Pomocná stráž herního bazaru

Založil jsem tohle vlákno, aby se tu mohli vyřádit všichni spasitelé usilující o morální nápravu světa podle jejich jediné osvícené pravdy. Má sloužit k tomu, aby ochránci morálky a všeho správného v tomto deskoherním světě mohli tady upozorňovat na rozpory mezi reálnými a draženými cenami her v bazaru a nezaplevelovali tak diskuze o skutečném zneužívání bazaru.

Jestliže máte někdo neukojitelné nutkání spasit svět a sledovat jestli náhodou někdo někde nenabízí hru o nějakou tu korunu jinak než je k dispozici jinde na internetu, v obchodech u vydavatele či někde jinde, tak směle do toho a pranýřujte ty zastánce bazarové nabídky a poptávky hlava nehlava.
23.1.2019 11:54:43

Nechť diskuze započne!
Já jen, že to tady samozřejmě budu sledovat..
A pobočník Toneckrmelec tě vidí taky, tak bacha na to.


*-*
samozvaný orgán dozorčí rady PSHB
*-*

23.1.2019 13:32:11

Buďte hodní
Hele buďte na Peeta hodní, on to podle mě myslí dobře, jen je trochu pomílený. Z toho posledního co tam napsal je to krásně vidět. Nevadí mu když se věc prodá za deset tisíc, ale vadí mu, že si za tu samou věc někdo deset tisíc řekne. To prostě nedává žádný smysl, ale věřím, že on tam nějaký vidí a myslí to dobře :).

23.1.2019 13:42:19

Jen jim dejteeee co proto!!!!!
Chtel bych podekovat a zaroven pripit vsem obchodniku / preprodejcum / spekulantum ze tu vytvari neprebernou nabidku , kterou, kdyz budu chtit, muzu vyuzit.

Chtel bych podekovat adminum, autorum webu a dalsim rozumne smyslejicim lidim, ze jim bazar nevadi, at si tam prodava kdo chce za kolik chce.

A ja se jdu ted dobrovolne ukamentovat, protoze jsem si o vanocich na e-bay objednal predrazenou figurku a KS exluzivni karty do me oblibene hry a teda podporil tohle zle spekulativne-vydelecne-prodejni prostredi a jeste k tomu na globalni urovni :-)

ps1: snad stihnu prodat jeste nejake hry z KS, az mi dojdou a ktere nakonec nebudu chtit a neco na tom treba vydelat

ps2: opravdu se velmi stydim, pokusim se napravit

23.1.2019 13:42:46

Miner
Tak podľa mňa to zmysel dáva. Veď je jasný rozdiel medzi tým - žiadať určitú sumu za vec a byť ochotný zaplatiť určitú sumu za vec.

Peet v podstate hovorí: ak sa "zbláznia" kupujúci a vyšplhá sa aukcia vysoko, tak predajca za prehnanú sumu nemôže.
Ak sa ale predajca "zblázni" a chce za danú vec od začiatku prehnane vysokú cenu, tak to o ňom niečo vypovedá. A je od neho nemorálne (resp. neetické) sumu takto nasadzovať.

Samozrejme niekto to takto vnímať nemusí, niekto môže mať hranicu "zbláznenia sa" inde (napr. niekoho to štve pri blbej 100korune, niekoho až pri 80€ za bonusovú figúrku k blood rage, ktorá bola zdarma, a niekoho netankuje ani to).

23.1.2019 18:39:07

Ja
bych ten bazar zakazal!

23.1.2019 19:07:52

Vojtech Musil
Vsechny ty bazary :D

23.1.2019 19:37:03

Co kartička za kilo...
...ale když si ultrasupermega fotbalovej hyperklub koupí nagelovanýho pitomce za miliardu, do toho nerejpete? Co jste to za PSHB? (sto smajlíků... (za korunu jeden)). ;-)

23.1.2019 19:47:32

Dobro...r...či
K tomu jedinému správnému etickému dobru je třeba všechny přinutit třeba násilím a když ne, tak je třeba takové jedince bonzovat co to dá ...

23.1.2019 19:52:10

ludomil
Nevidím problém v tom, když si někdo cení vzácný kousek své sbírky třeba na 10 tisíc. A může mi to být sebevíc líto, ale když to mi to přijde moc, tak to holt nekoupím. A on neprodá. Nebo prodá někomu jinému, kdo koupí a založí do sbírky. A 100× můžeme plaka, že si tu super hru nezahrajeme, protože ji nějaký pomatenci drží doma ve vitríně a prodávají to za astronomické částky.

Stejně tak bys mohl zakazovat prodávat poštovní známky, mince, umělecká díla a další, protože tu cenu mají pouze v očích lidí, kteří ty nehorázné a nemravné sumy mají a platí.

Ono se to třeba taky dá vidět jinak. Koupím hru, protože si myslím, že je dobrá a že časem nebude a vydělám na ni. Nastanu v zásadě 3 možnosti. (píšu v 1. osobě, jakkoliv se spekulativními obchody nezabývám)

1/ Ani prd! Prostě smůla, hra tolik nefrčí, přebila to jiná, podobná, lepší... hra. Nebo se to furt prodává a ošoupaná nemá tu hodnotu jako nová. Prodal jsem pod náklady, dost možná vůbec.

2/ Šul nul. Kolik stála, tolik jsem dostal. Jsem na svým (nebo taky ne - viz dále).

3/ Jo! Měl jsem dobrý odhad, vydělal jsem. Po několika letech jsem prodal hru za více než kupní cenu.

JENŽE, je třeba počítat ceny upravené o míru inflace za dané období. Což třeba po několika letech může být i 2× tolik co původní cena. Takže ze "šul nul" je prodělek. Z dobrého výdělku se stane výdělek celkem nic moc, spíše jsem ochránil své úspory, protože v bance mi nedají ani tolik, kolik dělá inflace.

Jsem kvůli tomu že někdy něco vydělám špatný člověk? U kolika dalších her a věcí tomu tak není, mám v tom vložený peníze, které jsem mohl použít na něco jiného... Kde je práce spojená s péčí, skladováním, náklady na pojištění?

Jako sorry, ale to si budeme závidět, že někdo "má kliku" a podaří se mu dobrý kšeft? Že někdo rozprodává promo karty, které bych asi ani jinak nesehnal (protože o nich nevím třeba), nebo jsem neschopný je najít na internetu a objednat v zahraničí?

23.1.2019 21:14:08

takové malé zamyšlení
K tomu jedinému správnému etickému dobru je třeba všechny přinutit třeba násilím a když ne, tak je třeba takové jedince kyberšikanovat co to dá ...



třeba Peeta.
-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

23.1.2019 21:38:06

...
Tohle už je regulérní šikana Peeta. Měli byste se vážení uklidnit. Hlavně všechno překrucujete do absurdna.

23.1.2019 22:18:01

Oko vidi

Ucho slysi

23.1.2019 22:28:01

...
Tak ono nic tak nepotěší, jako si do protivníka pěkně kopnout. Adrenalin teče proudem, davy ryčí, fanynky se svlékají, rapeři skládají oslavné rýmy a v hlavě vám znějí fanfáry. Johoho!

(óda na limbický)

23.1.2019 22:41:06

Pleveleni
No ja vam nevim, jako "vtip" je to dobry. Nebudu zastirat ze jsem se tady i rad zasmal.

Ale tahle Krenova iniciativa sice nepleveli vlakno "Zneuzivani bazaru" a misto toho to pleveli celou sekci "Namety a pripominky". Takze jako temer vzdy se opet Krenova akce zcela minula pointou.

Tenhle bordel uz proste na server nepatri vubec a nejlepsi by bylo kdyby cely tento topic zmizel.

PS Timto se vubec nechci zastavat Peeta, naopak. Ale tohle je ciste HATE diskuse vhodna tak na "novinky.cz", takze prosim kdyby se tam diskutujici odebrali...

23.1.2019 22:49:31

Hate?
Jakej proboha hate?

Mimochodem já sem svůj příspěvek ohledně Peeta myslel vážně, jsem přesvědčen, že to myslí dobře, byť mi to smysl nedává. Ale žádný hate nebo šikana se tu neodehrává, nikdo tu nikomu nenadává (aspoň ne veřejně), tak co zase blbnete?

Jsme snad dospělí lidé a dokážeme se srovnat s tím, že jiní lidé mají jiné názory a nesouhlasí s námi a v rámci diskuse zazní argumenty a názory, které třeba nejsou příjemné, ale to k diskusi patří.


@Ludomyl - nesouhlasím, neetické by bylo kdyby někdo vydělával na nějaké nezbytné komoditě /jídlo, voda, léky apod./ a zneužíval stavu, že jiný člověk nemá jinou možnost je získat a proto šponoval cenu. To je neetické.

Pokud mám naprosto zbytnou věc a přemýšlím jestli jí prodám nebo ne, není nic neetického pokud cena za kterou sem ochotný onu věc prodat je mnohem větší než cena kteoru jsi ty nebo někdo jiný ochotný zaplatit. Jestli na tom vydělám nebo prodělám přeci nemá s etikou nic společného.

Každý rok se tu prodávají proma z Brettspiel adventního kalendáře z Essenu, který stojí tuším něco kolem 50EU a je tam 25 promo materiálů. Tudíž by měl jedno podle nějaké vaší logiky stát cca 2EU nebo něco kolem toho. Když se tu prodávají za 4EU, už to někteří považují za neetické a vůbec neřeší další náklady, které s tím kupující měl spojené, pokud to třeba koupil právě v Essenu jako novinku a prodává proma, která nepotřebuje (náklady na cestu, ubytko, jídlo, vstupné atp...) a máte pocit, že máte právo požadovat, aby prodávající nastavil cenu, tak aby se vám líbila, přičemž nemáte vůbec tucha, kolik to stálo jeho. To prostě nedává smysl ať se na to koukám, jak se na to koukám. A to sem dal jen jako příklad, aby bylo vidět jak absurdní je určování nějaké "férové částky", o tom, že neexistuje žádné morální právo na to vůbec nějakou cenu chtít ani nemluvím.

24.1.2019 00:01:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Pomocná stráž herního bazaru
Děkuji krenovi za založení tohoto vlákna. Posledních pár dní se tu některými příspěvky docela dobře bavím. Kdyby byla tato stráž založena dříve, jistě bych tu nevydražil 1.edici Gloomhavenu za 6500Kč a dotyčný prodávající by mi udělal etickou cenu. Dražil jsem ji v době, kdy už nebyla k sehnání a o druhé edici se ještě nevědělo. Stále ji mám nehranou, co kdybych ji zkusil dát do bazaru. Ale asi mi za ni nikdo už tolik nenabídne...

24.1.2019 00:14:41

Miner a peca
Mne nemusite argumentovať. Ja nehovorím, že tento názor zastávam. Len hovorím, že to, čo je pre minera absurdné, absurdné pre iného byť nemusí. Ja rozumiem tomu, čo chce peet povedať, narozdiel od minera. Ale nehovorím, že s ním súhlasím. Len vysvetlujem, ako jeho myšlienkám rozumiem.

24.1.2019 07:00:34

@Ludomyl
Chápu. Já se špatně vyjádřil. Já mu samozřejmě taky rozumím, respektive chápu co chce říct, ale nevidím v tom žadnou logiku a nedává mně to smysl.


Nicméně nemám problém s tím, že má někdo jiné názory než já a proto sem i psal, že není nutné na něj (nebo kohokoliv jiného) nasazovat, pokud si to teda nezaslouží, což není tento případ. Na druhou stranu nevidím problém v tom se vůči názoru ohradit nebo se proti němu vymezit a pokud se tak děje ve slušné formě neměl by to být problém.

24.1.2019 08:11:11

@robkin
Sakra co to znamená plevelit sekci !? Založil jsem to, aby se tady mohl každý vyjadřovat k názoru morálního nasazení ceny do bazaru. Trošku jsem to odlehčil do absurdna, protože upozorňovat někoho a šťourat do cizí aukce mně zase nepřijde etické a morální. Proč by se mělo celé tohle vlákno odstranit? Chápu, že plevelení vláken OT příspěvky není to pravé a ořechové. Ale snad proto jsem to založil. Musíme být za každou cenu vážní?

24.1.2019 09:19:24

môj pohľad
Tak ako mi neprekážajú ceny v bazáre (užitočná informácia), tak mi neprekážajú ani upozornenia na excesy v týchto cenách (tiež užitočná informácia). Prosím, aby sme sa prestali vzájomne zosmiešňovať a dehonestovať.

24.1.2019 09:21:41

Sranda stranou, začíná to být vážné...
https://www.youtube.com/watch?v=k2gM1zk6lD8

24.1.2019 09:47:21

Hmm...
Mě se tedy takovéto provokativní truc vlákna také nelíbí. Nechte to být, respektujte nazor druhého a pojďme se bavit o hrách. Právě díky takovýmto negativním emocím u mě skončil Deskožrout a nerad bych přišel i o Zatrolky.
________________________________
Šéfredaktor Deskofobie

24.1.2019 10:37:21

Deskozrout
Je to je naprosto presne. Tam take nejvetsi procento diskuse smerovalo do vlaken "co mne pobavilo", "co hatuju" apod.
Sranda musi byt, ale s deskovymi hrami to nema nic spolecneho.

A pro Krena, ktery nechape proc je toto plevel. Mas snad pocit, ze se v tomto vlakne vyskytuji nejake konstruktivni "Namety a pripominky"? Ukaz mi jeden takovy. Pokud tedy nepocitam doporuceni aby se toto vlakno smazalo?

Pro pomalejsi: timto nijak nepodporuji Peetovo stanovisko a neni treba tu rozjizdet dalsi kolecko kde si to vsechno zase pekne zopakujeme.

Muze nejaky admin cely tenhle nesmysl smazat ukoncit?

24.1.2019 10:57:43

IN

Re
Já tedy nevím, ale každý obchod má dvě strany, ten kdo nabízí a ten kdo kupuje. Pokud se obě shodnou, je vše v pořádku. Ano, občas se pozastavím nad některými nabídkami a klepu si na čelo, kdo by to jako koupil, ale pokud se někdo takový najde proč ne? Třeba je to záměr, třeba byl jen líný si zadat název hry do Heuréky a zjistit reálnou cenu, ale znovu, každý se rozhoduje ze své svobodné vůle.

----------------------
Majitel liščí krabice

24.1.2019 11:08:16

stop pls..
Tímto bych poprosil jednoho z té hrstky adminů co tu jsou, o kobercový nálet na toto truc vlákno včetně toho vedlejšího. Díky.

24.1.2019 12:06:22

Vybíráme z Bazaru

AZ kvíz od Dino Toys
AZ kvíz od Dino Toys
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas