Co tě žere? - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Brett J. Gilbert
Matthew Dunstan
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

V karetní párty hře Co tě žere? se hráči vydávají s některým z pěti zvířat ve hře na lov a snaží se přitom ulovit zvířata jiných hráčů, aniž by přitom byli sami sežráni. Pokud se jim to podaří, získají jeden či dva žetony potravy. První hráč, který jich celkem získá pět, se stane vítězem. 

 

Příprava hry

Každý hráč obdrží pět karet s hodnotami 1‒5, od medvěda (1) přes vlka (2), rysa (3) a sovu (4) po myš (5), a přehledovou kartu.

 

Průběh hry

Hra se skládá z několika kol, z nichž v každém se odehrají až tři lovy. Na začátku každého kola si všichni doberou do ruky všech pět karet a začíná první lov: jsou vyvolávána jednotlivá zvířata počínaje medvědem (1) a všichni hráči, kteří příslušné zvíře vyložili, otočí kartu lícem vzhůru. Pokud některý z hráčů zahrál dané zvíře jako jediný, může lovit a určí jedno z ostatních zvířat s vyšší hodnotou; toto zvíře je poté uloveno a všichni hráči, kteří toto zvíře vyložili, pro toto kolo vypadávají ze hry. Přeživší hráči pokračují se zbývajícími kartami druhým, popř. třetím lovem, v nichž hráči, kteří stále zůstávají ve hře, opět vyloží lícem dolů jednu kartu a postup se opakuje.
Po třetím lovu (nebo dříve, pokud zůstal ve hře jediný hráč) kolo končí. Pokud ve hře zůstal jediný hráč, získá dva žetony potravy; pokud jich přežilo více, sečtou si hodnoty zvířat, jež zahráli, a hráč s nejvyšším součtem obdrží dva žetony (ostatní po jednom). 
Poté se připraví další kolo, jehož se opět účastní všichni hráči se všemi pěti kartami.

 

Konec hry

Hra končí poté, co některý z hráčů získá alespoň pět žetonů potravy. Hráč s nejvíce získanými žetony potravy se stává vítězem.

 

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Flesh & Blood 2-player playmat
Flesh & Blood 2-player playmat
Akt. cena: 599 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas