Bestie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Aron Midhall
Elon Midhall
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Ve dvou

Ahoj, má někdo, kdo měl množnost otestovat hru, nějaký feedback na hraní ve 2?

20.5.2022 10:47:52

Zkušenost z hraní nemám. Hru jsem nepodpořil právě proto, že pro 2 to podle mně nebude. Hra za hráče bestie bude spočívat v tom, že bude poslouchat, jak se radí ostatní hráči a jak uvažují, tomu může přizpůsobit své tahy. Bez toho to bude pro něj nuda. Obdobně se budou lovci spolu hádat, kde bestie je a sledovat přitom falešné reakce hráče za bestii. Ve dvou to podle mně bude převážně strategická nuda, kdy si hráč lovců spočítá pravděpodobnost, kde ta bestie je a podle toho bude hrát a nebude jej to moc nutit uvažovat nahlas, když tam nemá spoluhráče. Podobně hráč za bestii raději nebude nic říkat a prostě to s kamennou tváří odehraje. 

Podle mně hry se skrytým pohybem dělá právě interakce mezi lovci, ne jestli tam honí bestii, drákulu, nebo fantoma jeden na jednoho podle nějakých pravidel. Hry tohodle typu jako takové by bez té interakce byly vpodstatě dost chabé, lovec si spočítá, kde bestie může být, jde tam a buď se trefí, anebo ne, občas ti dva mezi sebou něco prohodí a to je vše.

20.5.2022 11:28:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Hrály jsme to s přítelkyní ve dvou… no a jako hrát se to dá, pro hráče za bestii je to vlastně úplně v pohodě, pro ní se nic moc nezmění, ale hráč za lovce to má horší, ten musí hrát za dvě postavy pro každou z ních pak nadraftuje osm karet, takže pak máš vlastně ve správě 16 karet a začíná v tom být trochu bordel. Je to hra o kooperaci a domluvě lovců. Ve dvou asi nemá uplně smysl :/ jak říkám zahrat se to dá ale ve třech je to úplně o něčem jiným. Jinak ta hra je úžasná a hlavně nádherná :) 

4.1.2023 23:46:47

Vybíráme z Bazaru

Ríše priser
Ríše priser
Akt. cena: 15 €
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas