Sovy nejsou tím, čím se zdají být...

Určitě se vám někdy stalo, že jste si zahráli nějakou hru, třeba i víckrát a ta hra vás naprosto otrávila, neshledávali jste na ní nic zajímavého a měli jste pocit, že by vás snad nic nepřinutilo si ji znovu zahrát, avšak poté, co jste ji vytáhli za nějaký čas či za pár let, jste nechápavě kroutili hlavou, jak to, že jste "to" tam neviděli při předchozím hraní a hra vás třeba nakonec i uchvátila... Já jsem to tak měla např. s oslíkama /Gold!/ Hra mi přišla nudná a nanicovatá, dokonce už byla párkrát v bazaru, a protože se neprodala, po pár letech jsem po ni sáhla znovu a to jsme ji potom doma mastili asi půl roku každý večer a skvěle se bavili. Stejně tak Proroctví. Tuším, že pět prvních her jsme to asi po dvou hodinách nekonečné nudy, otrávení jak hadí zub nedohrané sklízeli, taktéž už to bylo v bazaru a neprodalo se. Po asi dvou letech jsem to vytáhla a hned první partii a potom x dalších jsme si královsky užili. No a potom klasicky takový ty pecky, co nejsou na první zahrání, jako je Dominant Species apod., ale to už je asi trochu jiná kapitola.
26.5.2017 09:33:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Settlers
Já to měl se Settlerama. Hru jsme hráli a moc mě to nebavilo. Chybělo mi nějaké téma, atmosféra atd. Hru jsem zde na bazaru prodal. Asi po dvou měsících jsem si říkal, že bych si hru docela zahrál a začala mi chybět. Tak jsem jí koupil znovu a najednou paráda. Hrajeme obden a dobře se u toho bavíme. Těším se na Aztéky.

26.5.2017 09:38:53

A někdy je to drahý
Stalo se mi to a mockrát. Ne jednou to došlo dokonce tak daleko, že jsem hru prodal a za pár měsíců se mi to nějak rozleželo, viděl jsem video nebo něco četl na fórech a po hře se mi zastesklo a koupil jsem ji znovu. :) Mám doma pár takových a jsou to moje stálice.
Další ze stálic jsem dal na bazar a dodnes jsem vděčný všem, kteří nepřihodili. :)

26.5.2017 09:54:07

enzo
a to jsou například které?

Já mám zásadu, že hry, které jsem prodala už podruhé nekoupím. Proto hry prodávám opravdu obezřetně. Snad jediný, co mě fakt mrzí, že jsem prodala je Vysoké napětí, které jsem sice nehrála, ale zahrát bych to chtěla, jen jsem kdysi nabyla dojmu, že to je ve dvou nehratelný a tak to šlo z domu...

26.5.2017 09:57:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Tzolkin
Vím, že to spíš spadá do té druhé kategorie "hlubších" her, ale tenhle případ je trochu jiný. Když jsem jí poprvé hrál tak doslova mě znechutila. Dokonce jsem všude možně hledal negativní recenze protože jsem nemohl uvěřit tomu, že je tak oblíbená... zkusil jsem jí po druhé, po třetí, po čtvrté a stále to byla výsostná nanicovatost. Pak jsem si koupil Marca pola a stala se z něj má nejoblíbenější hra. Zjistil jsem že tzolkin má stejné duo autorů, ale neřešil jsem to, prostě jim to podklouzlo. Pak, ale kvůli tomu, že to téma mě hodně lákalo a autoři také, jsem to zkusil ještě jednou a hle ho, hra docela ušla. Teď mám nahráno přes dvacítku partií a jedná se o jednu z mých nej her... možná si říkáte, že jsem změnil názor kvůli vnějším informacím, ale ve skutečnosti to bylo tak, že všechny ty první partie jsem hrál proti velmi dobrým hráčům online, kteří na mě neustále tlačili ať pospíchám ajá dělal suboptimální tahy a končil se skore okolo 20 a vůbec ani nechápal kde ty body jsou schované...
Lekce: neodsuzuj hru, dokud si jí nezahraješ pořádně.

26.5.2017 10:55:55

ta"jemná" je zvědavá
Thunderstone Advance: Towers of Ruin. Dnes mám všechna rozšíření kromě Numenera, která je tématicky mimo.
Level 7 [Escape]. Dnes mám i rozšíření Lockdown.
D-Day Dice. Rozšíření Operace Neptun, Atlantikwall a po dlouhém shánění a hledání nakonec i Normandy.

Takže se mi tyto původně zavrhnuté hry prodražily o ztrátu na bazaru a k tomu ještě o expanze. :) Ale nelituju.

26.5.2017 11:19:00

Mage Knight
Nejdřív jsem na MK zanevřel, protože mě rozbolela hlava vždy před tím, než praskla, ale poté jsem se k němu vrátil a tu komplexnost si užívám.

26.5.2017 13:52:58

Pán prstenů LCG
Nejdřív jsem měl hru v angličtině, hned co vyšla. Nebavilo mě to a ani se mi nedařilo vyhrávat. Hru jsem prodal, dal jí jednu hvězdu. Asi po dvou letech jsem jí koupil česky, protože jsem neobjevil žádnou jinou dobrou hru pro jednoho. Možná tomu taky pomohl easy mode, který do hry přidali, ale teď je to jedna z mých nejoblíbenějších her.

ta"jemná": S vysokým napětím jsi udělala chybu, je to fajn hra. Já ji taky prodal, ale jenom proto, abych si koupil deluxe verzi.

26.5.2017 14:10:19

bacil
dyť říkám, že toho lituju v prachu a popelu! :-)

26.5.2017 14:20:27

Neanderthal
mam zatial problem s neanderthalcami, ale viem, ze zbavit sa tej hry by bola chyba, tak ju nechavam dozriet :-)

26.5.2017 14:40:52

Runewars
Stejny problem mam s 1. Edici Runewars. Jasny 3D hory, byl by hrich se hry zbavovat, ale ja ji jeste ani nehral, a to ji mam minimalne rok. A po prestehovani nejak neni misto. Musim nechat uzrat spoluhrace. Ne hru. :D

26.5.2017 18:54:09
Offcanvas