Transgender diskuze

Pokračování z diskuze k Milostnému dopisu (https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/milostny-dopis-edice-2019-9545/diskuse/straz-preklad-23189/).
25.2.2020 21:30:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Navážu na saiwerův post:
V příčině se shodneme - je blahobyt. Jde to ale vidět jako průšvih (lidé si "vymýšlejí nová pohlaví"), nebo to jde vidět jako pozitivum (namísto shánění potravy a válčení můžeme řešit to, aby se tady více lidem žilo klidněji a příjemněji - a tolerance k lidem, kteří se vnímají jinak než majoritně, k tomu podle mě patří; zdůrazňuju že tolerance a zrovnoprávnění - není nutné je brát vyzdvihovat jako "správnou volbu" a myslím, že ti rozumní z nich to i takhle berou).

To, že šestileté děti chtějí změnu pohlaví, je v jistém ohledu normální ("Až budu velký, budu kosmonaut/budu jíst jen brambůrky/nikdy nebudu umývat nádobí/..."), ale stejně jako jim nedovolujeme kouřit a pít alkohol (nebo bychom alespoň neměli), tak i tady se dá nastavit určitá hranice, od kdy nějakou hormonální léčbu povolovat. Samozřejmě je těžší v tom, že pokud to řeší plnoletý člověk, který už prošel pubertou, je případná změna složitější. Ale pokud se dětem vysvětlí, že je to zákrok, který potřebuje určitou zodpovědnost, a v mezičase se k nim bude společnost chovat s respektem, myslím, že si s věkem uvědomí rizika a odliší se momentální dětský rozmar od hlubšího přesvědčení.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

25.2.2020 21:30:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Kew
Jenze on to prave neni jenom detsky rozmar. Mam kamaradku doktorku, ktera k trans osobam taky pristupuje celkem nevybirave a z jednoho jedineho duvodu. Tyto osoby museji projit psycho vysetrenim a museji prokazat, ze jsou opravdu osoba opacneho pohlavi uveznena v tele toho druheho pohlavi. Pak podstoupi zakrok na zmenu pohlavi, coz je nehorazne slozita operace. Predstavte si, ze stojite treba 6 hodin na nohou, bez prestavky a soustredite se na 100 %. Mozna je to jeste delsi, to uz nevim. No, a po nejake dobe tato vysvobozena osoba zjisti, ze vlastne spokojena neni a ze chce preoperovat zpatky...
A ano, rad bych souhlasil s temi, ktere tohleto az agresivni kriklounstvi RESPEKTUJTE ME! obtezuje. Nejsem homofob (nekolik mych kamaradu jsou gayove, co se umi chovat), tematika LGBT je mi ukradena, ale to je pro nekoho zas spatne, protoze tim padem jsem ignorat a nezajimam se o prava druhych. Ja respektuju soukromi druhych, proc me tedy nekdo vtahuje pasivne agresivne do problematiky, ktere se vyhybam? Pripadam si pak jako rukojmi bez Stockholmskeho syndromu.
Zitra mame den nucene podpory homosexualu a lesbicek. Vsichni si do prace vezmeme neco zeleneho na sebe, abychom ukazali, jak je podporujeme.
Ne, dekuji. Ja jim v nicem nebranim, ale nenutte me k vecem, se kterymi se neztotoznuji. Pokud homosexualita neni nemoc a ti lide ziji normalni zivot bez omezeni, tak v cem bych je podporoval? Aby byli pozitivne diskriminovani? Proc? Vzdyt jsou preci jako vsichni ostatni. Jedi, spi, miluji. (legislativu bych do toho nemotal)
A ted si ale zkuste nevzit na sebe neco zeleneho. V soucasne spolecnosti vas sezerou zaziva. Ale ne ti homosexualove. Ti to paradoxne respektuji. Kdo to nerespektuje, je ta "normalni" vetsina, ktere se to netyka, ale navzajem ma kazdy strach pred ostatnimi nekoho nerespektovat, aby take nebyl odsouzen.
Ty sis nevzal nic zeleneho? To znamena, ze to bojkotujes? To bych do tebe nerekl/a, ze jsi takovy homofob. To uz je jenom krucek k rasismu. Vis ty co? Ty budes urcite rasista nejtvrdsiho zrna. Myslim, ze uz se s tebou nechci nadale pratelit...
A ano, souhlasim take, ze tento prostor pro diktujici mensiny je dan soucasnym blahobytem.
Zajimavost na zaver je vynalez naplasti na bebicko. Vynalezli ji uz v roce 1920 a byla pletove barvy, aby nebyla na prvni pohled videt. Az skoro po 100 letech nekoho napadlo, ze by ji mohli vyrobit taky v jinych odstinech pleti, nejen pro belochy. A vydelavaji na tom majlant. Nechapu, co jim trvalo tak dlouho, ale urcite tomu nahrava soucasna situace ve spolecnosti.
Tip pro podnikavce: co se tyce mensin, tech der na trhu bude jiste mnohem vic. :)

P. S. Deskozroute, polib si ;)

25.2.2020 23:39:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Děti
Tak ono s temi detmi se cela zalezitost demonizuje. Jedina nevratna znena v organismu je chirurgicka, a ta je povolena u nas az od 18 let. U deti se mohou podavat blokatory hormonu, ktere zbrzdi nastup puberty, ktera je pro transgender deti uplnou pohromou. Kdyz se blokatory prestanou podavat, probehne normalni puberta. Take je treba si uvedomit, ze deti, u kterych toto prichazi v uvahu, byvaji dlouhodobe sledovany sexuologem a psychologem a urcite tomu predchazi tzv. real life test, kdy dite dlouhodobe zije v roli psychickeho pohlavi, takze to deti, u kterych je to prechodne obdobi, nebo deti homosexualni vylouci. A to ze jich pribyva je take logicke. I Husakovy deti, pokud byly transgender to o sobe nejak vedely, ale proste byla jina doba, ty lekari nebyli v tomto vzdelani (ani dnes to neni standard), takze to musely vytrpet do dospelosti. No a to jsou pak lidi, kteri prijdou treba ve 40 a reknou: ja to vedel celou dobu, ale popiral jsem to v sobe, utlacoval, ale uz dal nemuzu.
A k te pricine - predpoklada se, ze se jedna o dusledek hormonalnich zmen v obdobi tehotenstvi matky, kdy pohlavni organy se formuji drive nez prislusne centru v hypothalamu, ktere se zacne formovat az po te hormonalni zmene.

25.2.2020 23:42:16

Havelock
Legislativu bych do toho netahal.

Ale ono to prave o te legislative je. Az bude legislativa v poradku, nikdo kricet nebude.

25.2.2020 23:47:41

s tou legislativou
to myslím Javaansee trefil.

Ony ty ženy taky nekřičely, aby si muži oblékali zelené gatě, ale aby jim dali volební právo ;)

Havelock> Možná jsem to špatně pojmenoval, ale o těch rozmarech jsem právě mluvil. A ano, určitý shaming toho typu, který popisuješ, tu určitě možný je. Ale pak je na tobě, aby sis obhájil, že to gesto nepovažuješ ze své strany za nutné - což vůči normálním lidem určitě zvládneš a u těch ostatních ti to (zjednodušeně řečeno) může být putna.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

25.2.2020 23:50:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Kew
S tim bohuzel nemuzu souhlasit. V mensi firme snad ano, ale ve velkym korporatu pokud nejdes s davem a nedodrzujes firemni kulturu, strkas hlavu do opratky. Ve vysledku teda musis delat neco, co nechces, kvuli bezvyznamnemu gestu pro nekoho, komu to bohuzel nijak nepomuze, jen proto, aby spolecnost mohla napsat hezky clanek o tom, jak se hezky starame o nase gaye a lesbicky. Jako kdyby to byla nejaka bezpravna zviratka. Tohle se mi nelibi.
Osobne si nemyslim, ze by tohle cele bylo jen o tom, aby se homosexualove mohli brat a mohli adoptovat deti. Proc se tohle deje i v zemich, kde snatky i adopce povoleny jsou?

26.2.2020 00:08:31

Joe

Havelock
Aj vo veľkom korporáte by som sa im na to zvysoka ******.
V jednom robím a našťastie som zatiaľ niečo také za 15 rokov v tejto práci riešiť nemusel - ale úplne presne viem, ako by som sa zachoval, keďže práve takéto nútenie do niečoho vrcholne neznášam.

---------------
Prekladateľ Joe

26.2.2020 00:34:00

Havelock
Priznam se, ze jsem si az do dneska nespojil tu osklivou barvu naplasti s tim, ze by mela pripominat barvu kuze. Napada me novy hit treba hned z moji oblasti - barevna slepecka hul:) Ne, ted vazne.
Trefne jsi popsal presne i me pocity. Patrim mezi lidi, kteri na agresivni propagandu budou reagovat vzdy presne opacne. Pripomina mi to druhe kolo prezidentske volby 2013. Kazdy druhy po Brne nosil na batohu placku se Schwarzengerem jak moc ho podporuje a jak moc stoji za nim. Na Mendlove namesti visela na jednom panelaku dokonce obri vlajka s jeho podobiznou. Me dojmy z toho? V lepsim pripade 1. maj a veseni vlajek SSSR. Jinak na me dychla takova ta Orwelovska atmosfera...
Ony tyto trendy k nam prichazeji z USA, bohuzel v Americe k tomu maji lide uplne jiny pristup, jinou mentalitu. Myslim si, ze vychodni Evropa ma s jakoukoliv nucenou propagandou spojene hlavne negativni udalosti - komunismus, nacismus... A kazdy stoji o svoji svobodu, kdyz ji dostanu ja, budu automaticky vnimat i svobodu druhych. Neni nutne kvuli tomu neustale exhibovat.

26.2.2020 06:58:25 | Upraveno autorem (porovnej)

ad děti
Do téhle diskuze se moc nechci pouštět, protože vím, jaké je to ožehavé téma. Mám ale jen drobnou poznámku k těm dětem: bohužel si myslím, že to většinou není od narození, jak píše javaansee (i když určitě i takové případy budou), ale spíše tím co to dítě kolem sebe vidí a jak se k němu rodiče chovají. Nedávno jsem četl, jak zakomplexovaná matka, která vždycky chtěla holku a nepoštěstilo se jim, začala předělávat svého syna. Oblékala ho do dívčích šatů a dala mu i dívčí jméno a "donutila" okolí jej používat. Tenhle kluk, logicky začal tíhnout k tomu že by chtěl být holkou. V sedmi letech.
To je jen jeden případ z mnoha, nemusí to být vždy takto radikální, ale jako v naprosté většině "odklonek" od normálu za to můžou zážitky (traumata, podněty) z dětství a tím pádem velkou měrou se k té touze po změně pohlaví přičiňují rodiče, potažmo jeden z rodičů. Jinak já respektuji jakékoliv svobodné rozhodnutí, ať si je člověk třeba kůň, když se tak cítí (omlouvám se za tu nadsázku), ale hrozně mi vadí sugesce a ovlivňování od druhých a to i v obráceném případě. Jako příklad uvedu: kluk si chce hrát s panenkami sám od sebe, ale táta mu to zakazuje... popravdě tím docílí dost možná vzniku traumatu u dítěte, které může i způsobit to, že ten kluk nakonec bude chtít být tou holkou, i když by normálně nechtěl.
Toto platí ale do všech oblastí, ne jen do té týkající se pohlaví.

26.2.2020 07:36:16

popieranie reality
Jáááj, tisíc krát som si povedal, že už sa do podobných diskusií nezapojím, ale nedá mi... pretože ma desí, kam až v dnešnej spoločnosti zachádza (prepáčte za tvrdosť výrazu) ľudská hlúposť.

Pohlavie človeka je jednou z mála právd na tomto svete, ktorá je absolútne jednoznačná, jasná a neoddiskutovateľná. Pozriem a vidím. Muž alebo žena. FAKT. Žiadne domnienky, žiadne sociálno-spoločenské ideológie a názory, len holý FAKT. Záležitosťou sociálno-morálno-intelektuálno-spoločnských a iných postojov a názorov môže (mohlo) byť to, či ľavák je normálny alebo nie, či homosexualita je vírus alebo nie, a pod. Ale pohlavie človeka nie je vecou názoru, je to jednoznačný FAKT.

V špecializovaných zariadeniach je mnoho ľudí, ktorí veria, že sú Kleopatrou alebo Cézarom, alebo Napoleonom a pod. Nikto nespochybňuje, že niekde u nich nastala akási chyba. Očividne Kleopatrami ani Cézarmi nie sú. Ale keď niekto povie, že je v skutočnosti iného pohlavia, tak to máme brať ako rešpektovanie názoru?? Očividné popieranie reality máme brať ako normálne?? Keď je niekto farboslepý, tak je farboslepý, a nikto nespochybňuje, že je to určitá forma poruchy normálneho vnímania. Keď niekto tvrdí, že je iného pohlavia, je to rovnaká forma poruchy vnímania.

Ľudská hlúposť však zdegenerovala ľudí do takej miery, žo to pod obrovským tlakom "spoločnosti" začína byť presadzované ako "normálne" a treba to rešpektovať. Hlúposť. Keď začneme popierať aj posledné absolútne jednoznačné FAKTY, tak nám už nezostane žiadna pravda na tomto svete a nech nás potom "pánbú" ochraňuje, takú civilizáciu. Ak si takú ochranu vôbec zaslúžime... História padlých veľkých civilizácii nech je nám najväčším poučením. A tá egyptská a rímska obzvlášť...

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

26.2.2020 07:51:08

Cardnalle,
drž se videi, která ti jdou skvěle! ;)

26.2.2020 08:25:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Onas
Proč sem Cardinalle nemá psát svůj názor? Kvůli tomu, že se neshoduje s tvým? To má být ukázka tolerance, kterou zřejmě chceš prosazovat?

26.2.2020 09:48:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Volební právo
Když už tady na to někdo narazil. Bylo udělení volebního práva žen přínosem pro společnost? Existují nějaké vědecké výzkumy o tom, že je společnost lepší než předtím? Je přínosem vůbec rovnoprávnost všech ve společnosti?

Nechci samozřejmě ženám upírat právo volit nebo zpochybňovat rovnoprávnost, nicméně si občas kladu otázku, zda zrovnoprávnění všech za každou cenu má vlastně nějaké pozitivní dopady na společnost a nebo se tím na úkor svobody jednotlivce společnost jako taková likviduje?

Jinými slovy kdo určuje, že takové a takové náboženství, orientace, pohlaví, politické přesvědčení je akceptovatelné, protože není společnosti na úkor a které už ne.

Ztratil jsem totiž přehled, kdo vlastně určuje, co je a není normální, co je třeba potírat a co je třeba podporovat. Jsou to lékaři, politici, aktivisté, církevní představitelé, zaměstnavatel, rodiče, škola nebo jsem to já sám? Můj bůh mi říká, že nosit zelené oblečení je zakázáno a považovat transgender lidi za lidi je také zakázáno. Kdo bude ten soudce, který rozhodne, že vymýšlím kraviny, že moje víra je nesmysl a proto se musím společnosti přizpůsobit?

Demokracie je o nastavení pravidel většinou. Je to tak správně nebo má za tu hloupou nevzdělanou většinu právo rozhodovat někdo jiný? Podle jakého klíče?

26.2.2020 10:11:21

Joe

...
Prihodím si svoje polienko do ohňa:

Žijeme v dobe, kedy sa aj malé deti dostanú takpovediac k hocičomu (ak na to rodič nedá pozor) - na internete zoženiete akékoľvek videá, obrázky, texty, všeobecné "filtrovanie" neexistuje. Tým pádom môže u detí, ktoré sú ľahko ovplyvniteľné, omnoho ľahšie prísť k potrebe napodobňovať to, čo vidia. A ak nedostanú usmernenie od rodičov, môže sa ich psychika vyvíjať všelijakými smermi.

Rešpektujem názory a potreby dospelých ľudí (pokiaľ neprekračujú medze zákona a/alebo práv ostatných ľudí), ale toto by mala byť doména rozhodovania v dospelosti, nie v detskom veku.

---------------
Prekladateľ Joe

26.2.2020 10:12:30

zo života...
Pýtali sa raz hlavného požiarnika: Nezdá sa Vám, že je diskriminačné, že v svojom zásahovom zbore nemáte žiadnu ženu? Dokážu byť predsa plnohodnotným členom.

Odpoveď: Veľmi rád vezmem do svojej zásahovky ktorúkoľvek ženu, ktorá mi dokáže na 12. poschodie paneláku vyniesť po schodoch baranidlo a zvládne potom ešte aj hasenie požiaru.

26.2.2020 10:35:18

.
matewr84> Ano, důsledkem traumatu to může být, ono nefunkční dětství vede ke spoustě problémů (drogy, domácí násilí v dospělosti atd.).

Cardinalle> Já jsem zastáncem toho, že nádobičko tam dole je jen dvojího druhu, takže by lidi měli chodit jen na záchody dvou druhů podle toho, jestli potřebují sedět na míse, nebo jim stačí postavit se k pisoáru :) Tím pro mě veškerá tahle debata končí a nerozumím tomu, proč by se měly zavádět např. "záchody pro třetí pohlaví". S tím ale jde ruku v ruce, že pokud potkáš na pánském záchodě "holku", tak budeš ochotný překousnout, že vypadá jako holka v obličeji, ale na tom záchodě je oprávněně :) A nebudeš těmhle lidem fyzicky a verbálně ubližovat (což jsem tak nějak vytušil, že by měl být ten důvod, proč chtějí např. záchody odděleně).

Droll> Obecně nevidím problém s tím, aby mělo práva ve společnosti co nejvíce jejích členů. Z druhé strany - ublížilo někomu to, že mají ženy volební právo? Pokud ne, tak jaká je nevýhoda? Ad "co je normální". Já bych řekl, že si můžeš myslet co chceš, pokud tím neomezuješ svobodu/život jiného člověka. Pokud někoho obtěžují veškeré hlasité demonstrace, pak rozumím, že mu vadí Gay Pride.

Rozumím, že na možnosti "bránit práva menšin" se (jako na všem) v současné době snaží někteří i napakovat (byť neodhadnu, jaká část z celku to je) a tak má někdo pocit, že na něj "kouká duhová vlajka odevšud" a vede to k protitlaku, který zmiňoval Zeus. Nemyslím si ale, že by tady někdo vyžadoval hlasité volání "sláva", pokaždé když projde průvod gayů městem. To tak možná prezentují média, která potřebují zprávy přitahující pozornost.

Joe> Je to tak, výchova rodičů by měla nějak dítě usměrňovat. Ale pokud je dítě levák a přeučíš ho, prostě z něj bude v dospělosti vždycky člověk s (do nějaké míry potlačenou) křivdou plynoucí z toho, že ho ostatní nechápou.

Lonpvet> troll much?

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

26.2.2020 10:46:04

...
Tak samozrejme zazitym traumatem muze byt dite DOCASNE popleteno, zmateno. Ale toto si prosim nepletme s transsexualitou, ta nema s traumatem ani docasnym napodobovanim, ktere se samozrejme muze take u nekoho vyskytnout. Od toho ale existuji sexuologove a psychologove, jejichz odpovednosti je toto odlisit.
Velmi me mrzi, ze se na tutu oblast diva tak, ze se k tomu muze vyjadrivat kdokoliv, kdo danou problematiku nestudoval a ma na to nejaky nazor. Ja napriklad nejsem stavar, nevyznam se v tom. Mohu rict tahle budova se mi nelibi, nebo myslim si, ze spadne, ale podle meho laickeho nazoru se preci stavari nebudou ridit.

26.2.2020 11:30:50

A jeste k tomu, ze pohlavi je fakt
Ano, biologicke pohlavi je fakt, ale psychicke pohlavi je taky fakt.
A kdyz se neshoduji? Uprednostnime to, co je na prvni pohled viditelnejsi jen proto, ze nemame dostatecne dobre nastroje na mereni toho druheho?
Dnes uz vime, ze mozkova konektivita transsexualu M to F (z muze na zenu) se podoba vice zenske konektivite nez konektivite mozku heterosexualnich muzu. Ale na zaklade techto poznatku se alespon prozatim diagnostika delat neda. Je to proto mene exaktni jen proto, ze je to mene dobre meritelne?
My psychiku zmenit nedokazeme, ani dlouhodobe terapie k nicemu nevedou, ale telesnymi upravami lze dosahnout rekl bych solidniho vyleceni. Duse se nehada s telem.
Ad deti: proc ty deti nechat trapit a prozit nestastne detstvi, kdyz mohou zit spokojene dle sveho psychickeho pohlavi a chirurgicke zmeny podstoupi az v dospelosti. Verte ze 99 % transsexualnich deti proslo od svych rodicu takovou prevychovou na biologicke pohlavi, ze intenzivnejsi vychovu k biologickemu pohlavi jim tezko nekdo poskytne. A vysledek? Nepomaha to.
A jeste poznamka: v novinach se casto vyskytuji pripady neobvykle, zvlastni, vyvolavajici pozornost, tak neni dobre si delat nazory jen z medii.

26.2.2020 11:47:43

Přechod z Milostného dopisu...
...jak již zmínil Špatňák, tak jsou desítky pohlaví.
Informují o tom především dezinformační weby a další výtečnící ;)

Já si dovolím laškovnou poznámku:

Zajímavé, že (alespoň z mého pohledu) jsou desítky druhů debilů, idiotů, super mega kreténů, atd...
...ale to nikomu nevadí :)

26.2.2020 11:52:46

Javaansee
Dík, že jsi to rozumně sepsal, kéž by to bylo tak lehké jak si to mnoho lidí představuje.

26.2.2020 12:01:12

Já si asi zase naběhnu. :)
Zkusím nějak postupně:

Evoluce nás nějak stvořila. Pokud by se v době kamenné narodil jakkoliv defektní jedinec (ať už mentálně, či fyzicky), jednoduše by nepřežil. On by vlastně nepřežil třeba ani v patnáctém století. Takže buďme rádi, že žijeme v takovém blahobytu, že i jedince odlišující se od normálu (nepoužívám uvozovky, protože co je NORMÁLNÍ, to stanovila příroda svými ZÁKONY, které jsou mnohonásobně starší, než naše myšlení a vrtochy z něj vzniklé) dokážeme udržet při životě, či ve společnosti. A než po mě začnete někdo křičet, tak já jsem zářným příkladem. Narodil jsem se o měsíc a půl dřív, chybí mi poslední obratle páteře (kostrč). Život mi zachránil inkubátor. Narodit se o 15 let dřív, tak dnes nejsem (narozen 1980, inkubátor se začal používat v 60tých letech). Správně jsem neměl ani chodit. Ale lékaři to zvládli. Takže co je a není normální máme stanoveno. Neodsuzuji lesbičky, lidi s křivicí, na vozíku, dementní, Leeche, autisty atd. atd. ALE NEMOHU SE ZTOTOŽNIT S NÁZOREM, ŽE TOHLE JE NORMÁLNÍ. NENÍ! Respektujme, tolerujme, ale NEBERME JAKO NORMU. Proč ne? Protože je známo, že hrozně moc důležitých věcí se vyvinulo "nepozorovatelným denním růstem." Malinkaté, nepozorovatelné změny na denní bázi. Těch změn si nevšimnete. Ale po čase jsou markantní. Viz. třeba růst stromu. Na nějakém místě vysadí mladý les, vrátíte se na to samé místo za 30 let a roste tam hluboký hvozd. TWE TO JE ZMĚNA! A přesně proto kategoricky odmítám normalizovat odchylky. Protože časem opravdu zjistíme, že být homosexuálním bělochem a v manželství vychovávat děti je prostě život na okraji společnosti. Netvrdím, že k tomu musí dojít, ale může. Riskovat to nebudu. Takže ano Kewe. Je zcela normální chtít být kosmonautem, vědcem, nebo klidně i popelářem. Jde o touhu něco dokázat, být platným členem společnosti, být prospěšný. V pořádku. Ale chtít být jiným pohlavím společnosti nijak neprospěje. Navíc pokud internet nelže (až se divím, že se jsem tuhle větu napsal. :D ), tak změna pohlaví vyjde na 150.000 Kč a platí ji pojišťovna (bude kolem toho asi i nějaká doživotní hormonální léčka, ale to už se mi nechtělo zjišťovat). S logickým odůvodněním, že jde o poruchu, kterou si jedinec nezavinil sám. S tím souhlasím. Oproti tomu máme hromadu případů, kdy se u dítěte rozvine nějaká šílená nemoc, která se léčí složitě a draze a my toho drobka necháme s klidem zdechnout (umřít stav nedefinuje tak přesně) jen proto, že rodiče na léčbu nemají, pojišťovna ji neplatí a pak nezbývá než doufat, že se vybere dostatek víček. To dítě si nemoc taky nepřivodilo samo. TAK KDE JE NĚJAKÁ SPRAVEDLNOST?

Druhým aspektem jsou rodiče a děti. Děti své rodiče dlouhou dobu jen napodobují. Co řekne maminka a tatínek, to je svaté. Resp. co udělá maminka a tatínek, to je svaté. Takže stavět se k odchylkám od "přírodního vzoru" jako k něčemu, co je úplně normální, mi přijde jako dost velký hazard. A sedmileté dítě ani omylem není mentálně dostatečně zralé k tomu, aby se mohlo rozhodnout pro změnu pohlaví. A to prosím není z mé hlavy. Jen mám načteno od lidí, co se psychologii dětí věnují desítky let, nebo celý život.

Oba výše vypsané body spojuje oslím můstkem zvěrstvo zvané adopce homosexuály. Ani omylem nejde o model rodiny, na který jsme nastavení. Když pominu vše ostatní (a že toho je!), tak dětský kolektiv je jedno z nejkrutějších míst, co znám. Umístěte do něj malého bezbranného človíčka, co má dva tatínky/dvě maminky a uděláte mu ze života peklo. Dost pravděpodobně z něj vznikne
doživotí citový mrzák (opět doporučuji příslušnou literaturu). Resp. SOUHLASÍM S ADOPCEMI HOMOSEXUÁLNÍCH PÁRŮ v případě, že druhou možností volby bude ponechat dítě v dětském domově a žádná další nebude. Pak je rozhodně lepší, aby mělo dva tatínky. Nicméně praxe je už dnes jiná. Znám ve svém okolí 3 páry, které se pokoušely adoptovat. Některé už uspěly, jiné ještě ne. Nicméně adopce je dost složitá a buď se dlouho čeká, nebo musíte vzít dítě, které je nějakým způsobem problémové. U homosexuálních párů je už ale teď vidět nebezpečný trend, kdy se jim adopce usnadňuje, protože kdyby ne, tak jsme homofobové, netolerantní atp. (Informací se dá dohledat spousta.) My tedy vědomě upozadíme klasickou rodinu a raději si zvolíme nepřirozené prostředí. ŠÍLENOST!

Jinak Kewe zmiňoval jsi, že kolektivů můžeš vysvětlil, jaké máš postoje a že ti rozumní tě pochopí. To byl vtip, nebo mi něco uniklo? Dejme tomu, že ve firmě o 200 lidech tě 100 odsoudí a jen 20 najde tu odvahu, aby ti něco řekli. Takže svůj postoj vysvětlíš 20ti lidem. A dál? To jako obejdeš zbývajících 180, abys jim řekl, že máš jiný pohled na svět? V pracovní době? Půjdeš i za šéfem? Sry kámo, ale LOL LOL LOL.

26.2.2020 12:19:52

Javaansee
Pokud se mohu vyjádřit k tomu, jestli se mi dům líbí nebo ne aniž bych rozuměl tomu, jak byl postaven, tak proč bych se nemohl vyjádřit i k jiným věcem, kterým nerozumím?

Nicméně i stavaři se řídí nějakými omezeními, které plynou z nějakých předchozích zkušeností apod. a tak si myslím, že zrovna tento obor nějakou zvláštní individualitou, kdy si může každý stavět podle toho, jak to ve zkutečnosti cítí, neoplývá.

26.2.2020 13:03:28

Rentgen
Takže Špatnák je bezpáteřňák, to vysvětluje co se stalo s obrázky na Zatrolenkách :)

26.2.2020 13:04:41

Špatňák
Ad život bělocha na okraji společnosti: https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumentační_klam#šikmá_plocha_(slippery_slope)

Víčka? Víčka??? Opravdu.. víčka na ZH? :D

Ad adopce homosexuály: Nemám problém s preferencí heterosexuálních rodin (ty vzory by asi ve SPRÁVNĚ FUNGUJÍCÍ heterosexuální rodině být měly), spíš mi přijde, že těch dětí je pořád mimo rodinu dost na to, abychom řešili takové kikotiny místo toho, abychom byli rádi, že se jich někdo chce ujmout. O tom, co je v současnosti preferováno, nevím a nedohledával jsem.

Ad kolektiv: Já nepůjdu za nikým. Pokud oni přijdou za mnou a řeknou mi, že se mnou (resp. mým chováním) mají problém, pak je to námět k hovoru. Ale nebudu běhat za každým a ptát se "nevadí ti to?"... proboha. Pokud mě chtějí pomlouvat za zády, je to jejich problém, ne můj. Můj je to v momentě, kdy to bude působit pracovní komplikace, čili když to pravděpodobně bude řešit vedení. A s tím to taky budu řešit.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

26.2.2020 13:26:54

He?
Kewe mohl bys mi ukázat, kde jsem se nedržel faktů a cílil na emoce? V čem nebyla, podle tebe, má argumentace pravdivá prosím?

A ano kámo. Víčka. Nejbizarnější způsob, který funguje jako zástupce veřejné sbírky na pomoc někomu, kdo si sám pomoc nemůže. Ergo kladívko mám tě chápat tak, že víčka sem nepatří, ale debata o pohlaví na kartách a jejich uchopení je zcela legit?

Ohledně adopce homosexuály. Ty mi říkáš, že já své argumenty stavím na emocích a vynechávám fakta a pak napíšeš "O tom, co je v současnosti preferováno, nevím a nedohledával jsem."? Neprotiřečíš si malinko? Mě tohle téma asi rok a půl zpátky velmi zajímalo, dohledával jsem a proto jsem napsal, co jsem napsal. I ty máš ve svém okolí kamaráda, který měl velké problémy s adopcí, čekal dlouho a málem neuspěl. Ty heterosexuální rodiny, které chtějí děti, jsou. A můžeš si být opravdu jistý, že než vyčerpáme všechny vhodné heterosexuální rodiny, tak se homosexuálové opravdu hooooooooooodně načekají.

Co se kolektivu týče, tak googli. Je už nemálo případů, kdy se někdo nějak vyjádřil a protože jeho vyjádření neodpovídalo politice korporátu, byl vyhozen. Což o to. Jeho názor mohl být i legitimní. Jenže korporát se potřebuje nějak prezentovat. Mít nějaké PR. Neznesvářit si veřejnost. A pokud mu obraz narušíš, máš smůlu. Nevysvětlíš nic. Naštěstí se tohle v naší zemi neděje. Nicméně správně je napsat Naštěstí se tohle v naší zemi zatím neděje.

26.2.2020 14:16:22

Vybíráme z Bazaru

Hladové příšerky
Hladové příšerky
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas