Everdell Complete Collection

kampaň začíná 9.3.
myslíte že bude v ČR dostání komplet verze v češtině? Zvažuju jestli do toho jít, zatím nemáme nic od Everdellu... minule jsem odolal a říkal si, že vezmu až komplet
3.3.2021 16:27:35 | Upraveno autorem (porovnej)

Design
Co myslíš tím komplet? Vycházejí stále nová rozšíření i v originále. Podle mě je otázka času, kdy to pro Rexíky už nebude dostatečně výhodné, aby vydávali x-tou poloprázdnou krabici s rozšířením. I když Aneken říkal, že by samozřejmě jako hráči chtěli vydat všechno. Perlava je ale bohužel ukázka toho, jak rozšíření s takovou cenovkou vypadat nemají (to ale není chyba Rexíků) a ukáže se až časem, jestli si kupní síla nerozmyslí kupovat drahý vzduch. Pokud chceš mít všechno v jednom jazyce, neváhal bych nad anglickou verzí.

3.3.2021 17:08:40

komplet
komplet jsem myslel všechny rozšíření v collector boxu.

Je jasné že v KS jsou výhody nějakých exkluzivit pro některé rozšíření (oproti retailu).

Máš jinak nahráno? Základ, perlava, spirecrest, belfaire? My to zatím vůbec nehráli a rozhodovali jsme se jestli jít do Wingspan a nebo do Everdell a nakonec asi vyberem Everdell, snad to nebude překombinované s těmi rozšířeními.. ( celkem jich bude asi 5 pokud se nepletu). Jak to hodnotíš? pokud máš nahráno. díky

3.3.2021 17:53:19

Design
Rozšíření jsou určena pro velkou variabilitu hru. Tzn. nemá se to hrát najednou, ale jako varianta/modul, aby se to vůbec vešlo na stůl a nebylo to překombinované. Osobně mi to přijde takové ždímání tématu nekonečnými rozšířeními. Některá jsou lepší, některá slabší. Asi jako u všech rozšíření, kde je víc modulů. Tady si holt zvolili model jeden modul = jedna krabice, duplicitní materiál a spousta vzduchu :D

3.3.2021 19:48:54

Big box
Na jejich fejsbuku naznačili Big box, tak snad bude mít i rozumně dělaný insert.

Jsem celkem zvědav na cenu, osobně si tipuji že to bude celkem raketa, a taky jak korektní bude kampaň. Zda budou mít podobné chování jako měli u jejich poslední kampaně na Flourish.

3.3.2021 20:53:53

Complete edition
Tak rozšíření Newleaf a Mistwood mají být poslední, proto vydávají i ten big box. Herní deska je tam jedna, na chybějící pravou stranu boardu.

Taky je tam spousta nových karet do balíčku, legendy, nové druhy meeplů, eventy, úplně nový typ karet atd. A přestože v pravidlech Spirecrestu je napsaný, že by se ty rozšíření neměly hrát dohromady, je spousta lidí, kterým to komplet vyhovuje (a uvědomují si to i Starling Games). My ostatně taky už nic jinýho než komplet nehrajeme. :D

V posledním KS byla cena za komplet (Everdell + Pearlbrook + Spirecrest + Bellfaire) $168 (+poštovné +DPH). Takže vč. těch nových 2 rozšíření a zabalené v big boxu bych čekal něco kolem $250 ($350 se vším všudy). Tedy za collector's edition (ale na KS snad ani jiné nebyly).

A ano, to, jak osekaný je Pearlbrook v retail edici, je dost smutný. Pochybuju, že za to můžou Rexíci, ale chápu, jestli se jim do dalších rozšíření bude chtít jít míň a míň. A to i přesto, že Bellfaire má jenom jednu edici a ve Spirecrestu zas až takový rozdíl oproti KS nebyl.

Navíc, ten komplet v češtině dřív než v roce 2023 nebude.. Já do toho kompletu půjdu, i za ty nehorázný peníze. :-)

btw. kdo by se chtěl podívat na ty nové karty, video zde:
www.youtube.com/watch?v=sNmtlYauAQo

4.3.2021 00:38:02 | Upraveno autorem (porovnej)

WOW
Tak s cenou za Complete edition dost překvapili - $199 + $26 za shipping. S touhle cenou jeden až začíná lituje že už Everdell vlastní.
$60 za nová rozšíření bylo očekávané a $99 za rozšíření + Big box mi přijde taky v pohodě.
VAT je ve všech případech 19%.
https://www.kickstarter.com/projects/starlinggames/everdell-mistleaf

9.3.2021 20:31:01 | Upraveno autorem (porovnej)

cena
Ty jo, tak to překvapilo i mě. Za ty prachy si to asi vezmu celý znovu. :D Navíc je tam dřevěnej strom, ten mi manželka posledně zakázala. :-)

Co se týče obsahu, tak Newleaf je hodně našlapanej, Mistwood je pak hlavně pro ty, co chtějí mít "Automa" protivníka, ale obsahuje i nové farmy (nahrazující původní), nové legendy a další hratelné zvířecí druhy.

Jednotlivé pledge vycházejí na:
NL + MW: $60 + $15 + 19% = $89,25 (cca 2k)
NL + MW + big box: $99 + $25 + 19% = $147,56 (cca 3,3k)
Complete collection: $199 + $26 + 19% = $267,75 (cca 6k)

Jo, a taky se jako add-on dají koupit speciální misky na všechny suroviny (proto v poslední době šli po všech těch prodejcích na Etsy) za $25. A co je možná ještě lepší, hard cover lore a artbook za $35.

..a teda ještě mají být nějaká překvapení, tak uvidíme v průběhu kampaně. :-)

9.3.2021 22:38:27

StaniKubi
Nepřekáží ten strom, když jak říkáš hrajete všechno dohromady? :D

Jinak je hodně lákavý to koupit všechno najednou a prodejem současných krabic si snížit cenu. Ale za mě je to nepravděpodobné, asi by mi chyběly vystavěné krabice. :D

Já tajně věřím, že v průběhu kampaně vyměknout a přidají dřevěný strom jako add-on. Mohli by ale vyřešit problém s docházejícími occupancy tokeny ať člověk nemusí při 4 míchat wood a cardboard.

A Big box bude opravdu big, možná až moc. V komentech Dan zmiňoval "right now we're estimating around 480x326x170 mm for the box itself, weight is likely to be just around 9 kgs"


9.3.2021 23:51:13 | Upraveno autorem (porovnej)

tabackej
Vůbec nepřekáží. My teda nepoužíváme board z Bellfaire (je zbytečnej) - na Market je stejně vlastní destička a Flower festival se dá umístit taky kamkoliv.

Jo, do tý kampaně určitě ještě něco přidají - psali o nějakých překvapeních - a dost lidí je taky vyhejtovalo za tu cenu a že v PM nebude stávající obsah (posledně byl). O krabici už taky psali, že bude velká cca jako Gloomhaven nebo Scythe legendary box. Toho bych se nebál. Navíc někam se všechny ty věci vejít musejí.

Ty původní krabice jsou jedinej důvod, proč to nestřelím okamžitě komplet. I když..kdyby to někdo chtěl, mám všechny collectorky, obalený karty a vypadá to jako nový. :-)

10.3.2021 09:21:38

Obsah complete pledge
V tom complete je vše? I legendy a Slyšte slyšte? Nějak to tam přímo nevidím a hru detailně neznám.

Everdell: Extra! Extra! (2019)
Everdell: Legends (2019)

Mám CZ verzi koupenou pro děti k letním narozkám - Divukraj, Perlava, Legendy, Slyšte slyšte. Ale tohle vypadá jako bomba.

10.3.2021 18:52:11

jirkau
Everdell complete collection obsahuje:

Everdell
Everdell: Pearlbrook
Everdell: Spirecrest
Everdell: Bellfaire
Everdell: Newleaf
Everdell: Mistwood
The Wooden Ever Tree
Content from the Collector's Upgrade Packs (Glimmergold, Freshwater, Trailblazers)
Unique Storage Solution

Když to přeložím, tak je tam základ, všech 5 rozšíření, dřevěný strom (místo kartonového) a funkční insert. V popisku pledge to mají takhle blbě rozepsaný, ale v podstatě jde o to, že první 3 krabice (základ, Pearlbrook a Spirecrest) jsou v Collector's Edition, nikoli jenom té retailové (jako je např. v češtině). Zbylé 3 krabice mají jenom 1 verzi, není to rozdělené na sběratelku/retail.

Ty doplňky, které vyšly v češtině - Extra! Extra! (Slyšte! Slyšte!) a legendy - jsou jenom částí toho Glimmergold upgrade packu. Ještě navíc jsou tam např. kovové mince, krysy coby hratelná rasa, 3 Rugwort karty a dřevěné Occupied tokens. Ty si myslím, že česky ani nevyjdou.

Jinak explicitně to tam asi rozepsané není, nicméně ve výčtu komponent jsou u položky 250+ Critter and Construction Cards obrázky 4 karet - Innkeeper (základní hra), Pirate Ship (Pearlbrook), Scurrble Champion (Extra! Extra!) a Rugwort the Ruler (Rugwort pack). Ale ano, ten seznam moc detailní není, to je pravda. :-)

10.3.2021 19:21:58

PM

Doplňky
Doplnil bych to co napsal StaniKubi a na co se ptal jirkau, třeba to někomu pomůže.

Glimmergold obsahuje rozdílové věci mezi základní krabicí a základní krabicí ve verzi collectors edition. Z toho co u nás vyšlo v češtině z collectors edition tak jsou karty Legendy (Legends) a Slyšte Slyšte (Extra, Extra). V češtině z toho nevyšlo 3 rugwort karty, 6 krys, 20 dřevěných tokenů, nálepka, 8 stěnná deluxe kostka, 20 kovových mincí v hodnotě 1 a 10 kovových mincí v hodnotě 3.

Freshwater - obsahuje rozdílové věci mezi Perlavou základní verzí a collectors edicí, v češtině z toho samostatně nevyšlo nic.

Trailblazers - obsahuje rozdílové věci mezi Spirecrest základní edicí a collectors edicí, v češtině z toho samostatně nevyšlo nic. Tedy kromě toho že v češtině zatím nevyšel ani ten základní Spirecrest a Bellfaire.

Nevím jestli tato rozšíření půjdou koupit samostatně v pledge manageru, to tam myslím úplně jasně napsané není.

Newleaf a Mistwood nebudou mít rozdílnou verzi mezi retail a KS edicí, tzn. žádná collectors verze, takže až to vyjde jednoho dne v češtině (a vzhledem k úspěchu KS kampaně bych nepochyboval o tom že to jednoho dne v češtině vyjde), tak to bude ta samá verze jako je teď v této kampani na KS.

Velká krabice - upřímně řečeno tady vůbec netuším jaká je šance že by mohla vyjít v češtině, resp. že by mohla být v obchodech v ČR, protože je jazykově nezávislá (tedy kromě toho nápisu Everdell vs Divukraj.


Každopádně tedy záleží na tom co máte z předchozích kampaní a které krabice potřebujete upgradovat na collectors edition.

Také je otázka, pokud máte verzi v češtině, tak co z těch collectors věcí v češtině vyjde. Podle mě, vzhledem k tomu, že například ta Freshwater obsahuje spíš komponenty než karty a těch karet jenom pár, a také vzhledem k tomu, že v češtině vyšlo z té základní collectors edition jen těch několik karet jako samostatné přídavky a ne ty dřevěné tokeny, krysy apod., tak si myslím že šance že vyjdou ty přídavky typu Freshwater je spíš mizivá.

Takže pokud máte koupenou českou verzi a chcete kupovat i další krabice v češtině a zároveň to chcete mít všechno v collectors edici, tak je podle mě jediná šance a to dát na KS pledge na 1eu a pak v pledge manageru koupit ty addony pro změnu na collectors edition (snad těch pár karet z Freshwater apod někdo přeloží tady na zatrolenkách), pokud půjdou koupit v rámci pledge manageru. Otázka je jak bude pledge manager vypadat, každopádně i z 1usd pledge to půjde bez problémů zvednout na vyšší level pledge, takže stačí počkat.

Pokud koupíte ten complete pledge tak budete mít všechno co z Everdell vyšlo a to v collectors edici, protože oni tam dají ty základní verze her, plus k tomu ale přidají ty malé věci (Grimmergold apod), které ty základní krabice rozšíří na collectors edice.

10.3.2021 21:10:26 | Upraveno autorem (porovnej)

PM

V to jsem doufala já, že půjde si v rámci tohoto KS koupit ty upgrade packy, ale podle toho, co se tam píše, tak nepůjde, ani jednotlivá předchozí rozšíření, ani upgrade packy. Odkazují tam na to, že vse prodávají přes amazon. Ale bohužel se objevuje vzdycky jen par kusu a na americkém, takže by to vyšlo šíleně draho. I samotný ten pack je drahý plus ještě doprava a dane a clo. Proto trochu zvažuji jit do toho kompletu, přestože zatim mám hru v cz. Angličtina mi nevadí. Ale nemám zatím zkušenost s backovanim na KS. S tím jedním eurem, da se to tak udělat i v případě, že bych pak chtěla ten komplet? Díky

10.3.2021 21:25:37

KS
@PM: Super, díky za doplnění!

Se spuštěním oznámili, že žádné starší krabice ani upgrade packy neplánují. Nicméně se strhla celkem slušná vlna hejtů (hned po první vlně hejtů na cenu kompletu), takže je otázka, jestli se k něčemu během následujících 2 týdnů kampaně neuvolí. Sami pak akorát psali, že budou ukazovat nějaká další překvapení, takže počítám s tím, že ještě nějaký obsah těch big boxů (nebo aspoň add-on) ukážou.

Jinak samozřejmě jde hodit pledge $1 a všechno si naházet do košíku až v Pledge Manageru.

10.3.2021 21:46:32

...
Chtěl jsem po vánocích koupit komplet český Divukraj, ale byl vyprodaný. A říkám si, že je to snad dobře, protože tohle vypadá fakt úžasně... Kdybych měl jistotu že Rexíci vydají úplně všechno, tak si počkám na CZ, ale zatím mám tyto důvody pro koupi EN komplet:
- angličtina mi nevadí, je to hráčštější hra, takže se stejně hodí pro starší děcka, které už angličtinu budou zvládat
- zatím od Everdell nic nemám :-)
- big box s pořadačem, nevím jestli to kdy vyjde česky
- dřevěný strom
- pochyby s tím jakou mají Strarling politiku a nutí Rexhry předražovat ty extra balíčky s pár kartami či osekávají ty collectors balíčky
- jak bylo dole zmíněno pochyby jestli vyjdou v CZ všechny komponenty...

Fakt tedy stačí podpořit 1$ a získám pozvánku do PM ? Ve FAQ jsem to tam nenašel...

10.3.2021 21:53:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Tak jsem symbolicky podpořil na KS
Velké díky @PM a @StaniKubi za vyčerpávající popis obsahu Complete collection. Tak jsem si dal zatím pledge za dolar, asi CZ verzi prodám (ještě jsem ji nerozbalil, uvidíme, zda ji vůbec načnu) a budu se těšit na komplet v angličtině. Děti za ten rok zase trochu dorostou

10.3.2021 21:57:08

KS
Autor v Q&A na BGG naznačil ještě nějaká překvapení.

@MikeDundee Ano, stačí to hodit za $1 a dostaneš přístup do PM.

10.3.2021 22:06:51

...
celkově je to úplně super, co se týče obsahu a ceny.

Chudák nějaká paní psala v komentech, že backovala všechny kampaně a s tou poslední ji to vychází okolo 400 USD.

Navíc teď je zde i ten wooden tree + nějaké překvápka atd... jsem fakt rád, že jsme počkali.

Dokonce zvažuji i ten artbook s pohádkama ( sice v angličtině, ale může to být fajn, jak se učit jazyk) mají nádherné ilustrace. A to artbooky nikdy nekupuju...

11.3.2021 08:30:41

Artbook
Ten "artbook" bude fakt pecka! A nejsou to jenom obrázky, má tam být i spousta příběhů - v podstatě to, co se do pravidel nevešlo. :-) A že v pravidlech k Bellfaire je spousta námětů.

Každopádně hned včera večer oznámili, že ke každý tý knížce (Tales from the Green Acorn - Povídky od Zeleného žaludu) bude i sada 5 art printů (20×20 cm), na nichž jsou zobrazeny krabice Spirecrest, Bellfaire, Newleaf, Mistwood a Complete Collection.

A podle těch prvních obrázků to vypadá na to, že to bude mít aspoň 155 (!) stránek. :O

11.3.2021 09:05:07

Design
Tipuju, že ta kniha nebude psaná Shakespearovskou angličtinou. :D
Sice jsem to nikdy nečetl, ale třeba Harry Potter je prý psaný tak jednoduchou angličtinou, že je to naprosto ideální pro děti a začátečníky. Mohlo by to tedy být na stejné úrovni.

11.3.2021 09:32:40

Wooden tree

V dnešním updatu oznámili možnost přidat Wooden tree jako add-on. Navíc v každém Collector's a Big Ol' Storage boxu budou samolepky pro všechny meeply.

15.3.2021 17:15:13

Cena
Tak jsem si to propočítal, a vypadá to, že cena je opravdu skvělá, vzhledem k tomu, co v té krabici všechno je.

Když vezmu v potaz stávající ceny, tak za Divukraj, Perlavu, Legendy a Slyšte! Slyšte! může člověk zaplatit klidně i přes 3k a tady to má za 6k komplet. Takže to vypadá, že se snad dostaneme i na lepší cenu než v CZ a to ani nebude collectorka.

Nevíte někdo, jak jsou na tom Rexíci? Přeci jen, kdyby vydali komplet klidně i za 7-7,5k tak bych do toho šel.
Re: EDIT: Tak jsem koukal na jejich FB a komplet od Rexíků asi očekávat nemůžeme.

Jo a mimochodem, taky nemám žádné zkušenosti s KS, tak kdyby byl někdo ochotný a napsal mi třeba PM. Tak bych to ocenil, moc děkuji.

17.3.2021 08:49:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Rowal98
Je to jednoduché - na to kickstarteru si vytvoříš účet, pak zvolíš nějakou pledge (u tebe např. ta collectors pledge) a zeptá se tě to na údaje tvé platební karty - všecho tam nacvakáš a potvrdíš. Po skončení kampaně ti z této karty automaticky strhnou peníze. (můžeš se taky rozhodnout před koncem kampaně tu pledge zrušit, pak ti nestrhnou nic).
Pak za nějakou dobu (typicky 2 a více měsíců) ti na mail přijde pozvánka do pledge manageru, kde si zvolíš případně další addony, napíšeš adresu, telefon... a na konci doplatíš za tyto addony a celkové poštovné (a v tomto případě i DPH)...
Pak už jen stačí rok a více počkat než ti hru doručí :-) Během toho ti budou chodit maily o stavu vývoje / výroby / rozesílání.

17.3.2021 09:32:33 | Upraveno autorem (porovnej)

MikeDundee
Chápu, moc děkuji za info :-)

17.3.2021 09:53:11

Rowal98
Ještě doplním, že kdyby ses rozmýšlel jako já jestli do toho jít a potřeboval víc času na rozmyšlenou, tak stačí teď v průběhu kampaně zaplatit jen 1$ (vybereš "Pledge without a reward"), který ti po skončení strhnou z účtu. Pak v pledge manageru by mělo jít přidat celou pledge, tedy vše zaplatíš až tam... A když si to mezitím rozmyslíš, tak ten PM budeš ignorovat a přijdeš jen o ten 1$...

17.3.2021 11:10:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Scythe CZ
Scythe CZ
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 47 minut

Offcanvas