Strácam body za príspevky

Ahojte, neviem na koho sa mám obrátiť tak zakladam vlákno.
Za príspevky na ZH som mal lvl 5 a 170 bodov. Pred pár dňami som klesol na 165 a dnes na 154.
Čím to je? Stalo sa to aj vám?

V diskusiách sa správam slušne a žiadne pravidlá neporušujem.

Vlado "Kasi" z KE

podporujem
* HRAD HIER *
30.6.2020 15:56:51

Ztráta bodů
Tohle se tu řešilo už před nějakou dobou. Když to shrnu, tak pravděpodobně ti někde byla odstraněna fotka a zároveň body za ni přidělené, protože systém neumí body zachovat.

30.6.2020 15:58:37

raz schvalene nestači?
Aha čiže admini idu proti sebe?
raz sa niečo prida a schvali a potom sa to maže?
veľmi zaujimavy pristup - už ked tak mohli o tom aspoň automatickou spravou informovať - bolo zmanzane to a to z dôvodu XY

Len ďalši klinec programu v ramci dnešneho dna. Spolu s novym bazarom...


Vlado "Kasi" z KE

podporujem
* HRAD HIER *

30.6.2020 16:09:18

Ztráta bodů
Vím, že se to řešilo právě celkem dávno (rok, dva?). Admin obrázků psal, že horší fotky po nahrání lepších fotek maže. Důsledkem byla i ztráta bodů, protože body jsou přiřazeny k příspěvku a když se smaže příspěvek, smažou se i příslušné body. Problém bylo i to neoznamování, na což lidi nadávali i předtím.

30.6.2020 16:30:27

Faarha
Pri pohledu na Tebou vytvoreny obsah hadam, ze nejspis nekdo nahral skeny karet a tim ztratily vyznam tvoje drive nahrane fotky karet.

To, ze uzivatel ztrati body, vadi i adminum, jenze to je bohuzel chyba v Matrixu, se kterou nic nenadelaji.

30.6.2020 16:43:48

Re:

Je to na budku. U pár her už jsem si říkala, že bych ten její popisek rozpracovala trochu víc, případně upravila nějaké nepřesnosti, ale pak si vždycky řeknu, že ten chudák, který se s tím vyráběl jako první, o ty body přijde, a s tím tu myšlenku zase opustím. Takže jen doplňuju k těm hrám, kde ještě nejsou popisky žádné...

30.6.2020 17:51:48

Body hore-dole... ale?
Ide o že užívateľ nie je informovaný.
Chápem chybu v Matrixe a aj by som bol ok s tym ked o par bodov prídem.

Čo je však horším mínusom je, že body nabrali na hodnote, keďže od zajtra sa podľa výšky bodov odráža koľko inzerátov sa dá publikovať v bazáre.


Vlado "Kasi" z KE

podporujem
* HRAD HIER *

30.6.2020 18:06:19

faarha
ak si dobre pamätám, o svoju úroveň by si prísť už nemal aj keď prídeš o body.. jednoducho sa dostaneš pod úroveň s bodmi ale tá 5ka ti tam zostane.

30.6.2020 18:19:13

Synura
U popisů to funguje jinak, tam autor staršího popisu o body nepřichází. Nebo mi to tak bylo aspoň popisováno.

stOKYi> Je v tom schovaný jeden čertík: Pokud nabereš nové kladné body (ale ne dost na to, aby ti level "poskočil zpátky"), opravdu klesne :-/

Faarha> Každopádně (jako už bylo řečeno i jinde) bohužel se sešly dvě věci - schvalování obsahu "aby byl" a systém odměňování, který je na to přímo napojený a nepočítal s mazáním obsahu (tedy odečítá body a neinformuje o tom). Zásah do stávajícího kódu by byl pravděpodobně příliš náročný, takže momentálně se neplánuje náprava v tomto smyslu (tzn. odstranit úbytek bodů a posílání zpráv). Už jsem ale nadhodil adminskému týmu problém s ubýváním inzerátů a pokusím se, abychom se tím co nejdřív zabývali.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

30.6.2020 23:19:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Mizející body
Body by měli v současné době mizet pouze při smazání nějakého dokumentu. A to se děje v nějaké trochu větší míře u obrázků. V poslední době jsme tedy trochu ještě promazávali cizojazyčné (tím nemyslím slovenštinu :-) dokuemnty ke stažení, které přeci jen na CZ/SK webu nemají tak úplně přidanou hodnotu (a samozřejmě to neplatí ultimátně pro všechny uživatele).

Rozhodně třeba u úprav popisků her původnímu autorovi body zůstanou a ten, kdo posílá úpravu dostane body za "hodnotu" úpravy.

Nicméně je pravda, že to nemusí být v každém případě úplně fér. Hlavně v okamžiku, kdy mažeme dokument z našeho popudu, kdy nškdo poskytl třeba lepší verzi obrázku.

Naopak v situaci, kdy autor požádá sám o smazání příspěvku (neřeším důvod), tak mi to zase smysl dává.

30.6.2020 23:21:18

Ona to tak úplně chyba v Matrixu není
Jen to bylo navržené v době, kdy k mazání obrázků z důvodu lepší verze docházelo extrémně vzácně. Teď je to běžnější, takže to začíná skutečně být problém...

Takže určitě k vykoumání, aby to nezpůsobilo nějaké nelogičnosti v datech (body za neexistující příspěvek atd.) POZOR neříkám, že to nejde, jen to chce udělat trochu chytřeji a složitěji.

30.6.2020 23:25:03

Re:
Výborně, tak já se jdu vrhnout i na doplnění některých popisů. A jestli někomu zmizí body a tím ho rozzlobím, tak se taky rozzlobím ;)

1.7.2020 07:26:32

Synura
Tak pak schválně napiš, jaký popisek hry jsi upravila a mrkneme na to. Čistě pro klid duše :-)

1.7.2020 07:42:44 | Upraveno autorem (porovnej)

To mazání dříve uložených fotek ...
... za lepší podle "něčího" názoru je fakt prima koncepce. To mizení bodů je už jen nepodstatný důsledek. Ale když si někdo dá práci a čas s přípravou a focením, aby mu pak někdo jeho fotky časem vyhodil, tak se může pro příště na nějakou práci pro Zatrolenky vyprdnout. Mě se to tady taky stalo a zmizeli mi fotky, které s láskou a zaujetím nahrál můj synátor ještě v době, kdy tady šlo o atmosféru hry a deskohráčský život. Poté co se to tady změnilo na encyklopedické zobrazení hry už nemám chuť čímkoliv přispívat.

1.7.2020 08:05:20

Re: To mazání dříve uložených fotek ...
Nezasloužil by si ten autor původní fotky zachování bodů už třeba proto, že ta jeho fotka tu X měsíců/let visela a byla po tu dobu ku prospěchu návštěvníkům webu?
Tedy přišlo by mi logičtější, aby to tedy fungovalo stejně, jako u těch popisů her - původnímu autorovi se body zachovají, ten nový dostane body jen za to, o kolik je nový obrázek lepší, než ten starý.

Pokud to teda není, jak tu někdo psal, chyba v Matrixu, se kterou nikdo neví nic spravit, ale záměr.

Chápu, že teď máte stránky plné handrkování kolem bazaru a nechci tu zažehnout nějakou další válku, spíš to dávám jako námět...

1.7.2020 09:07:29

Synura a kren
Synuro, naprosto souhlasim...

A ve finale spis zvazuju vyzkouset pronajem o dost vetsiho uloziste pro server (ted mame ofiko 10GB a realne zabiraji lehce pod 50GB - tolerovano ze znamosti), ktere by resilo tu stridmost a setreni mistem.

A chapu krene o cem mluvis, je to vazne demotivujici. Ten vetsi prostor chci otestovat jiz par mesicu, realne se k tomu bohuzel nedostavem

1.7.2020 11:58:25

Zeus
Proč neosvobodit body aspoň trochu z přímé závislosti na konkrétních entitách?

Prostě se do tabulky kde máš uloženého uživatele/účet přidá sloupec "bonusové body", který se zahrne v dotazu který ty body agreguje. Adminům někam hodit input a tlačítko kterými můžou libovolný počet bodů přidat/odebrat.

Jestli to takhle nejde tak by mě fakt zajímalo co tomu brání, jak ta implementace zevnitř vypadá :-)

Tím by se tyhle nešťastné věci daly kompenzovat a navíc ještě vznikne nástroj na ad-hoc odměňování/trestání uživatelů (třeba za urážky v diskuzích nebo cokoliv jiného).

1.7.2020 13:40:00

Borghal
Ono tohle samozřejmě jde. Jen to není IMHO koncepční pro řešený problém. Protože někdo pak smaže 5 obrázků a musí si předtím někde napsat, kolik za ně bylo bodů, pak někam jinam jít a přidat to tam. A napsal důvod (protože tyhle unikátní věci musí mít důvod evidovaný). to je najednou práce násobně víc.

Take dokument se označí za smazaný (= nebude se nikde zobrazovat), smaže se případně jeho soubor na disku serveru (což "bolí" nejvíc) a body zůstanou.

1.7.2020 13:57:33

Kew a ztrácení úrovně
Zajímavá informace, opravdu to je tak, že když přijdu o body, úroveň zůstane, ale když poté body získám, úroveň klesne?

Pak mě napadá otázka... Řekněme, že mám body na 2. úroveň, takže mám nárok na 9 inzerátů (v tomto příkladu nehraje roli, jestli mám nebo nemám VIP) a řekněme, že je všechny spotřebuji. Něco se mi tu smaže, takže bych měl mít jen 1. úroveň, ale v systému se teda asi zachovává 2. úroveň. Potom za něco jiného body získám, ale ne tolik, aby to stačilo na poskočení zpět na 2. úroveň. Takže podle toho tvrzení mi systém najednou změní úroveň. Vzhledem k tomu, že jsem již vyčerpal kvótu inzerátů pro 2. úroveň, mám vlastně přečerpánu kvótu inzerátů pro 1. úroveň. Budu muset zaplatit?

2.7.2020 07:48:38

zruda
Mělo by to fungovat tak, že každý uživatel má balíček "free" inzerátů (odvozených od úrovně) a balíček placených, které si dokupuje. Ty se počítají zvlášť. Takže pokud vyčerpáš ty "free" a pak přijdeš o úroveň, neměl bys zpětně inzeráty doplácet. Dokonce si myslím, že právě z tohoto důvodu by se ti z těch dokoupených inzerátů nemělo nic ani na tento "dluh" strhnout. Ale ještě sem pošlu Dia, který kód psal, takže by měl vědět, jak tyhle speciality fungují.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

2.7.2020 08:22:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Stop !
Prosím vás, ukončete fabulování co a jak.

Důvod ztráty bodů a úrovně několika uživatelů je následovný:

Interně jsme se shodli, že anglické materiály na ZH nebudeme přechovávat (pokud k tomu nebude opravdu vážný důvod).

Proto jsem se v posledních měsících věnoval anglickým materiálům na ZH. Prošel jsem všechno a promazal ty, které nesplňovaly podmínky. (práva, jedinečnost, atd.)

Tím pádem mohlo dojít ke snížení bodů a případně i ranku některých uživatelů.

Jedna věc k úvaze:
Za fotky se dává několik bodíků. A za sdílení pravidel (anglických), které je ve většině případů kliknutí na BGG či vydavatele, stažení a nasdílení, je bodů daleko více.
Proto možná i ten úbytek v řádu desítek bodů u některých...

2.7.2020 08:48:37

Důvody a následky
Jasně, důvody jsou jedna věc, můj příspěvek byl o následcích.

Co se týče pravidel, tak samozřejmě že v prvé řadě by tu měla být pravidla česká (potažmo slovenská), ale dokud tu nejsou, anglická bych nechával (samozřejmě za předpokladu podchycení podmínek apod...). Tohle je ale na jinou diskuzi o nastavení bodovacího systému.

2.7.2020 08:54:22

Re: Zeus
Reaguju na výzvu, že mám tedy nějaký popis hry upravit, a uvidíme, co se stane :)

Takže jsem rozšířila popis hry Dominion: Temné časy a pokud bude schválen (zatím, zdá se, tam visí ten původní), tak můžete ověřit, zda skutečně původní autorce body zůstaly.

3.7.2020 22:29:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Za mě
Schvalování obrázků mám na starosti já. Dělám maximum proto to, abych byl objektivní. Samozřejmě jako každá lidská bytost mohu udělat chybu a za ně se omlouvám. Faktem je, že obrázky byly promazány. Ve vlákně

https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/namety-a-pripominky-1/schvalovani-obrazku-aneb-odpovedi-admina-9223/

se k tomu dočteš víc. Primárně šlo o obrázky, které na serveru opravdu nechceme. Jako příklad uvedu zadní strany krabice ve velmi exotickém jazyce (přičemž sepsat popis hry je výrazně lepší), nebo přední strany krabice (na to máme náhled hry). Primárně se tedy smazal obsah, který na ZH už nemá být. Chci zdůraznit, že databáze je už nějaký měsíc pročištěná. Prošel jsem úplně všechny hry, každý jeden obrázek. Žádné masivní mazání tedy není na pořadu dne. Vím, že je špatně, když se uživatel ani nedozvěděl, co a proč se stalo. Zkuste se ale prosím na situaci podívat i z mého úhlu pohledu. Reálně se bavíme o stovkách a stovkách hodin práce. Ve volném čase. Zadarmo (nestěžuji si - pomáhám ZH rád). Kdybych měl ještě psát SZ s vysvětlením a následně vést debaty s uživateli, tak se bavíme o tisícovkách hodin a na to už opravdu nemám prostor. Jen pro reálnou představu - projít celý katalog mi zabralo tuším 4 roky. Pokud teď smažu nějaký obrázek, tak už jen sporadicky a v zásadě jen ve chvíli, kdy někdo nahraje nový a ten svou kvalitou výrazně převyšuje původní obsah. V praxi nejde ani o 5ks/měs. Každopádně s novými podmínkami bazaru počítám s tím, že uživatelům pošlu SZ s vysvětlením (v tomto počtu už nebude problém). Současně přemýšlíme nad tím, jak body vrátit na původní hodnotu. Souhlasím, že odměna za snahu by být měla. Nevím, zda je reálné, ale snažíme se.

No a v současné situaci řeší to samé Leech u překladů. ;)

4.7.2020 23:29:05

...
No a nebylo by pro všechny zúčastněné nejlepší prostě to mazání stopnout (až na vyjímky typu porušování práv apod.), dokud ta díra v systému nebude zalepena?

Adminům to dává práci navíc, pro uživatele je to nefér a odrazuje od přidávání obsahu, a je to jen refactoring - žádný akutní problém to neřeší.

5.7.2020 00:07:35

body
Já osobně už bohužel dlouho nic nepřidávám z důvodu, že mám obavu, o kolik bodů jsem zase tajně přišel a nechci tak klesnout o další úroveň a omezit se na počtu inzerátů. Je to škoda, bavilo mě to, mělo to tu svého ducha a teď je z toho jen stránka, kde podivně toxická skupina složená převážně z relativně nových uživatelů, které nikdo nezná, vytlačila a znechutila původní štamgasty, co se znali a tvořili skutečnou komunitu. Tahle skupinka tu prezentuje své ujeté názory a chování, ze kterých se mi někdy vaří krev. Skupina adminů, která se to snaží nějak kočírovat, to v dobré víře vede k tomu, že si brzo někdo dá tu práci a udělá vlastní neregulovaný bazar tak, jak si ho lidé přejí. Což ze zatrolenek udělá už jen fórum plné žluči a stokrát omýlaných otázek typu Co byste doporučili pro hru s manželkou.

No, asi nastal čas pro novou generaci, pro novou krev a jiné hodnoty.

5.7.2020 02:48:45

Vybíráme z Bazaru

Vesmírná loď Interstellar
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas