Dračí palác - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 50 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dino Toys
Horrible Guild
REBEL.pl
Autoři: Hjalmar Hach
Lorenzo Silva
Luca Ricci
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

som
som - avatar

Dojmy?

Ahoj, hráli jste někdo? Jaké jsou prosím Vaše dojmy?
Co vaše zkušenosti s hraním s malými školáky?
15.7.2019 08:43:47

Dojmy
Ahoj za mě asi nejlepší abstrakta, baví mě i v sólo módu, a to je u mě co říct :) Šutráky jsou na pohled i omak parádní, snad jen ty desky (hlavní i hráčské) mohly být masivnější. Je to snadno pochopitelné, řekl bych, i pro školáky (v našem případě 7+), hraní je svižné. Je prima, když se na setupu - stavbě paláce - podílejí všechny ruce, které pak budou bořit ;) Naše děti hrají “Dračák” rády. Samozřejmě stylem, jakým to hrají, nikdy dospěláka v konečném účtování neohrozí, ale baví je to a to je to hlavní, ne? Jinými slovy naučit se pravidla během chvilky a hrát to “nějak” s radostí může každý, hrát to turnajově, to nějakou dobu potrvá. Btw. karty duchů a draků jsou skvělým prvkem podstatně zvyšujícím variabilitu (mají vliv na styl hraní jedné každé hry). Za mě jasná volba ke koupi pro rodinné hraní a lidi, kteří abstrakty principiálně nevynechávají (a ti ostatní mohou právě na tomhle vstoupit do světa abstraktních her :)).

16.10.2019 05:08:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Další zkušenosti?
Před nedávnem jsem hru objevil na BGA, mám pár her za sebou a jsem nadšen.
Dokonce uvažuji o koupi hry. Jak to hrajete doma? Dáváte více draků do jedné hry? Ohraje se nebo Vás stále baví? V jakém počtu hráčů je dobrá/nejlepší? Jaký je materiál kostiček? Díky.

7.1.2021 12:49:58

Šla z domu
Prvních pár her nás celkem bavilo, ale nakonec jsme zjistili, že není už chuť po tom sáhnout. Myslím, že to je pěkná rodinná hra. Nic víc... Ale je to jen můj osobní názor.

7.1.2021 14:15:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Dojmy
Hra sa nam lubila ale s priatelkou sme sa zhodli ze taky azul nas bavi ovela viac. Je fajn ze v pravidlach navod ako poskladat rozne druhy palaca a hra sa celkom svizne ale ked sme hrali 3 hry po sebe tak stavanie toho palaca pred kazdou hrou zacalo byt otravne. V azule je setup otazkou minuty tu to trva znacne dlhsie. Pri viac hracoch clovek nevie tak dobre ovplyvnit tahy dobredu a casto sa stavalo ze sme se nemohli par tahov po sebe nabrat kamene ktore sme prave potrebovali.

7.1.2021 15:13:04

Nás baví
Nás hra hodně baví a to ve 2, 3 i ve 4 hráčích. Ve dvou lépe kontroluješ hru, máš čas sledovat soupeře, kolik má bodů, co staví, jaké kameny se mu budou hodit, jaké na tebe zbydou.. Ve čtyřech mi to přišlo nevyzpytatelnější, ale bavilo mě to pokaždé. Kameny jsou těžké, příjemné do ruky, podobně jako z Azulu. Oproti Azulu může být hra pokaždé jiná - jiné rozmístění kostek, používání karet duchů i draků, to vše dělá velkou variabilitu hraní.

8.1.2021 16:27:43


Souhlasím se všemi pozitivními názory, co zde již zazněly, jednu výhradu bych ale měl: kameny jsou pro nemotorné ruce docela titěrné, a když už máte postavených pár pater, docela špatně se je pak otáčí. Jinak za mě 5*, přesně to, co od takových abstraktních her čekám: jednoduchá pravidla, krásný design, kvalitní komponenty.

28.4.2021 08:22:01

Vybíráme z Bazaru

Lord of the Rings - On the doorstep (Hobbit)
Lord of the Rings - On the doorstep (Hobbit)
Akt. cena: 599 Kč
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas