Akvárko - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: undefined
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Michal Peichl
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Naplňte si vlastní akvárium barevnými rybičkami! Vyberte si druhy, které se vám líbí, a postarejte se o to, aby bylo v akváriu více jedinců téhož druhu. 

Ve hře Akvárko budete v každém kole vybírat jednu novou kartu, kterou přidáte do svého akvária. Vašim cílem je uspořádat rybky do akvária tak, abyste za ně dostali co nejvíce bodů. Při jejich umisťování musíte myslet takticky, protože do akvária se vejde jen určitý počet rybek. 

Příprava a průběh hry:

Hra jako taková má dvě fáze. v první i druhé si každý hráč vezme 8 karet z balíčku. V každém kole si hráči vyberou 1 kartu a přidají ji do svého akvária na stůl. Jakmile si hráči vyberou karty, naráz je odhalí. Zbylé karty pak předají hráči po své levici. Fáze 1 končí, když hráči umístí do svého akvária osmou kartu. Druhá fáze probíhá stejně, jen karty posíláte hráčům po pravici. Hra končí, jakmile umístíte svoji šestnáctou kartu. 

Karty můžete umisťovat libovolně v prostoru akvária pouze s omezením v rámci vymezeného prostoru, a to je 4x4 karty. Je jedno, jestli si obsadíte nejprve rohy nebo začnete uprostřed, jen se nesmí přesáhnout vymezený prostor a ani přemisťovat umístěné karty během hry. 

Ve hře jsou sady karet rybek, které mají určité podmínky, za jejichž splnění získáváte kýžené body. Tyto podmínky jsou různorodé - může jít o umístění v oblasti akvária, počet, tvar, podmínka na sousedící rybky. Pokud víte, že rybkou nezískáte žádné body, můžete ji otočit obráceně a umístit květinu. Za určitý počet květin dostanete také body. Jednou za kolo může být otočena karta na rostlinu.

Varianta pro dva hráče:

Hra dvou hráčů probíhá stejně jako hra více hráčů s jedním rozdílem. Po každém kole, kdy si hráči předají karty, z nich jednu naslepo vylosují a odhodí. Poté si vezmou jednu novou z dobíracího balíčku. Následně se mohou na karty podívat, jednu z nich si vybrat a umístit. Takto hra pokračuje až do šestnáctého kola, kdy si hráči předají poslední kartu, poté k ní oba táhnou jednu další a rozhodnou se, kterou kartu z této dvojice umístí. 

Autor: Bubákovi

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

MoM: 2nd edition + namalovan fig + insert + tokeny
MoM: 2nd edition + namalovan fig + insert + tokeny
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 8 dnů

Offcanvas