Beacon Patrol - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Torben Ratzlaff
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

V kooperativní hře Beacon Patrol se hráči stávají kapitány pobřežní stráže pověřenými zajištěním bezpečnosti na pobřeží Severního moře. Hráči postupně přikládají dílky pobřežní krajiny ke společné ploše a společně tak prozkoumávají pobřežní poblast, přičemž pozornost věnují především majákům a bójkám. Zcela prozkoumaná oblast, za niž se považují pouze dílky obložené ze všech čtyř stran jinými dílky, přinese hráčům na konci hry vítězné body, podle jejichž počtu bude výkon hráčů vyhodnocen.

Příprava hry:

Hráči umístí na dosah všech dílek velitelství hlídky (lícem nahoru), na nějž každý hráč umístí loďku své barvy, a poblíž dobírací hromádku ostatních dílků. Každý hráč si vezme několik dílků, které vyloží před sebe lícem vzhůru, a žetonů pohybu (2‒4 podle počtu hráčů).

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích, v nichž mohou provést v libovolném pořadí následující akce:

  • Umístění dílku: dílek lze přikládat pouze na volné místo ortogonálně sousedící s loďkou, a to k okraji s vodou; dílek přitom musí navazovat na sousedící dílky, navíc není možné dílky otáčet. Poté hráč přesune svoji loďku na právě položený dílek.
  • Pohyb loďkou: pohybovat se hráči smějí pouze na ortogonálně sousedící dílek a pouze po vodě; za každý pohyb vyčerpají jeden žeton pohybu, po vyčerpání všech nelze pohyb provést.
  • Výměna dílku s jiným hráčem (jednou za tah).

Poté, co hráč nechce nebo nemůže pokračovat dalšími akcemi, jeho tah končí. Veškeré nezahrané dílky jsou odloženy a vyřazeny ze hry a hráč si místo nich vyloží nové. Všechny své vyčerpané žetony pohybu si hráč otočí zpět.

Konec hry:

Hra končí poté, co byly všechny dílky umístěny, nebo odloženy. Poté následuje závěrečné bodování, a to pouze těch dílků, k nimž byly ze všech čtyř stran přiloženy jiné dílky. Hráči získají body za prozkoumané dílky s vyobrazením velitelství, majáku (obě po 3 bodech) nebo bójky (po 2 bodech) a za prázdné dílky (po 1 bodu). Své skóre hráči porovnají s tabulkou v pravidlech, podle níž mohou uspět např. jako námořník, navigátor či kartograf.

Minirozšíření:
Součástí hry jsou dvě minirozšíření o pěti, resp. čtyřech dílcích, jež lze během přípravy zamíchat mezi ostatní. Tyto dílky zobrazují nový objekt nový objekt se specifickými bodovacími podmínkami:

  • Větrné mlýny: každý dílek s větrným mlýnem uděluje jeden bod a navíc po jednom za každý sousedící dílek zobrazjícíc pouze oceán.
  • Mola: každý dílek s molem uděluje jeden bod a navíc po jednom bodu za každou budovu na dílcích, které jsou napojeny na dílek s molem souvislou pevninou.

Autor: Ondřej Podavka

Mini a promo rozšíření (1)

Vybíráme z Bazaru

Válka o prsten: Páni Středozemě + Stromovous
Válka o prsten: Páni Středozemě + Stromovous
Akt. cena: 2400 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas