoby na destičku, tak příště budeš vybírat jen ze dvou (případně jedné) destičky budovy na rondelu. Ale ty hned v dalším tahu můžeš armádu zase stáhnout, a tím zase vybírat z více. Samozřejmě nezapomínat ji otočit rubem nahoru, pokud se hýbe. Možností je hromada.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

29.12.2022 11:27:10 | Upraveno autorem (porovnej)

@Jonash Takže jsem dobrej! Pochopil jsem to správně podle návodu. Mám ze sebe radost, protože mi to dělá celkem problémy. Potřebuji vždy kvalitní videonávody + návod na papíře. Nej návody má @Cardinalle, to je bez debat. A taky Klub deskových her Pardubice na YT.com.

A ty Jonashi, umíš zase pěkně poradit. Máš zájem a za to moc díky.

29.12.2022 13:24:08

Jen upřesním bacha na ten dosah na rondelu (v nabídce karet) Ten se mění okamžitě. Ihned (nikoli az v dalsim kole) jakmile presunes armadu z rondelu na plan tak se ti zmenší dosah. Tedy vždy dle královského protokolu (viz pravidla), dosah na surky i pro vyber karet vzdy odpovídá aktuálnímu stavu = 1+počet tvých erbu na královském dvoře. Jinymi slovy, vzdy mas ve hre k dispozici 4 ks surovin z ruznych míst + pokud hrajes s balickem “obchod a cirkev” tak i z produkčních budov)

29.12.2022 19:00:43

Mockrát díky za připomínku. Hodí se to připomenout.🧨🎲

29.12.2022 21:28:54

Vybíráme z Bazaru

Lovci noci
Lovci noci
Akt. cena: 2050 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas