Smazani notifikace?

Je opravdu jedina cesta jak se zbavit cervene notifikace u notifikacniho megafonu ta, ze musim pomackat vsechna ocicka u vsech notifikaci?

Co je treba oznacit jako prectene tehdy, kdyz si je PRECTU? Nebo aspon, kdyz na ne kliknu? Nebo cokoliv... Ale mam pocit, ze nevymyslim horsi variantu, nez mackani ocicka ;)
4.9.2020 08:29:59

.
Přidávám se... odklikávání je fakt opruz.

Objeví se notifikace, já kliknu na "Detail inzerátu" (takže jsem jí evidentně zaregistroval), přesměruje mě to jinam, ale notifikace pořád svítí, protože jsem nekliknul na očíčko.

WTF, proč to nemůže být jako na ostatních webech v roce 2020

15.9.2020 00:00:58

2020
Stejně jako celý svět postihlo v roce 2020 mnoho katastrof, i tyto stránky se tomu nevyhnuly...

15.9.2020 00:04:07

ocicko
Ta nutnost odklikavani pres ocicko je teda mysleno vazne a nejde o sofistikovany trolling? :(

19.9.2020 10:26:34

Jindros
Přibyla možnost označit vše jako přečtené :)

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

19.9.2020 11:16:29

.
A proč musím vůbec na něco klikat, abych to označil jako přečtené? Proč musím extra kliknout, abych se dostal do historie notifikací, místo toho abych je viděl rovnou po kliknutí na amplion? Proč to všechno nemůže být na jedné stránce namísto dvou? Těch příkladů na internetu jak to udělat správně je tuna, proč se tady musí vymejšlet takový blbosti?

19.9.2020 13:21:27

hehe
kto toto vymyslel mal evidentne zly den a debilny napad

19.9.2020 15:21:05

Jindros
1) Protože pokud budeš mít 10 nových notifikací a nepřečteš je všechny najednou, tak bys na ty ostatní mohl zapomenout, když se ti po rozkliknutí amplionu označí všechny jako přečtené.
2) A protože když si notifikace nechceš mazat, tak by se ti zobrazovaly pořád všechny, zatímco takhle uvidíš na první pohled jen ty nové.
3) Tím pádem to je jednodušší to rozdělit na dvě stránky.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

19.9.2020 18:58:52 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Tyvoe 10 notifikaci, jen to ne.. 10 insertu pro blood rage, brr :) . Na štěstí to se ještě nestalo ani mě... Ale adminum se to asi stává pravidelně, tak tady máme tuhle bombu

19.9.2020 19:27:57 | Upraveno autorem (porovnej)

.
1) No já mám několik set věcí ve wishlistu a nikdy jsem neměl víc jak 3 notifikace, tak kde bych vzal deset... navíc nejsem debil a uživatelé taky ne, nevím proč bych měl na něco zapomínat... notifikace se procházejí všechny najednou, i kdybych jich bylo těch deset, tak to člověk jenom prolítne očima, proto se tomu říká notifikace, to nejsou články abych se zastavil někde v půlce, navíc když budu chtít tak si je na normálních webech můžu projít znova zpětně, kvůli čemuž teď musím klikat na debilní tlačítko navíc (a nebo mi to bude furt svítit, jedno horší než druhý)
2) čemu přesné vadí, když je uvidím všechny nebo řekněme posledních pár desítek s třeba možností si třeba načíst další javascriptovým tlačítkem, pokud bude třeba?
3) ne, není to jednodušší, viz třeba linkedin nebo čsfd aktivity oblíbených uživatelů nebo x dalších webů

19.9.2020 19:53:43

Můj pohled na věc a formu vedení této diskuse
Popravdě se mi vůbec nechce vést diskuse v tomto tónu (opět tu arogance z textu přímo stříká), takže krátce. Stále beru, že je to nějaká první verze systému, která vznikla v nějaké podobě i proto, abychom dokázali co nejrychleji a nejbezpečněji (= s minimálním rizekem rozbití různých upozornění) přesunout systémové zprávy ze soukromých zpráv do notifikací.

A ano, určitě jsme mohli makat na "dokonalém systému", který by měl 3x tolik změn a možností, ale IMHO by to mělo 2 takové hlavní výsledky:
1) nedělám si iluze, že by stejně kritika nepřišla, protože kolik lidí tolik chutí a holí na psa se dá vždy najít dost a dost. A i díky mnohaleté práci na Zatrolenkách už jsem si zvykl na to, že jsou lidé, pro které je to snad sportem (aspoň mi to tak přijde).
2) Ten systém by byl ve vývoji prostě kvůli množstí a velikosti změn déle (takže spuštění třeba v listopadu?) a po tu dobu bychom zase od některých dostávali čočku, že se nic neděje (a vlastně oprávněnou).

Ve zkratce. Rád budu diskutovat, jsem otevřen i kontruktivní (!!!) kritice, různým návrhům na změny atp.

Ale pokud někdo diskutuje formou "nechci dostávat debilní notifikace", já na to tedy "nechci a nebudu číst debilní příspěvky". Opravdu chceme diskutovat v takto arogantní rovině? Já tedy určitě ne a ani v tomto směru neplánuji nechávat diskuse na Zatrolenkách rozjíždět.

19.9.2020 20:53:41

BTW
V různém stádiu rozmyšlenosti je připraveno hned několik úprav notifikací (i s ohledem na zpětnou vazbu, kterou poslali primárně konstriktivně komunikují uživatelé, přiznám se, že tito mají daleko více mé pozornosti).

Například:
1) nutné je upravit nastavení Hlídače v Bazaru (jak i bylo popsáno v oznamovacím článku). Mimo jiné je velmi pravděpodobné, že tam bude možné zvolit, zda chci pouze inzeráty prodávající hry z wishlistu a/nebo doplňky her v mé sbírce
2) velmi pravděpodobně se v nastavení emailových notifikací objeví možnost zapnout/vypnout ten souhrný email s přehledem všech nepřečtených notifikací za posledních 24 hodin
3) přemýšlíme, jak naložit se zmiňovaným očíčkem. Možná vás to překvapí, když jsme až tak hloupí (sorry, ale zde si sarkasmus neodpustím) a variantu označení notifikace za přečtenou kliknutím na libovolné tlačítko u ní jsme také diskutovali. A určitě uvítáme různé návrhy, pokud se vyvarují různých expresivních slov a bude z nich patrné, že jsou míněny jako snaha o pomoc a ne jako honění si trika.

A popravdě už teď je systém o něco jinější než jsme si třeba sám na začátku myslel, protože pár ideí se s reálným používáním ukazuje jako nesmysl a naopak, že jiné věci jsou urgentnější, než jsem si původně myslel (nebo mě dokonce ani nenapadly a přisly až s používáním).

19.9.2020 21:02:22

.
Já bych jenom upřesnil, že tón příspěvku nevychází z arogance, ale z mých pocitů při používání nového systému notifikací.

19.9.2020 21:10:44

.
Ještě doplněk: Já napsal, že je "debilní" to tlačítko. Což podle mě rozhodně je. Rozhodně to nebylo myšleno jako osobní útok na jakoukoli zainteresovanou osobu.

19.9.2020 21:21:34

ad doplňky - to Zeus post Btw
Velmi bych se přimlouval, jak uvádíš v bodu 1) o možnost volby, zda chci dostávat jak upozornění na doplňky her ze sbírky, tak i hry z wishlistu, aby bylo obojí možné si každou možnost zaškrtnout samostatně.
Díky

19.9.2020 22:03:20

Jindros
A ja pisi, ze tve predchozi prispevky na mne pusobi jako dost ofenzivni a arogantni. A diskusi, ktere na mne takto pusobi, se nemam chut ucastnit. A pripominkam podanych v teto forme ani nemam chut prilis naslouchat. Jednoduche.

19.9.2020 23:28:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Zeus
Po 20 rokoch v manažérskych pozíciach v korporáciach si dovolím pár postrehov - verím, že konštruktívnych.

1) Aj keď sa mi tiež nepáči arogancia, tak práve arogantní ľudia vedia hodiť človeku do očí síce krutú, ale pravdu. Ten tón nie je príjemný, ale hodnota tých informácii býva niekedy kriticky dôležitá. Samozrejme, že nie každý arogantný človek je prínosný, ale mne sa veľmi oplatilo povzniesť sa nad ten tón, a vziať si iba fakty, ktoré neraz boli kľúčové pre ďalší postup. Myslieť si, že v širokom spektre ľudí bude každý komunikovať slušne a uhladene, je utópia. Avšak bohužiaľ tá najtvrdšia kritika býva často najpravdivejšia a odhaľuje najväčšie slabiny.

2) Zlaté pravidlo - nie je ani tak dôležité, čo robíte, ale ako o tom informujete. V tomto žiaľ odvádzate zúfalo katastrofálnu prácu. Možno by stálo za úvahu raz do mesiaca dať jeden článok o tom, na čom sa pracuje, a čo je vo vývoji. Potom by nevadilo, že napr. systém notifikácii by bol hotový o 2-3 mesiace neskôr, keby sme vedeli, že sa pracuje na zmene.

3) Keď sme pri tej komunikácii - úplne dokonalé by bolo skúsiť komunikovať akýsi "Proof of Concept" - chceme spraviť takú a takú zmenu, a bude fungovať takto a takto. Ja viem, že nie každý komentár bude konštruktívny, ale možno sa vyvarujete toho, čo píšeš aj sám - že pár vašich ideí sa ukáže ako nezmysel, a iné vás ani nenapadnú, a preto treba potom hotové veci zasa meniť, a zasa na nich pracovať.

Ja si veľmi vážim to, že robíte web pre tisícky a tisícky užívateľov, a ešte k tomu zdarma. Ale tým, že tých užívateľov sú už tisíce, je práve ten užívateľský komfort veľmi dôležitý. Som tu už nejaký ten rôčik, a nahnevaných príspevkov som už videl dosť, ale častokrát sú tu len preto, lebo spravíte niečo, čo ten komfort výrazne znížilo.

Preto si myslím, že keby ste nás informovali, že pracujete na tomto a na tomto, tak si radi počkáme na kompletne hotovú a dopracovanú finálnu verziu, aj keď bude trvať dlhšie. Systémové správy sú v súkromných správach už celé roky, neviem, prečo museli byť presunuté "co nejrychleji" niekam inam za cenu len nejakej prvej verzie systému. Prečo to nemohlo počkať ešte 2 mesiace na plnú finálnu verziu.

Ale to sa vraciame oblúkom k tomu, čo už som písal - keby ste dali vedieť, že sa na tom pracuje, nikto by nekritizoval, že nič nerobíte, a počkáme dlhšie. A ešte keby ste dali vedieť, že to bude fungovať takto a takto, možno by vám ľudia aj dali konštruktívne vedieť, čo im to reálne spôsobí za problémy, a mohli by ste sa im vyvarovať.

Tá komunikácia je pri tomto počte užívateľov naozaj dôležitá, a nielen cez príspevky v diskusii, ale headline článok každý mesiac.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

20.9.2020 00:05:36

Cardinall

Dovolim si citovat admina:
“Protoze by tady byly dve diskuze. Jedna predtim, a jedna potom. “
A obe na 3 veci :)

20.9.2020 00:55:12

Knížecí rady
Braňo promiň, ale o korporacích vím svoje a nejsíš nejsem v admin týmu jediný, ale aplikovat korporátní pravidla na de facto volnočasový projekt nedává smysl. Navíc to co píšeš je jsou tvé dojmy a názory, chybí tam jakákoli objektivní kritéria.

1. Kdyby to bylo jak píšeš, tak by diskuse na Novinky.cz byla úplná studnice moudrosti, ale není. Mimochodem tohle vlákno tvou teorii také nepodporuje. ;)
Tvrzení, že nejtvrdší kritika bývá často nejpravdivější je naprosto prázdná floskule.

2. Když jsi z toho korporátu, jakou objektivní metriku prosím používáš pro hodnocení naší komunikace? Jak si dospěl k tomu, že naše komunikace je "zúfalo katastrofálna"? To hodnocení asi bude vycházet z toho bodu jedna ne?
Takže ano, vždy je co zlepšovat, ale naše zkušenost i zpětná vazba od užitelů rozhodně neindikuje "zúfale katastofálnu" situaci.

3. Kde se prosím tento dokonalý proces používa? A jak jsi přišel na to, že je dokonalý?

Dej mi prosím příklad nějakých změn, co "výrazně snížily uživatelský komfort"?

Teď se na to podívám z druhé strany, ty jsi tu před pár týdny vykřikoval, že jsme zničili bazar, že je to konec, případně, že ceny her půjdou nahoru. Stejně jako teď si přesně věděl co jsme měli udělat a jak jsme to měli udělat a taky co jsme neměli udělat, zkrátka a dobře bylo to "velký špatný" nebo jak bys ti asi řekl "zúfalá katastrofa".

My jsme tvůj pohled nesdíleli a katastrofa se nekonala, spíš naopak. Teď tu máme další pokračování paternalistického poučování. Tak teda díky za rady...

20.9.2020 08:02:53

Notifikace
Osobne bych zvolil asi stejny interface jako u zprav. Jedna se o stejnou/velmi podobnou vec, avsak interface je rozdilny a mozna i zbytecne "komplikovany". Vyskakovaci okno bych zrusil a rovnou bych uzivatele poslal na stranku s notifikacemi jako u zprav.

Ozcanovani notifikaci jako prectene je uz jen drobnost. Klidne by se po vlezeni do notifikaci mohli vsechny notifikace automaticky oznacit jako prectene a hotovo a nebo to muze zustat jako u zprav, ze budou tucne sviti jen ty, ktere si uzivatel "neprecetl" nebo podobne.

Jen muj nazor. :-)

20.9.2020 08:40:18

Cardinalle
V prvé řadě díky za formu, jakou to píšeš. A respektuju, že k arogantnímu chování přistupuješ takto. Já ho ale akceptovat nehodlám, protože si myslím, že vytváří silně toxické prostředí, které odrazuje spoustu lidí (a řekl bych obdobně chytrých jako jsou ti arogantní).

Mimo jiné proto třeba já v korporacích (a spíš to teď myslím jako jistou zjednodušující nálepku pro jistý typ firemní kultury) nepracuji a pracovat nebudu. Mě úplně bohatě stačí dělat CTO v středně velké české firmě v rámci nadnárodní společnosti (která zatím stále funguje relativně nekorporátkě - málo politiky, málo arogantních a egoistických lidí, ...)

A protože vidím, že to fungovat může, tak jsem přesvědčený, že na Zatrolenkách to může fungovat také. A pro chování na Zatrolenkách prostě naše hodnoty budeme prosazovat. I za cenu toho, že budou klidně o něco menší. Na druhou stranu si myslím, že za jednoho ztraceného "toxického" uživatele získáme 2 slušné, kteří "toxické" chování také nemají rádi. A pokud se v tomto mýlíme? Tak trh nám to ukáže, Zatrolenky budou menší. A mě osobně to vlastně vadit nebude, protože to bude daleko příjemnější prostředí.

A proč to mám takto nastavené? Protože Zatrolenky jsou stále čistě hobby projekt, jehož cílem není vydělávat peníze a nejsem na něm finančně závislý. Spíš je hlavní hodnotou, kterou mi Zatrolenky přináší, radost. A touto optikou posuzuju vše a co mi na Zatrolenkách radost nedělá, tak to budu řešit.

20.9.2020 08:49:40

Vojta Musil
Jak píšu, je to určitě nějaká prvotní verze. A označování notifikací za přečtené je určitě něco, co je silně suboptimální a přemýšlíme, jak s tím.

BTW to okno nad obsahem nám přijde fajn kvůli tomu, že se můžu rychle podívat a podle toho zvážit, jestli dokončím to, co jsem dělal (tedy stránku pod oknem) nebo je notka tak důležitá, že začnu řešit tu. Jasně v prohlížeši je tlačítko zpět, šlo by řešit i tak.

20.9.2020 08:51:55

Miner
Kedykoľvek sa snažím napísať niečo konštruktívne, dostanem studenú sprchu. A popravde, už ma to nebaví.

Ad komunikácia - som tu každý deň, ale nemám ani potuchy o tom, na čom pracujete, čo chcete ďalšie vylepšiť, a pod. Nikde nevidím, že by ste sa pýtali, čo by sme nové uvítali - trebárs formou nejakého hlasovania, a pod. Tento web totiž nerobíte vy - admini, ale my užívatelia svojím obsahom. Samozrejme iba vďaka prostrediu, ktoré vy vytvárate, ale obsah je od užívateľov. Preto si myslím, že by bolo celkom fér sa nás pýtať, aké zmeny toho prostredia by sme uvítali. Prípadne nám dať vedieť, čo môžeme v najbližšom čase čakať. Ale z toho tu nevidím nič. Vôbec nič. Už len info, že "máme novú funkciu."

O tom, ako ste odkomunikovali zavedenie nového bazaru, sa už baviť nechcem. Mimochodom - väčšina mojich komentárov sa týkala práve spôsobu komunikácie, ale podobne ako tu, skončili len s negatívnou odozvou. Som rád, že sme sa viacerí mýlili, a bazar tu funguje ďalej. Aj keď ja osobne som vďaka tej zmene objavil FB skupiny, a od ich objavenia už inzerujem iba tam. Takže pre mňa osobne naozaj bazar tu na ZH skončil. Ale pointou bola komunikácia dôvodov na zmenu bazaru, a tú ste tam naozaj nezvládli.

A posledný bod - každý máme svoje skúsenosti a názory. Žiaľ, nevidel som ani raz v diskusiách, že by ste si ako admini niečo vzali z iných názorov, ako máte vy sami. Žiadna sebaraflexia. Môj posledný príspevok a tvoja odpoveď je toho krásnym dôkazom. Studená sprcha a povýšenecký tón. A to je ďalší dôvod, prečo si myslím, že vaša komunikácia je zúfalo katastrofálna, a prečo ma už nebaví vám čokoľvek písať.

ZH je spoločný projekt nás všetkých. Bez adminov a programátorov (programátora) by to nešlo, ale nejde to ani bez obsahu tvoreného komunitou. Ale nemám pocit, že my ako komunita vieme tvorbu tohto webu nejako ovplyvniť. A to podľa mňa nie je dobre.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

20.9.2020 09:28:17

Zeus
Ďakujem za odpoveď, a v mnohom súhlasím. Mne sa v malých firmách pracovať "nepodarilo", iba asi dva roky kedysi hneď po škole. A preto viem, že čím väčšia komunita (firma), tým väčšia pravdepodobnosť rôzneho spektra ľudí, vrátane tých toxických.

Zatrolenky, aj keď začali ako hobby projekt, narástli tak, že už je to obrovská komunita ľudí. Veľmi sa z toho ako hráč a fanúšik stoloviek teším, ale vedľajším efektom je to, že čoraz viac užívateľov začína volať po zmenách a vylepšeniach. A čím viac užívateľov, tým viac hluku, a tým viac aj tých toxických.

Presadzovať hodnoty slušného a konštruktívneho prostredia - s tým sa plne stotožňujem! Jediné, čo neviem zo svojej strany posúdiť, je to, ako podporovať rozvoj webu (po programátorskej stránke) v hobby režime, keď komunita neustále rastie.

Ale to je len také moje zamyslenie. Tiež mi ide o to, aby toto prostredie lákalo čoraz viac nových ľudí.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

20.9.2020 09:50:56

@Cardinalle
Jasně, nezodpověděl jsi jediný můj dotaz, neodpověděl na jedinou připomínku. Nic. Nada.
Takže moc nemám co reflektovat.

Jinak názory uživatelů reflektujeme, proto se ostatně věci mění a přizpůsobují. Dost věcí nakonec vypadá jinak než byla naše původní představa. Ondra to tu popisuje o kus níže. Ale je rozdíl v reflektovaní a akceptaci názorů oproti poslušnosti. Ty mluvíš o prvním, ale vyžaduješ druhé.

Změny vychází naprosto jasně i z toho co uživatelé chtějí, protože oni to komunikují ať už formou diskuse v této kategorii nebo nám posílají podměty přes další kanály (SZ, formulář atp...). To co píšeš je zase další generalizace postavená na tvém osobním názoru.

Na tom, kdo k tomu přistupuje povýšeně se neshodneme, vidím to opačně, ale já se ti aspoň snažím vysvětlit proč s tebou nesouhlasím. V tom co jsi napsal jsou kromě dojmů a pokynů jediné dvě konrétní věci, chtěl bys anketu, co bychom měli dělat příště, chtěl bys nějaký veřejný roadmap dokument. Obojí jsem zaznamenal, takže ano, reflektuji co píšeš. To ovšem neznamená, že to budeme dělat. Ani jedno z toho není žádná novinka co by nás nenapadla a oboje má svoje problémy a důvod proč to, minimálně prozatím, neděláme.

20.9.2020 10:01:55

Zeus
Podobny pristup muzes ale aplikovat i u zprav. Prisla mi zprava, je natolik dulezite, ze bych ji mel resit hned a nebo to muzu odlozit?

Jsou ty notifikace natolik dulezite, ze vyzaduji specialni okno? Nebo naopak chybi tento pop-up u zprav?


Krom toho driv to u zprav nebylo a lidi museli vzdy do zprav vlezt, aby zjistili, jestli je to zprava nebo notifikace atp. a neprislo mi, ze by s tim mel nekdo problem. :-)

Chapu, ze to je prvotni nastrel, jen davam svuj pohled na vec. :-)


20.9.2020 10:01:56

Vybíráme z Bazaru

Barracks Emperors - nová
Barracks Emperors - nová
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 6 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas