Na krídlech vs Zelená planéta

Ahojte,

potrebujem poradit, ktora z hier #Na křídlech, #Zelená planeta a #Mars: Teraformace – Expedice Ares je pre mna vhodnejsia. Pocul som, ze tieto hry su podobne. Zatial som nehral ani jednu. Hru chcem hlavne hravat v 2 hracoch. Temou ma zaujala #Zelená planeta,  #Na křídlech mi pride, ze je zas trochu jednoduchsia (co je asi plus, kedze nie sme az tak skuseny hraci). Pocul som, ze podobna hra je aj #Mars: Teraformace – Expedice Ares. Ta ma az tak, nezaujala ale ak ma niekto presvedci, tak mozno zvazim aj tu. Uz len upresnim, ze zatial sme doma nehrali, tak komplexne hry a “najkomplexnejsie” hry, ktore hravame su #Project L , #Kaskádie a #Kartografové. Chceme skusit nieco komplexnejsie ale zas aby to nebolo az prilis, cize mozno ani jedna hra nebude vhodna. Este by sa hodilo dodat, ze ziadne rozsirenia ani k jednej zo spominanych hier dokoupovat nechcem.

Dakujem, za akekolvek rady.

28.1.2024 12:02:59

Požadavek o něco komplexnější hry, kterou ale zvládnete, splňují všechny tři hry. Všechny jsou výborné a přestože mají obdobné mechanismy, můžete mít klidně všechny tři, protože každá vám dá jiný prožitek. Takže vybírat podle toho, které téma a vizuál je vám nejbližší, není vůbec od věci. 

Já mám všechny tři, a nejraději mám Mars - Expedici Ares. Zelená planeta mi přijde z těch tří neslabší a jako první bych ji nevolila. Na křídlech je fajn rodinná hra, ale bez rozšíření vám asi budou chybět evropští ptáci.

28.1.2024 12:22:11

Vybrala bych si jednoznačně #Na křídlech , ale s rozšířením.  Základ, bez rozšíření, byl pro mě stejně slabý jako #Zelená planeta a #Mars: Teraformace – Expedice Ares

Takze tam bych se rozhodovala podle toho, co se vám bude líbit nejvíce podle vzhledu a tématu, co budete chtít hrát pravidelně.

Náročnosti mi přijdou všechny na stejné úrovni, akorát u ZP by mohlo těžší se do ní ponořit a je tam toho dost co hlídat. 

Doporučila bych se mrknout na Board game arena online. Je tam dostupné jak Na Kridlech, tak Zelena planeta i s výukovým tutorialem, který vás to naučí. Zelená planeta se zážitkové neliší od stolní verze. Mne třeba přijde i lepší, protože efekty za mě hlídá počítač a já se můžu lépe soustředit na hru :) 

28.1.2024 13:08:01

Pokud chcete hrát především ve 2, pořiďte #Na křídlech: Hnízdem v Asii, pokud vás to chytne a budete chtít hrát i ve více hráčích, pořiďte základ.

29.1.2024 06:58:41

Na křídlech i Zelená planeta jsou komplexností zhruba na stejné úrovni, Zelená planeta možná o chloupek náročnější na kombinaci, protože těch karet má člověk standardně v ruce přece jen o trochu víc. My máme doma obě a obě jsou fajn. Když má člověk chuť na faunu, dá Ptáky, když na flóru, je tu Zelená planeta. Obě hry využívají karty s nejrůznějšími akcemi, obě jedou na veřejné a osobní úkoly. Obě vypadají parádně. Zelená planeta možná o trošku větší solitér.

_____________
liščí pohůnek

29.1.2024 09:02:33

Vybíráme z Bazaru

Warhammer 40k Dice Masters a rozsireni
Warhammer 40k Dice Masters a rozsireni
Akt. cena: 1350 Kč
Končí za: 12 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas