Amulet - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Grimspire
Jet Games Studio
Lavka Games
Open Borders Studio
Autoři: Alena Sokolova
Vladimir Sokolov
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Drahokamy za Bájné netvory

Ahoj, 

při hře jsme se trochu zasekli na odměně za zabití Bájného netvora. Jak to vidíte vy? :) 

Na jeho kartě je jeden drahokam na okraji karty a další drahokam uvnitř pole pro skládání zbraní. Pokud jsem tedy netvora zabil a použil jsem mimo jiných i dvě zbraně se znakem drahokamu a na kartě netvora zůstaly oba drahokamy viditelné (na kraji karty i uvnitř) -  znamená to tedy, že dostanu 4 drahokamy různých barev dle mé volby? 

Vycházím z toho, že pokud proti obyčejnému netvoru použiji 2 zbraně se symbolem drahokamu a zároveň ho nepřekryji, také dostanu 2x drahokam barvy, kterou nabízí daný netvor. Proto tedy u Bájného netvora počítám 2x2=4 a navíc barev dle mé volby dle pravidel.. 

23.10.2023 15:28:16

U klasických netvorů také vidíš drahokam vedle karty a v mřížce, ale je to ten samý. V popisu Kobek je “a může též získat drahokam”, ale to je podle mě jen že jde o výhodu, že si můžeš vybrat. Takže pokud nezakryješ drahokam, dostaneš 1 za každou použitou zbraň, která má symbol drahokamu.

"It´s all about the GAME." ... Sgt. Ernie Calhoun

23.10.2023 15:43:22

@Elnie asi to bude jak píšeš, ale na normálním netvorovi je ten drahokam na kraji karty na rubové straně. Na lícové je pak jen jeden v té mřížce. Na Bájném netvorovi jsou oba drahokamy na lícové…

23.10.2023 16:23:40

@ráďasmráďa tak po dalším zahrání už si zase nejsem jistý. Na BGG nic není, co na to @Ladik81 ?

30.10.2023 10:37:43

@Elnie taky jsem o tom nic nedohledal. Ale dávalo by mi to smysl, protože reálně se na ten boj třeba dvě nebo tři kola připravuješ a ta odměna by nebyla zas tak velká, pokud by to bylo tak, jak píšeš. Navíc ostatní hráči jsou během toho, co se na boj připravuješ schopní porazit několik obyčejných netvorů druhé úrovně a dostanou za to vlastně víc.

31.10.2023 07:33:48

Já teď hru teprve rozbaluji, ale když se dívám na karty monster, tak u bajného netvora je dle mého ten diamant nalevo zobrazen pouze jako připomínka odměny, spolu s 12b. A můžeš si vybrat libovolný, ale jen 1. Pokud bys použil 2 zbraně s diamanty, tak pak 2. 

Podle mě to jen grafikovi nepasovalo, aby to u bájných zobrazoval taky na rubové straně a chtěl tam mít jen ilustraci vstupu do kobky. Všimněte si, že tam nejsou ani VB.

31.10.2023 09:43:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Drums of War Kickstarter Pledge
Drums of War Kickstarter Pledge
Akt. cena: 690 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas