Bumpi - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 5 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: párty hra, dětská hra, postřehová
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Piatnik
Autoři: Brad Ross
Don Ullman
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

„Bum, bum, bumpi…“ Vstupte s námi do světa, kde se kostky prohýbají a skáčou. Jediné, co tam budete potřebovat, abyste obstáli, je rychlý postřeh a soustředění. Kostky Bumpi už netrpělivě čekají, až je jednu po druhé důkladně stlačíte a najdete mezi nimi tu pravou. A musíte v tom být nejrychlejší ze všech.

Hra Bumpi obsahuje 8 kostek s pružným mechanismem uvnitř a 54 karet se zadáním úkolů. Cílem hry je být nejrychlejší v hledání správných kostek podle zadání na kartách, a tím nasbírat co nejvíc bodů.

Příprava hry:

Všech osm kostek Bumpi se rozmístí na stůl tak, aby byly natočeny červenobílými stlačovacími plochami nahoru a aby mezi nimi vznikl prostor nejméně na šířku ruky. Každý hráč musí mít ke kostkám dobrý přístup. Karty s úkoly se zamíchají a položí se na hromádku obrázkem dolů.

Průběh hry:

První hráč otočí horní kartu s úkolem z balíčku. Všichni hrají současně a snaží se svými prsty postupně stlačovat jednu kostku po druhé, aby se díky pružnému mechanismu rozložily naplocho všemi svými stěnami na stůl. To je důležité k tomu, aby hráči mohli co nejrychleji ověřit, která z kostek zobrazuje stejnou kombinaci a rozložení barev či obrázků, jako je na kartě. Žádnou kostku není povoleno otáčet ani zvedat a hráči smějí hrát pouze jednou rukou.

Je dobré stlačovat kostky pouze jedním nebo několika prsty. Pokud by totiž hráči do kostek bušili dlaní nebo pěstí, kostka by se sice samozřejmě rozložila, ale symboly a barvy by byly zakryté a nebyly by zcela viditelné.

Když se na stlačené kostce objeví odlišná kombinace a rozložení barev a obrázků, než je znázorněno na aktuální kartě se zadáním úkolu, hráč kostku pustí (ta se ihned vrátí do svého původního tvaru) a jde stejným způsobem prověřovat další kostky ve hře.

Existuje 5 rozdílných typů zadání úkolů na kartách:

  • Jedno zvíře na barevném pozadí – na jedné ze stěn kostky musí být zobrazeno dané zvíře spolu s určeným barevným pozadím.
  • Dvě zvířata v libovolném uspořádání – na dvou stěnách kostky se musejí nacházet obě zvířata zobrazená na kartě, přičemž ale nezáleží na jejich vzájemném rozmístění a barvách jejich pozadí.
  • Dvě zvířata v přesně stanoveném uspořádání – karta zobrazuje dvě zvířata bez ohledu na barvu pozadí, ovšem zvířata musejí dodržet stanovené rozmístění na stěnách kostky
  • Čtyři barvy ve stanoveném uspořádání – na kartě jsou znázorněny pouze čtyři barvy, které musejí odpovídat vzájemnému rozmístění barev všech stěn kostky.
  • Zvířata a barvy ve stanoveném uspořádání – tato varianta zadání je kombinací výše uvedených ostatních typů zadání.

Pokud si je hráč jistý, že našel kostku odpovídající zadání na kartě, zavolá nahlas „Bumpi!“ V té chvíli všichni společně zkontrolují, jestli je to opravdu tak a zda nedošlo k omylu. Pokud nalezená kostka opravdu ukazuje kombinace zadaného úkolu, obdrží hráč, který ji našel, kartu s právě splněným úkolem a položí si ji před sebe. Tento hráč vzápětí otočí další úkol a hra pokračuje stejným způsobem.

Pokud se ale hráč zmýlil a nalezená kostka určenému zadání neodpovídá, hráč odevzdá jednu ze svých získaných karet, která se následně odstraní ze hry.

Konec hry:

Hra končí v okamžiku, když jeden z hráčů získá 5 karet. Tento hráč, kterému se podařilo nejlépe ze všech hledat správné kostky, je vítězem hry.

Autor: Screen

Vybíráme z Bazaru

Lord of the Rings TCG 2 balíčky
Lord of the Rings TCG 2 balíčky
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas