Dostihy a sázky

xxxxxxoooo hodnoceno 930x (Seznam vlastníků)

Dostihy a sázky - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dino Toys
JAVOZ
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 1984
Sdílej: Facebook

Sázky, nejenom dostihy

Autor: Cthulhudog | 4.1.2017 | 2

Asi se jedná o jednu z nejkultovnějších her mého dětství a dospívání. Dospělosti už míň, protože přišla řada jiných vychytávek a na klasiku už není tolik místa. Rád bych se podělil o několik postřehů ze hry.

1) Není to dobrá hra pro páry. Pokud se zaberete do hry (a pište si, že zaberete), je lepší mít možnost soutěživé atmosféry. Jinak to může skončit i hádkou a silným napětím. 

2) Pozorně si přečtěte pravidla. Jezdit po herním plánu, navštěvovat stáje koní a kupovat si je, to je dobré. Stejně jako si tunit své koně dostihy a dělat z nich tak pro soupeře nebezpečnou past. Do této chvíle to byla pravidla, která se často hrajou - tzv. „dětská verze“. Ale v pravidlech je zajímavý článek o „sázkách“. Ten umožní hře, aby byla i po hodině zábavná a aspekt náhody je posílen velmi příjemným způsobem. 

3) Je to jasné. Trenéři jsou cool. Stáje a přeprava jsou... zajímavé možnosti pro kalkulaci. 

4) Snad každý hráč má svou oblíbenou stáj. Je velké množství strategií a kombinací jak rozjet hru s jednotlivými koňmi a stájemi. Lovit koně jako pokémony je jedna ze strategií. Nikoliv však jediná. Pro mě je Napoli a Narcius sázka na jistotu. 

5) V dětské verzi jsme vyndavali nejhorší brutály z karet „náhod“ a „financí“. Ale je to škoda. ty karty i pole „parkoviště“ - obojí má ve hře svou důležitou logiku. 

6) Mějte u hry připravenou kalkulačku a něco na zklidnění nervů. Budete to potřebovat. :) 

 

Skvělá hra.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

V roku 2017 sú podľa Teba dostihy vižne skvelá hra
Volali z relácie Crn-crn - chcú túto recenziu použiť do archívu relácie z roku 1994 ako retro recenziu na retro "hru".

4.1.2017 17:02:22

Tak tohle je úlet...
A co člověče nezlob se? Zkoušel jsi? Protože to je teprve nářez. Napětí až do posledního hodu kostkou...

4.1.2017 19:29:56

Kolik je ti let?
Ona i "recenze" na Arkham je poněkud...řekněme...no radši nic.

4.1.2017 20:26:17

ocenění
hele, moc si z toho neber, chlapy tě chtěli prvně ocenit, že i když jsi tu s námi teprve pár dní, už máš chuť si psát recenze. Na tom se dá hodně stavět. Druhá věc, která tu od chlapů zaznívá je to, že existuje nepřeberně mnoho lepších her. Takže se budu těšit na tvé recenze, až objevíš něco nového, s jakou lehkostí o hře budeš psát. Hodně síly, zdar N.

4.1.2017 22:07:29

Prepáč nám cthulhudog,
že sme Ti dali trošku studenú sprchu, ale určite už nie si tínedžer, u ktorého by som to ešte bral s rezervou, tak to zober s nadhľadom.
Ide o to, že ak si hral napr. Arkham Horror, tak neverím, že považuješ dostihy za skvelú hru. Dalšia vec je to, že ja byť admin, tak Ti slušne napíšem, že toto je na recenziu málo. To sú tak postrehy z hrania alebo obsiahlejšie hodnotenie hry.
Je super, že niečím prispievaš, nenechaj sa znechutiť, snad Ťa to vyburcuje k trošku obsiahlejším recenziám ;-). Asi toto chcel od nás Nathanael.

4.1.2017 22:20:24

...
kalkulačku?

4.1.2017 22:34:58

...
Tohle je už diskuze na úrovni DŽ...

Dík za příspěvek. A držím palce, ať se dostaneš i k zajímavějším hrám. :)

5.1.2017 06:56:41

díky
Díky za přečtení i za reflexi. Příště lépe a více.

5.1.2017 20:44:42

No jo,ti profíci...ti si amatéra s gustem namažou
Chápu,že pro znalce jsou Dostihy celkem potupná hra,je to jaksi pod jejich úroveň.Nicméně já se též klidně přihlásím k tomu,že je mám ráda.A ať už se tahle recenze zdá být jakkoliv pozdní,je tu úplně osamocená,tak spíš než stírat recenzenta by to chtělo napsat lepší a hacknout datum vložení,chlapci:)

5.1.2017 21:41:19

Nepodléhej pozérům
Dostihy a sázky jsou dobrána zábavná hra. Ne dokonalá, ale pořád dobrá a zábavná. Nejvíce bych ji vytknul, že jedno zahrání trvá dlouho, přičemž hráči ze hry vypadávají. To není dobrý koncept, protože když někdo jako první vypadne, tak se pak na ostatní může několik hodin jen smutně koukat.

13.1.2017 10:11:47

Kazda hra ma miesto pod slnkom. Je dolezite si uvedomit, kedy tato hra vznikla a aj to, ze sa stale dodnes hra. Je mozne zhadzovat rozne hry, napr. clovece - lenze povodne tato hra ma viac ako 1000 rokov a nedavno sme si ju s manzelkou zahrali a praveze sme sa neskutocne nasmiali pri absurdnej nahode, kedy ona koncila a ja som mal vsetkych panacikov povyhadzovanych :) Prave ta jednoduchost a genialita prezila starocia. Podobne nesmrtelna hra sach prezije vsetko. O ktorej inej hre bolo napisanych obrovske mnozstvo knih ako o sachu? Kolko sucasnych hier prezije do buducna? Hlavne hry s appkou si trufam povedat po 10 rokoch ani nezahrame. Pochybujem, ze appku bude vyrobca podporovat viac ako 10 rokov. Takze este raz. Kazda hra ma miesto pod slnkom, cielom je zahrat sa.

17.4.2021 10:36:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Inis + rozšíření Seasons + plátěné sáčky (nové)
Inis + rozšíření Seasons + plátěné sáčky (nové)
Akt. cena: 2600 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas