Dotazy - seznamy her (účel a fíčury)

Ahoj,

Mám dotazy k seznamům her.

1) Jaký je (/byl zamýšlený) jejich primární účel?
Bylo to zamýšleno primárně pro vlastníka seznamu?
Nebo pro ostatní hráče?

; U některých her váhám, jestli si je smím zaškrtnout jako “Hru mám”, když mám třeba anglickou verzi a stránka je pro hru v češtině, možná někde váhám i z důvodu hlavního zaměření stránky na jinou verzi . 
Pokud by primární zamýšlený účel seznamů byl pro ostatní, tak by to bylo přinejmenším zavádějící si v takovém případě zaškrtnout vlastnictví hry.

2) [V případě,že moje seznamy jsou hlavně pro mne]
Dá se nějak tady vygenerovat (bez extrakce obou seznamů) rozdíl seznamů “Hru chci” a “Hru mám” ?

; Pokud hru mám a chci si ji nechat, dávám ji na oba seznamy (protože se obávám, že mít ji pouze v seznamu vlastnictví by zvětšovalo riziko dostávání nežádoucích poptávek po ní/na její odkup).




 

21.1.2024 14:38:46

Já jen s dovolením navážu s dotazem. Proč u seznamu her, které vlastním není fotka dané hry? Jsem tady k dnešnímu dni registrovaný jen 4164 dní, tak je čas se zeptat?

21.1.2024 14:58:18

@Nekra 

1) Nevím o tom, že by seznam her měl být primárně “pro někoho”, ale pokud bych si měl tipnout, tak asi hlavně pro tebe samotného, abys měl přehled o své sbírce, ale zároveň mohl třeba přehledně někomu tenhle seznam poslat, kdyby ho zajímalo, co si spolu můžete zahrát :) Hru v angličtině/češtině katalog aktuálně nerozlišuje (když si najedeš úplně dolů na úvodní stránce záznamu hry ("O hře"), máš tam i alternativní názvy, podle kterých lze tady na ZH hru také dohledat). Výhledově by snad ale mohlo být možné označit si v seznamu her přímo i jazykovou verzi (zatím jde o jeden z interních námětů ke zlepšení).

2) Co se týče rozdílu obou seznamů, udělat “rozdíl” v současnosti možné není a asi se to ani neplánuje, není to nic, co by se doteď objevilo jako námět k vylepšení ZH (a mělo předpoklad masového používání). Nicméně asi můžeš hry, které nechceš prodat, z druhého seznamu vyjmout (zároveň ti přestanou chodit notifikace na nové inzeráty nabízející tyto hry v bazaru, což je asi fajn, pokud teda tuhle funkci využíváš), protože nedávno začala fungovat nová featura, díky které už nejsi obecně dohledatelný jako vlastník konkrétní hry, pokud nehledá někdo, s kým jste přátelé (pro ozkoušení si zkus kliknout na seznam vlastníků u libovolné hry v katalogu). Pořád ti hráč může napsat, pokud si rozklikne tvůj profil, ale otázka je, jestli takový člověk bude klikat i na tvůj wishlist a pochopí z něj, že hru nechceš prodat (to už je asi lepší napsat si nějakou takovou informaci do osobního profilu, případně mrkni ke mě, mám naopak vytvořený seznam “Na výměnu/prodej”, což mi přijde při větším množství vlastněných her efektivnější).

@Mitogar Vítej na Zatrolenkách! :D Fotky her obecně nemáme v žádném seznamu (výjimkou jsou některá oznámení na titulní stránce a nově teď Trolí hlídka; EDIT: jo a bazar, na ten bych málem zapomněl.). Je to zajímavá možnost ke zvážení, nepříjemné asi bude to, že pokud by se taková úprava udělala, bude to seznamy her dost natahovat, protože aby byl obrázek co k čemu, je potřeba aby byl o kus vyšší, než je aktuální výška jednoho záznamu ve výpisu (zvlášť v případě, že jsi hru nehodnotil). Každopádně označuju @Zeus, protože pokud by se mu to líbilo, naprogramovat by to musel stejně on :)

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

21.1.2024 15:46:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Obecne vsechy seznamy slouzi primarne uzivateli (tedy vlastnikovi), aby mel prehled o sve sbirce a treba planech (wishlist). A tak je to provazane do Bazaru, kde jde zapnout hlidace, ktery hlida inzeraty prave na hry z wishlistu (a nebo doplnku her ze sbirky).

A co se obrazku her tyce, tak se nejspis nekdy objevi. Ale kdy se k tomu dostanu, netusim. Soucasne uz ted je trochu zvlastni, ze mam ve sbirce hru pod jinym nazvem, nez realne, kdyz mam hru v jine verzi, nez je na ZH jako primarni. Tohle taky asi dozna v nejakem case zmeny.

21.1.2024 16:25:09

@Kew: Snad ji nevyužívám, naštěstí mi žádné notifikace z bazaru nechodí (což by mi stejně bylo k ničemu, když na bazar už je požadován ověřěný e-mail a stejně by mne zajímaly nanejvýš “Kup teď” s osobním předáním [kterých stejně moc nebývá] ).

Obecně (všechny) hry nechci prodat! S případnou výjimkou, pokud by se mi něco sešlo víckrát.

@Zeus: Díky. Takže nemusím tolik řešit, jestli někoho můj seznam zmate (: .

21.1.2024 18:49:32

@Mitogar   

Nějak mi uniká smysl toho, proč mít foto/obrázek hry ve vlastním seznamu. 

Své hry znám, a pro druhé je zbytečná, jelikož ji uvidí po rozkliknutí názvu, aby se o hře dozvěděli více. 

Mně to pouze natáhne rolování :-D

Pokud to chceš pro export, navrhuji to přidat do možností - ON/OFF foto

21.1.2024 21:49:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Já jsem si vytvořil veřejný seznam “nezaujalo” a tam hážu hry, které jsem měl možnost vyzkoušet, ale nebavili mě nebo nestojí za to je mít ve sbírce. Takový nutý seznam pro rodinu, aby se mrkli co nechci. Jen ještě přijít na to, jak ho udělat viditelnější. (Nebo přidat krátký popisek k seznamu)

Bylo by fajn skrýt v těch seznamech hodnocení, popř. ukazovat 1-2 věty a rozbalovač “více...”. 

Jsem také proti obrázkům neb to roztahuje a zneřehledňuje stránku. Ideální možnost on/off.

22.1.2024 12:17:03 | Upraveno autorem (porovnej)

Já si přidal ještě seznam her co jsem prodal, abych věděl co mi prošlo rukama.

A například u Zajíce v pytli Rexáci chtěli zdejší nick aby mohli mrknout na seznam a člověk nedostal co už má (což musela být strašná drbačka a všechna čest jim za to)

22.1.2024 14:43:00 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Ostrovy titánů od 1kč
Ostrovy titánů od 1kč
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 19 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas