Pomoc s výběrem her

Ahoj, protože chci věnovat více času společně strávenému s rodinou, přestal jsem hrát na PC (a že to bylo let) a začal jsem se ohlížet po nějakých deskových hrách. Už několik večerů trávím na těchto i jiných stránkách a studuji recenze a hodnocení a čím dál tím méně jsem si jistý, jaké hry si koupit. Nuže, na PC jsem většinou hrál jen RPG nebo tahové strategie a raději mám fantasy než Sci-Fi. V rodině jsme tři a na nějaký společný herní večer se nás sejde i pět až šest. Jediné hry, které máme doma jsou Aktivity a Krycí jména a oboje už máme dost obehrané. Takže jsem začal hledat jak nějaké alternativy těchto tzv. party her, ale také něco hlubšího, u čeho bychom mohli prožít i nějaké silnější emoce či příběh. Jenže i ty nejlépe hodnocené hry mají po srolování v recenzích dolů dost negativních komentářů, které ale často znějí objektivně a zhusta hře vytýkají to, za co byla výše chválena a já jsem z toho pak jelen.
Moji dva kamarádi přinesli na zkoušku Settlers a nějaký Ostrov Skye a moc nás to tedy nebavilo, pořád jsem čekal, kdy už budu moci přepadnout souseda anebo mu aspoň vypálit nějakou vesnici, ale nešlo to. Čisté ekonomicko/budovatelské hry tedy asi nebudou to pravé.
Proto jsem si udělal jakýsi seznam možná dobrých her, které bych chtěl koupit, ale když je naklikám do e-shopu, je to suma dost přes deset tisíc a tak to raději chci ještě zveřejnit zde, abych nekoupil nějaký nesmysl. O některých hrách jsem se dozvěděl pouze z hodnocení jiné hry stylem "není to tak dobré jako..." a třeba na moje natipované kousky existují právě lepší ekvivalenty, které vůbec neznám. Proto vás prosím o zhodnocení mého výběru a hlavně tipy na jeho případné doplnění či změnu. Předem děkuji za ochotu pomoci.

Party hry a asi ty jednodušší :

Bang+ rozšíření Město duchů - prý ideální dvojice na zábavu s rychlým pochopením pravidel

Břink - to samé jako výše

Příšerky z podzemí - předpokládám, že by se mohlo lbit ženě i dceři (11 let) a ani já bych se nemusel nudit.

Koncept - prý velmi zábavné

Vědomostní pexeso

Dixit - U něj mně trochu zaráží hromada rozšíření a tedy obava, jestli samotná hra nebude moc chudá.


RPG nebo prostě trochu hlubší kousky:

Zombicide: Černý mor - Jako modelář s kompletním vybavením bych si chtěl vyzkoušet barvení herních figurek a hra má všude dobrá hodnocení. Na Kickstarteru to pořád vypadá, že stále lze koupit full backerskou edici (130 dolarů?) anebo jsem do špatně pochopil. Ale vypadá to pěkně.

Earth Reborn - Snad jediná hra, na níž jsem nenašel žádné negativní ohlasy.

Plyšová Hlídka nebo Blood Rage? Obojí prý skvělé, nevím, jestli to třeba není to samé jako Zombicide.

Pak jsem našel ještě další tři hry, které mají být také dobré ale nevím, jestli jejich koncept nepředstavují již nějaké mnou vybrané. Jsou to :
Citadela
Mechs and Minions (zase možnost realizace pro modeláře)
Star Realms

V průběhu jsem do seznamu napsal a následně vymazal tyto : Descent - vypadá skvěle ale prý je ptřeba někdo, kdo dělá pána jeskyně. Scythe - málo boje. Legendy země Euthie - velmi brzy prý repetitivní. Mage Knight - prý šílěně překombinovaná pravidla.


No, sem jsem se tedy zatím propracoval a budu vděčný za jakoukoli smysluplnou poznámku, radu či připomínku. Díky moc.

Michal
1.1.2019 19:39:07

každého baví něco jiného
a proto se v recenzích na hry objevují rozporuplné komentáře - Ty i musíš přijít na to co bude bavit Teba a tvou herní skupinu... pokud míš rád konflikt, vynech na začátek Příšerky z podzemí, které nejsou pro začátečníky úplně vhodné a zkus třeba Cyclades... ostatní hry jsou asi v pohodě - nekupuj to vše najednou a vyzkoušej, které herní mechaniky a žánry vás chytnou či naopak nechytnou - co Tě bavit nebude, můžeš tady prodat na bazaru...

jinak do začátku mohou pomoci i následující články:
http://www.deskofobie.cz/jak-vybudovat-sbirku-deskovych-her/
https://www.mfantasy.cz/2016/10/jak-zalozit-sbirku-deskovych/

1.1.2019 20:27:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Kratky feedback
Za mna k teme Descent :
Ak Vas bude viac, vobec nie je problem ak niekto z Vas bude robit "PJ". Ono to nie je uplne PJ ako poznas z Dracaku. Mas sice viac starosti, dej trosku opisat a pod., no podstatne je, ze aj ty si hrac! Mas svoj zamer, sposob hry .. Len si na druhej strane stola.
Aspon co do mojich velmi malych skusenosti.

Hry ako Zombicide a Massive Darkness po hernej stranke neviem. Pozitivne je mnozstvo figuriek. Ak chces malovat, je to podla mna dobra cesta k velkemu poctu modelov, pricom sa na nich krasne naucis. Budes moct sledovat vyvoj technik. Detaily na Massive Darkness su fakt podarene a tym ze Zombie je od nich, verim, ze kvalita bude super ..

Ja mam ten MD doma snad 3-ti mesiac, no este som nehral. No malovacka - super!
Tie figurky su vynikajuci start aj na pool figuriek, ak by si v buducnosti chcel hravat nejake custom hry, alebo by tvoja oblubena hra neobsahovala figurky ale iba stands. Pripadne ak by si zacal d&d, pekne s figurkami ..
Tych modelov tam je tolko, ze neexistuje ze by si ich aj vsetky vyuzil (napr. v MD tam mam na desiatku goblosov, ktorych neexistuje aby som mal naraz vsetkych na stole .. preto ich v nejakom momente vymenim niekomu za prave figurky zo Zombiecide, aby som mal mal aj nejake ine modely). Ak teda nejake znicis* pri malovacke, nie je problem. Mas ich tam mraky.



1.1.2019 20:42:05

deskoherní akcie

Ahoj,

ono na začiatok kym zistíš, čo vas vlastne baví je vhodné využit na hranie deskoherní akcie, ktorých je po CR požehnane :) za pár korún si možete aj s rodinou vyskúšat množstvo hier a tie, ktoré ta zaujmú, tie si následne kúpit... ušetríš tak peniaze, čas, sklamanie a neodradí ta to od stolných hier... :)

1.1.2019 20:58:57

Rady / tipy / subjektivní
Jsi právě někde jako já před 4 lety :-) a pokud tě/Vás deskovky chytnou, tak to nakonec bude hluboce nad 10 tisíc :-) ale deskovky si svou hodnotu docela slušně drží, takže to není zas taková tragedie.

Začnu k tvému výběru:

BANG je určitě dobré mít doma....podívej se tu na bazar, nebo si počkej a časem se tu objeví základ + nějaké expanze za rozumnou cenu.

BŘINK Podívej se na poslední video JOUOB castu na youtube, kde se o této hře baví, vysvětlují úskalí hry

Příšerky z Podzemí - bál bych se toho. Sám jsem měl předešlou hru "Vládci Podzemí" a přestože ta infantilní grafika vypadá pro děti, tak to byla docela slušně komplikovaná hra s vysokou mírou strategie a plánování a doma se nám nikdy neujala

Vědomostní pexeso - sám jsem teď pořídil Memoarrr a za 300Kč docela slušná rodinkovka

RPG HARDCORE:

Zombicide / tady si uděláš radost ty, ale nevím jak rodina. To není úplně hra pro manželky, přeci jen zabíjení zombíků u nás doma teda nefrčí. Na barvení to taky není žádná sláva...barvit desítky stejných zombíků tě docela omrzí :-) Jako hráče počítačových akčních RPG sám mám backnuto na ALL-IN nové edice Invader

Earth Reborn - vůbec neznám, ale jak píšeš

Plyšová Hlídka / určitě není jako Zombicide, sám jsem ji pořídil a mohla by slušně fungovat pro celou rodinu (což je i můj cíl)

Blood Rage / opět zcela jiná hra. Je to takové konfliktní EURO ze Severskou mythologií. Dá se v CZ koupit včetně expanzí...tuto hru jsem dlouho obcházel a nakonec jsme si pořídil EN verzi v právě ukončené KS

Citadela / dobrá hra, ale je zde hodně přímého i nepřímého škození mezi hráči...docela hodně partií skončilo hádkou, tak jsem hru prodal.

Descent / jeden hráč jako pán jeskyně...raději NE, jsou dnes lepší možnosti

Scythe / málo boje ano, ale celkem intuitivní a inovativní hra, která by právě díky menšímu konfliktu mohla fungovat v rodině i s přáteli.

Legendy země Eutie a Mage Knight / obě bych hodnotil podobně, především málo možností, dlouhá herní doba, stereotypní průběh...
.......................................................

No a těď možná pár tipů na další hledání :-) Z tvého příspěvku chápu, že jsi zavítal i na Kickstarter, který nabízí řadu zajímavých her, které vyjdou v roce 2019 a stále lze před-objednat

Aktuálně:
PLYŠOVÁ HLÍDKA - zajímavý svěží koncept RPG příběhové hry pro rodinu
DETEKTIV: Po stopách zločinu / mohlo by také fungovat
SMALLWORLD / jednoduchá "area control" hra ve fantasy prostředí. Jendoduchá pravila, rychlí průběh, chytlavá grafika
THIS WAR OF MINE / velmi silný zážitek, kooperativní hraní, téměř bez učení pravidel
TZOLKIN / starší osvědčená ekonomická EURO strategie, která velmi dobře funguje
TERRA MYSTICA / složitější "area control" EURO hra ve fantasy prostředí se zajímavým managementem surovin
PUSTINA / post-apo "worker placement" hra o přežití a čekání na záchranu
ÚDOLÍ KRÁLŮ / jednoduchá hra o budování Egypstkých monumentů nikdy neomrzela (ale asi už je nedostupná)
SAGRADA / potěší i nehráčskou návštěvu a především manželky
DĚDICTVÍ / úspěšná hra se zábavnou tématikou - kdo utratí dříve své dědictví :-)
SID MEYER CIVILIZACE / delší herní doba, ale velmi ojedinělý zážitek a viditelné budování a rozvod národa...rozvoj technologií, válčení, kultura, budování
GUGONG / novinka 2018 s krásnou grafikou a zajímavou herní mechanikou získávání akcí
LORDS OF HELLAS / zaujme miniaturami a prostředím sci-fi řecké mythologie...jednoduchý mechanismus, několik cest k vítězství..chystá se mnoho expanzí
NEMESIS / atmosférická hra ve stylu Vetřelce o útěku z vesmírné lodi plné Vetřelců...v CZ vyjde cca 2Q/2019

1.1.2019 21:24:18

Kickstarter
Pokud bys chtěl ochutnat chystané zajímavé hry z Kickstarteru (některé asi lze i koupit v rámci "late pledge")

RURIK: Dawn of Kiev / zajímavá "area control" hra s rozumnou herní dobou
SOLOMON KANE / zde by jsi si užil barvení krásných miniatur, které jsou vždy originální s tématickými základnami...hra slibuje hlubší zážitek s alternativním větveným příběhem / hra je kooperativní, nebo kompetetivní s tím, že jeden hráč hraje za temnotu / KS je už ale ukončená a retail ještě není jasné, co vše bude obsahovat
TANG GARDEN / zajímavá designově překrásná hra o tvoření japonské zahrady...asi ještě lze zakoupit KS
BLACK ROSE WARS / RPG souboj kouzelníků ve velké lóži, opět velké množství miniatur, rozsáhlé možnosti a mnoho herních stylů dle vybrané školy magie / nevím jak dostupnost KS pledge
SKULL TALES: Full Sail / hromada figurek a několik herních mechanik a stlyů v jedné hře (management, dungeon crowl, adventure)...tématika pirátů
7TH CONTINENT / v současné době hodně opěvovaná hra se silným příběhem a zajímavou herní mechanikou
TAINTED GRAIL / fantasy alternativa k 7th Continent právě skončila na KS a je možnost pořídit jako "late pledge"

1.1.2019 21:33:47

Shrnutí
Ještě zmíním poslední hru:
SHOGUN / "area control" z japonska...konfliktní hra s velmi zajímavým a atraktivním systémem vyhodnocení boje.

Pro dobré výplně času jsou dobré párty hry:
TIMELINE ČESKO nebo YOGI


Určitě nekupuj moc her najednou a spíše pomalu zkoušej, jaké téma se u Vás doma chytne. Především u dražších her zkus nadhodit i mezi skupinou hráčů, co na to říkají a co by je zajímalo a bavilo.

1.1.2019 21:36:08

Rady
Prispeju svoji troskou do mlyna k tomu, co znam.

Bang - kdyz uz Bang, tak kostkovou hru dle meho. Je sviznejsi a zabavnejsi. Bang karetka je uz relativne prezitek. Neni uplne zabava treba zkapat v prvnim kole, aniz by na tebe dosla rada, a pak sledovat nekonecne pretahovani provazu mezi zbytkem skupiny. A aby Bang mel smysl, skupina by mela byt 5+.

Priserky z podzemi - neni to party hra! pro 11 lete dite rozhodne ne! Grafika mate! Hrala jsem jak Vladce tak i Priserky z podzemi, super hry, ale dost komplikovane, nic pro zacatecniky. Jeste se rika, ze Priserky jsou lehci nez Vladci, dle meho to je kec, mne se pri ovladani 3 priserek najednou kourilo z hlavy.

Koncept - hezke, ale poridila bych si ted misto toho spis Predstav si. Levnejsi, dost podobny princip a asi zabavnejsi.

Vedomostni pexeso neznam, ale podporuji navrzeny nize Memoarrr!

Dixit - vyborna hra, ale hodne rychle se ohraje, vhodna pro rodice nehrace. Plus ty rozsireni opravdu maji svuj ucel - behem par kol v 6 hracich projedes cely balik karet... Jasne, muzes pak na stejnou kartu pouzit jiny popis, ale ja mam dost co delat, abych k jedne karte vymyslela uz byt jen jednu trefnou, ale nejednoznacnou asociaci.

Vidim, ze jsi dosti skodicsky typ, tak bych jako takovou lehkou, sviznou, zabavnou a hodne skodici si oddychovku doporucila Ostrov (Survive!). Bohuzel si nejsem jista, zda jeste je k sehnani nekde v obchodech, musel by ses podivat po bazarech.


Zombicide obecne -je to fajn masova vyvrazdovacka zombiku, nic hluboce narocneho, ale spis bych doporucovala ten z moderni doby. Jednak mi moc nesedi zombici ve stredoveku, a jednak zaklad Cerneho moru je dost chudy na predmety, nevim jak verze z Kickstarteru... kazdopadne v normalne dostupne verzi je to dosti jednotvarne v tomto ohledu.

Plysovou hlidku mam v planu a hodne se na ni tesim, protoze to je stylem hodne podobne Mice and Mystics, to muzu tez doporucit. Zatim vsak nedovedu porovnat.

Blood rage je jiny salek kavy, vyborne, hodne konfliktni. Rozsireni jsou mala, ale navyklou hru dokazi hodne zmenit.

Citadela - proc ne, je to napinave, konfliktni, pro hodne hracu. Nevim o tom, ze by se s necim vyse uvedenym kryla.

Mechs and Minions - dle meho rozhodne must have. Nadherna hra uz jen ve svem provedeni za tu cenu, neni nic srovnatelneho. Pocitem obcas jako zombicide ve smyslu niceni obrovske hordy nepratel, ale mechanika programovani pohybu je skvely prvek, ktery hru rozhodne ozvlastni. Na barveni to neni. Postavy jsou krasne nabarvene, Minioni jsou moc pekne nastinovane, ja bych to nemenila, a hlavne se na tom neucila, to radsi jit kazit zombiky ze zombicide :)

Star realms - nejlepsi ve dvou, ale jinak perfektni zastupce deck buildingu. Svizne, pekne, konfliktni. Urcite vzit jako seznameni s zanrem.

Descent - dobry na delsi beh, Pan jeskyne neni treba, pokud se hraje plne kooperativni s aplikaci.




1.1.2019 22:54:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Earth Reborn
Tohle je jedna z nejlepších (ne-li nejlepší) her, co jsem kdy hrál. ALE, pozor, není to hra, kterou vytáhneš jen tak ze skříně. Pravidla nejsou nijak extra složitá, ale je jich moc. A aby hra byla plnohodnotná, je dobré mít stabilního spoluhráče, se kterým projdeš tutorial mise, než se vrhnete na S.A.G.S.

Taky je dobré mít na paměti, že je to hra dost časově náročná. Ať už na osvojení pravidel nebo na samotnou hru. Pokud tohle všechno není problém, lepší hru těžko najdeš.

Co se týče nákupu, nekupoval bych všechno najednou. Asi nejlepší je mrknout na nějaké gameplay videa a vidět hru v akci... až potom kupovat. Pokud ale nevíš, jaké mechaniky se ti líbí a naopak, jaké ne, můžeš zbytečně nakoupit hry, které nebudeš chtít hrát.

1.1.2019 23:06:21

Jinak...
Pokud ti jde o hlubsi zazitek s rodinou, tak bych rozhodne nezacinala s kompetitivnimi euro hrami - sla bych do opacneho soudku kooperativnich ameritrash her, nejlepe s pribehem/kampani(kdyz mas rad RPG). Vydrenou potem a krvi spolecnou vyhru v kooperacni hre bude skupina vetsinou prozivat intenzivne a dlouho, kdezto to, ze nekdo neco vyhral se skore 150 proti 140 a 130, zas tak moc ne.

Takove tipy: Fuse! , X-Com, Ghost Stories, Zachranari, Temne znameni. Z kampanovek, pripominajicich RPG, s vyvojem postav atd.: Mice and Mystics, Descent s aplikaci, Mechs vs Minions.
Neni od veci si vyzkouset i nejakou deskovou unikovku, je to taky pekny zazitek.

1.1.2019 23:32:38

moje tipy na inšpiráciu

Cyclades,Caylus,Dominant Species, Puerto Rico,Historia,Rise of Empire,Earth Reborn, Ghost Stories,Zakázaná Poust,V roce draka, Citadela.

2.1.2019 15:40:01

Poradim jen s necim

Zdravim
1)zkus se poohlednout v okoli po nejakem klubu, ze by jsi si hry ozkousel
2)hry si nemusis koupit nove. Muzes je poridit na bazarech za prijatelnejsi cenu. Napriklad mistni je vyborny
3)ktere nedoporucuji: koncept (nebavil), bank(muzes hned vypadnout a pak jen koukas-zkus kouknout na samurajsky mec.je to to same, ale nemuzes vypadnout)
4)ktere doporucuji: dixit(rozsireni nemusis kupovat zadne,ale kdybys chtel nejake prikoupit, tak se zkus podivat (myslim ze ke hre) do diskuzi, kde se to probiralo,blood rage (musis koupit rozsireni pro 5 hrace,pro 6neni;skvela a asi se nejvic priblizuje fantasy),mechs vs minions (hral jsem 2x a je to parada i pro 11 letou dceru a ty si navic muzes neco obarvit),citadela se tady objevuje okolo 200,- na bazaru a rozhodne by jste ji meli vyzkouset, star realms by jste meli poridit( respektive asi jejich mutaci hero realms, kdyz jses na fantasy),
5)zombicide: zacnu tim, ze jsem hral jednou sesion 2 a prez jiste duzny v systemu me hra zaujala. Navic to docela chrlej a s kazdym dalsim vydani je hra vychytanejsi, takze bych asi spis se priklonil k vydani zombicide:green horde. Ale radsi se na to jeste nekoho zeptej
6)nejaky tip ode me: ja jsem ted ujetej na teraformace marsu, takze tak :)

2.1.2019 21:29:56

Můj jeden tip
Počkej do května a kup si Gloomhaven ;-)

3.1.2019 01:02:44

kubeckam
No teda hodit někoho od krycích jmen rovnou na Gloomhaven za 3,5K je docela crazy :-)

Za 3,5K si raději nakoupit nějaký rozumný základ třeba 4 her...Gloomhaven se jen tak nevyprodá :D

3.1.2019 10:04:05

re
Bang+ rozšíření Město duchů -
často sice pada argument ze konstkova hra je lepší s čím nesohlasím protoze ta z toho uplne zabije jakékoliv taktizováním protoz, děláš už jen to co ti padne na kostkách a ne to co chceš zahrat. Z meste duchá hlavne tu cast ( pravé poledne ) protoze ta zajistí ze hra netrva večně a ti co vypladly behem hry mužom za chvili opět hrát.

Břink - je to rozhodne tematicky dobre zvládnuty Deck building a snadno vysvetlitelny. Predpokládám ze tobě tam bude chybět ta možnost někomu zaškodit ale na hrani srodinou je to fajn.

Koncept - je tak zabávny jako jsou lidi u stolu, muže to byt nejvetší suchařina i největší zábava, pokud se dobre bavíte u krycích jmen a aktivit tak asi i u konceptu, jen to bodování je v této hre uplne zbytečne, levnější varianta nabízející podobný zážitek je "představ si"

Dixit - je to tak jednoduché, že to fakt múže hrát každy, ženy a děti to budu milovat a ty po času nenavidět, pro hráče je nadstavba asi mysterium kde už to hádání asociací má i nějaký motiv a teď novinka shodows of Amsterdam je trochu na podobném principu ale už je to hra ne jen aktivita

Zombicide: - je prumerna hra ale pekne to vypada a bude to asi bavit i deti protoze tech moznosti volby je tam fakt minimum, mozna by stalo za to zvážit descent a delat ostatním gamemastera - to by pak mohlo bavit tebe aj je. a na malování by si toho mel taky dost.

Earth Reborn - je super, jen je to dvojkovka co vyžaduje už vetší časovou investici. další takové např war of the ring, nebo SW rebelie.

Plyšová Hlídka nebo Blood Rage? To asi záleži pro jak stare deti - jestli je pro ne zajímavejší vyvražovat zombiky nebo strašilda pod postelí, každopadne s blood rage to nemá nic společného, BR je kompetitivní a dobrý hráč bude mít nad ostatními velkou výhodu asi by so to dětem zprotivil a sám by si se moc nebavil. - ale pokud by si chcel vikinské téma tam pak určite midgard a to muže hrat cela rodina a bude je to bavit i když nevyhrají

Citadela - považuji za esenciální hru do každé rodiny, a funguje dobře v jakémkoliv počtu, je tam i interakce s ostaními, občas ale muže byt flustrující pokud te například dvakrá po sobe zabíje.

Mechs and Minions - je to jen pro 4 ale cena / vykon určite za to stojí , porovnával by jsem to s tím zomibcidem napriklad ( oboje kooperaciky a mrte figurkama ) bral bych jedno nebo druhe - a za me určite M&M

Star Realms - kdyz maš radeji fantazi tak už hero realms, tam máš i možnost rozšíření které ti dají jiné startovací decky.

Descent - už sem psal výše
Scythe - do rodiny asi ne
Legendy země Euthie &. Mage Knight nemohu soudit ale oboje je hrooozne dlouhe, to už si fakt mužeš počkat na ten gloomhaven

za sebe bych ješte doporučil, smallworld, cyclady a colt expres , a vladce tokia ( namísto bangu )

3.1.2019 10:49:52

ani jednu nekupuj
ahoj,

podľa toho čo si písal, tak ani jedna hra v tvojom zozname by ťa nenaplnila. Sú to buď euro hry, alebo kooperativne. Maximalne keď tak Star Realms, ale to je zase kartový deckbuilding (mechanika hry, ktorú si treba vyskúšať či ti bude vyhovovať).

Ak chceš na niekoho útočiť, tak to skús s Arcadia questom, čo by mohlo zaujať aj menšie publikum. Hra o truny 2. edice, ak teda sa dokážete zísť až 6 na hranie (v menšom počte bez rozšírenia matka drakov to nema význam). Proste pozri si nejaké area control hry, ale nie blood rage, alebo rising sun (to je čisté euro).


3.1.2019 10:55:02

ychtyl

Skús sa pozrieť na tieto , ja som bol na tom podobne ako ty :-)
Pustina
Plyšová hlídka


3.1.2019 11:44:51

...

Tak to jsem vážně zvědavý, co si z toho vybere...:-)

3.1.2019 13:00:10

Škození
Ohledně toho škození je fakt třeba myslet na herní skupinu...chápu, že bys rád super škodící hru, ale když to ostatní nebudou chtít hrát, tak bude jen ležet na policy. Všeobecně "manželky" a "děti" nemají moc v lásce, když jim někdo škodí :-)

3.1.2019 16:39:42

Kořenář
Vyjímka asi potvrzuje pravidlo - u nás se třeba Small World velmi rychle ujal. Od ženy s dcerou (8) dostávám docela na zadek :))
Teď zrovna se tešíme až v Říši příšer zařadíme lsti.

Máš ale pravdu, znám i lidi (zejména děti), kteří špatně nesou i takovou jednoduchou vyhazovací karetku jako je Safari Bar.

3.1.2019 19:52:25

IgoVlk
Tak pozor....Smallworld je asi zlatá výjimka, neboť to doma taky můžeme :-) asi to dělá ten senzační mechanismus, že když se ti nedaří, zahodíš rasu a jedeš s jinou v plné síle :-)

Ale třeba Citadelu nemůžeme vůbec hrát :D

3.1.2019 21:35:32

.

Nejprve chci všem moc poděkovat za rady a ochotu pomoci. I díky tomu jsem se dneska kousnul, vzal jsem všechny kusy papíru, které jsem v posledních dnech při sledování hernich fór a videí popsal názvy doporučovaných her a sesumiroval to do excelovske tabulky. Pak jsem doplnil i ceny a různé poznámky a jen tak ze zvědavosti to sečetl a suma je 60 000 Kč. No tak to mne trochu usadilo a teď jsem tabulku dost kriticky probral a vybavil si jen to skutečně best of. Ale marně hledám možnost sem tabulku vložit. Hodně her z ní se mi také nepodařilo najít v žádném obchodě na skladě.

3.1.2019 22:08:48

Ychtyl
No ta cena mě nepřekvapuje a bude hůř :D

Být tebou, tak koupím Smallworld v základu. Tím začni a vyzkoušej si doma "area control" styl hry a škození. V této hře je velmi pěkně provedeno.

3.1.2019 22:14:27

Ychtyl

Tak se s námi o tu tabulku poděl :) klidně ji hoď tady do odkazu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1j6Xq7xDyE3FyNbbh8zw9zeZGwOCBdVggToMPBXVTIt4/edit?usp=sharing

3.1.2019 22:26:33

za mě
Řekl bych že nemá smysl koupit dardu her najednou...
Na občasné hraní stačí třeba každý měsíc koupit jednu, dvě... než by ses dostal ke všem nastudoval a odehrál vyjde spousta nových super her...

kdybych ti měl z tvého výčtu doporučit jednu nejlepší tak za mě to určitě bude:
Mechs vs. Minions není levná ale poměr CENA x VÝKON, KVALITA, ZÁŽITKY... je to vlastně ta nejlevnější hra co jsem kdy pořídil...

jen malí tip : tuhle hru v CZ šopech nejspíš nenajdeš a když tak předraženou, hru si distribuuje sám výrobce (RIOT GAMES) objednat se dá zde: https://eune.merch.riotgames.com/en/other/mechs-vs-minions-czech.html

mimojiné hra má i vlestní web s bonus obsahem:
https://eune.leagueoflegends.com/cs/featured/mechs-vs-minions

najdeš tam např.
- základní výukové video
- nástroj pro tvorbu vlastích scénářů,
- zvukový doprovod (OST), CZ mise a pravidla na stažení,
- a to nejlepší: tzv. ROZHLASOVOU HRU (jsou to motivační rozhovory postav ve hře k daným misím) bomba doporučuji :-)
https://eune.leagueoflegends.com/cs/featured/mechs-vs-minions/choose-a-mission

______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

3.1.2019 22:36:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Progres
Na uvedeném odkaze jsem vložil tabulku. No a dneska jsem v jednom krámu koupil Dixit, Nejsme tu sami, Superšpion a Tajemné říše. Rozbalili jsme a zahráli ty říše a jsem z toho trochu zklamaný. Hra je to opravdu pěkná, ale já jsem čekal, že v těchhle hrách když složím balík, sesekáme se se soupeři a ony se jen spočítají body.
Doufám, že je tu k sehnání i nějaký agresivnější deck building.

No a v tabulce jsou zazeleněné ty největší favoritky mezi hrami.

4.1.2019 22:39:17

Vybíráme z Bazaru

Siegestorm od Albi (nová)
Siegestorm od Albi (nová)
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas