Jízdenky prosím, Evropa - pro děti?

Ahoj, chtěl bych poprosit o zhodnocení, zda je hra vhodná pro děti předškolního věku (5,5 let). Dcera se zamilovala do Willi Foga a tady je určitá linka. Mimoto hledám rodinnou hru (druhá dcera 12 let), která bude bavit všechny, ale není to ve stylu člověče nezlob se. Případně pokud máte jiné doporučení, klidně s jinou tématikou.

Máme doma Karak, ten je fajn, ale ohraje se, Kulišáka (toho už nemůžu ani vidět) a Zombie kids.

Díky!

M

1.12.2023 13:30:19

Jinak tedy nejsme zatím moc zkušení. Máme i Plyšovou hlídku, ale tím jak jsme podobnou hru nikdy nehráli, je to dost složité a kostrbaté.

 

1.12.2023 13:33:30

Učil jsem evropské Jízdenky bráchu, když mu bylo šest. A zvládl to úplně v pohodě. Takže bych se toho nebál, když už taky máte něco nahráno.

Jen asi je třeba aspoň trošičku zvládat číst, protože na úkolech jsou názvy měst, která je třeba spojit. Ale jinak ve hře nic ke čtení není.

1.12.2023 14:12:00 | Upraveno autorem (porovnej)

A když už ten Willy Fog, tak proč ne rovnou #Cesta kolem světa za 80 dní ? Jako jo, shání se to hůř, ale občas je toho na bazaru hned několik.

_______________________________________
Můj seznam her na prodej (pište SZ):
https://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/havelock-1536/seznam-her/na-prodej-3681/

1.12.2023 14:18:11

Zkusil bych si někde půjčit Ticket to Ride Junior, než bych se rozhodl pro Evropu. Tam to v tomhle věku bude herně určitě akorát, je to bez textu, a vyzkoušíš, jestli u toho vydrží a dokáže dostatečně přemýšlet. Protože Evropa je strategičtější, delší a i krutější. A nevím, jestli tu hru má cenu hrát, když bude dcera tahat jenom karty a nebude se moc orientovat, co hrát.  

Navrhovaná Cesta kolem světa za 80 dní pro tak malé děti podle mě není, taky je potřeba u toho docela plánovat.

Jinak v tomto věku můžu určitě doporučit #Dragomino, dá se tam pěkně učit počítat a odhadovat pravděpodobnost, #Rhino Hero: Super Battle  (na obratnost), #Magic Maze Kids (spolupráce) a #Kraken zuří! (to asi pokryje to věkové rozpětí, ale bude trochu náročnějí pro mladší).

2.12.2023 10:45:52 | Upraveno autorem (porovnej)

U Jizdenek prosím Evropy je problém v tom, že je ta hra dlouhá a ve čtyřech se celkem dost protáhne. A to jsem hrála jenom s dospělými a vyhranými hráči. Upřímně bych to pro primárně ani ne 6 leté dítě také nekupovala a začla bych s juniorkou - co vím, tak se tam dá orientovat podle obrázků, což pokud ještě neumí číst, dostane  alespoň šanci hrát plnohodnotně.

 

2.12.2023 12:10:56

Se synem hraje velmi dětsky tak, že mu vybereme dvě města ke spojení, označíme je komponenty, které nepotřebujeme a pomáháme mu s výběrem karet, když neví. Baví ho to, o to asi jde především 

2.12.2023 16:24:15

Vybíráme z Bazaru

Planeta
Planeta
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas