Bestie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Aron Midhall
Elon Midhall
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Divoký sever je krajem neprobádaným, tajemným a nebezpečným. Když v tomto regionu stanuli první lidé, domnívali se, že našli neposkvrněný zemský ráj. Rostly zde bujné lesy, jezera překypovala rybami a z hor přítékaly potoky chladivé a průzračné vody. Když ale začali potomci těchto lidí budovat své osady, postupně se z lesů staly pusté mýtiny. A příroda, jaká dosud jen tiše přihlížela vlastní zkáze, se začala bránit. Z temnot se vynořily bestie, zuřivá a mystická stvoření, jejichž pařátům, tesákům a magickým silám nemohl běžný smrtelník odolat. Osadníci proto do svých služeb povolali zkušené lovce z jižnějších provincií. Zadaný úkol nemohl být jasnější: najdětě a sprovoďte ze povrchu země všechny bestie dřív, než ony udělají totéž s námi...

Bestie je hrou pro dva až čtyři hráče. Nehledě na celkový počet hráčů se vždy jeden z nich zhostí role bestie. Mytického stvoření, které se před zraky svých soupěřů po herním plánu pohybuje skrytě. Ostatní se zhostí role lovců (v případě dvou hráčů bude hráč hrající za lovce ovládat dvě postavy současně). Cílem hry je odhalit a zastavit bestii v jejím běsnění dříve, než splní zadání daného scénáře.

Příprava hry:

V závislosti na zvoleném scénáři vyberte mapu Zatopený kraj či Divoký sever a umístěte na vyznačená místa figurky zvířat a osadníků. Hráč hrající za bestii si vybere jednu z šesti dostupných, a kromě její hrací desky před sebe umístí i minimapu se zástěnou a karty dovedností určené konkrétnímu druhu bestie. Lovci vykonají totéž, pouze s tím rozdílem, že svůj pohyb po mapě okamžitě zaznamenávají pomocí standees. Minimapu byste tedy pro ně hledali marně. Každý lovec má také trojici svých unikátních karet dovedností. Kromě toho zamíchejte balíčky karet bestiální moci a loveckých předmětů. Z obou balíčku vytvořte nabídku tří karet. Dále vytvořte zásobu žetonů zášti, zranění, prastaré moci, typů krajiny a hlásek. Na konec zamíchejte balíček šestnácti akčních karet. Některé scénáře mohou jednotlivé kroky přípravy určitým způsobem modifikovat.

Průběh hry:

Každý scénář je rozdělen do několika dní. Každý den sestává ze tří částí:

Během úsvitu jak hráči, tak bestie společně draftují balíček šestnácti akčních karet (pravidla draftu jsou přehledně uvedená na herní mapě a liší se podle počtu hráčů).

Den představuje klíčovou část hratelnosti. Hráči se střídají v hraní jednotlivých tahů, příčemž každý může zahrát až dvě karty (vždy jednu červenou a modrou) a vyhodnotí jejich příslušné efekty v libovolném pořadí. Další možností je úprk, kdy hráč může zahodit bez efekt právě jednu jím drženou kartu a smí se pohnout o jedno políčko na herním plánu. Poslední variantou je pasování. Pasovat lze však pouze tehdy, má-li dotyčný hráč nejméně akčních karet oproti svým spoluhráčům i bestii. Pokud po sobě pasují všichni hráči, nastává třetí fáze dne.

Za soumraku se vyhodnocují dílčí úkoly pro lovce i bestii a každá ze stran může získat případné odměny. Dále lze v tomto kroku utratit nasbírané žetony zášti za vylepšení Vašich hráčských dovedností. Po ukončení této administrativní části herní kolo končí a začíná nový úsvit.

Konec hry:

Konec hry nastává v okamžiku, kdy se bestii podaří splnit cíl daného scénáře. Zpravidla se jedná o zahubení co největšího počtu osadníků. Partii však může ukončit i přesně opačná věc. A to, když se lovcům podaří bestii připravit o život. Stejně tak lovci zvítězí v okamžiku, kdy odehrají scénářem daný počet kol a bestie přesto nebyla schopná dosáhnout svého cíle.

Autor: Nikephoros

Rozšíření hry (2)

Beast: Shattered Isles (2024)

Popis ještě nebyl vložen.

rozšíření 2 - 4 hráči

Celkové hodnocení: oooooooooo (hodnoceno 0x)

Beast: The Great Hunt (2024)

Popis ještě nebyl vložen.

rozšíření 2 - 4 hráči

Celkové hodnocení: oooooooooo (hodnoceno 0x)

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Mana
Mana
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas