Bossin' Space - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Jindřich Pavlásek
Petr Vojtěch
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pohyb nepřátel od/k hráči

Ahoj, mám dotaz k pohybu nepřátel (ať už běžných nebo bosse). Jde o pohyb od/k hráči. Má se nějaký pohyb provést vždycky? Nebo může nepřítel zůstat stát? Narazili jsme na to v poslední hře, když jsme bojovali proti bossovi helikoptéře. V rámci tahů má provést dva pohyby od hráče. Pokud by se měl hýbat opravdu vždy znemalo by to, že někdy udělá pohyb směrem k hráči.

Příklad č.1: Helikoptéra je v prvním sloupci a hráč ve třetím. Když se má boss pohnout směrem od hráče, aby byl pohyb “v duchu” jeho pohybů měl by zůstat stát - snaží se hráči utéct a pohyb by v tomto případě znamenal pohyb k hráči (protože 1. a 4. sloupce nesousedí). Na druhou stranu se pak může stát, že se několik kol vůbec nepohne a bude pouze stát na místě (hráč se bude například pohybovat ve sloupcích 2-4, kde ničí “malé” nepřátele).

Příklad č.2: Nepřítel se má pohnout směrem k hráči, ale již je ve stejném sloupci jako hráč. Má se tedy pohnout nebo zůstat stát? Opět, pohybem by vlastně porušil pohyb k hráči, protože by opustil sloupec hráče.

Celkově se to tedy asi dá zhrnout do otázky: Má vždy proběhnout nějaký pohyb? Nebo může nepřítel akci pohybu ignorovat, aby zachoval “myšlenku” onoho pohybu.

19.11.2023 21:01:20

Ahoj, pohyb se nemusí provést. Odhadli jste to celkem správně.

Pokud je nepřítel už nejdál od hráče, co to lze, tak se dá nehýbe a tedy stojí. A stejně tak, když je ve stejném sloupci, opět se nehýbe, již je nejblíž co to jde. Design těch nepřátel/bossů právě s tímto počítá. 

---
Time Slug Studio

19.11.2023 21:18:43

Super, díky moc za rychlou odpověď :)

20.11.2023 06:08:54

Vybíráme z Bazaru

Sword & Sorcery: Immortal Souls
Sword & Sorcery: Immortal Souls
Akt. cena: 980 Kč
Končí za: 19 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas