ZATROLENĚ: Záložka Videa v profilu hry

Autor: Wolfsen | 26.4.2016 | 17

Protože se nám s českými deskoherními videy poslední dobou roztrhl pytel – vždyť už točí kdejaký Youda – tak jsme (konečně!) zavedli novou záložku v profilu her, a to – věřte, nevěřte – videa! Dosud jsme museli činit často nelehké volby, zda video nechat nahrát do recenzí (ať je neodloučitelně spjaté s hrou) nebo do novinek (protože přece nejde o recenzi, ale třeba „jen“ otevření krabice). Nyní již můžete videa zaměřené na jednu konkrétní hru bez zaváhání nahrávat přímo ke hře.

Záložka „Videa“ je 4. zleva, pro přidání videa klikněte na tlačítko „Přidat nové video“

V tuto chvíli není možné videa nahrávat přímo na server Zatrolených her, je nutné je nahrát jinam a na ZH vložit. Formulář pro přidání videa pak vypadá stejně jako formulář pro novinku nebo recenzi. Do textového pole zkopírujte embedovací kód a přidejte, prosím, nějaký stručný slovní popis, o co ve videu jde, ať to má nějakou tu štábní kulturu.

A kde, že seženete ten embedovací kód? Na to vám odpovíme následujícími obrázky.

Krok 1
Krok 2
Krok 3

Na YouTube klikněte na tlačítko „Sdílet“ nebo „Share“, poté na tlačítko „Vložit“ nebo „Embed“ a nakonec zkopírujte kód.

Na jiných platformách je postup obdobný.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

pravidla
1) Super!
2) Je to omezeno jen na vlastní tvorbu? Nebo ke hrám můžeme přihazovat videa např. dice toweru, když se nám líbí? Video je embedované, tudíž kliky jdou stále za autorem.

26.4.2016 12:58:48

Yedle
Přiznám se, že jsme nad tím neuvažovali. Zatím se přikláním spíš k autorským videím (alespoň třeba otitulkování).

26.4.2016 13:58:18

Rozhodně
vlastní tvorbu, ne? Vzhledem ke koncepci celého webu... Recenze také nevkládáš jen tak, že se ti něco líbilo - minimálně přeložíš nějaký cizí preview ale povětšinou vlastní tvorba...

26.4.2016 14:30:52

Super
Vkládat by mělo jít jakékoliv odkazy. Recenze, unboxingy, pořady atd. Autorská videa bych třebas lépe ohodnotil. Nicméně omezování videí na vlastní tvorbu je nesmysl. U každé hry by bylo ideální mít video k unboxingu, recenzi, návod ke hře, představení a hodnocení (Dice Tower, Deskofobie atd.) Osobně jsem za jakékoliv video rád. Takové video řekně o hře mnohem víc než sebelepší psaná recenze či popis.

26.4.2016 22:16:07

Videa super
Osobně bych se také přiklonil spíše k možnosti mít u hry videa mimo vlastní tvorbu. Člověk často narazí na výborná videa ke hrám od zahraničních autorů. Navíc i neagličtinář může ocenit video v angličtině, jen aby se třeba podíval, jak hra vypadá, jak se hraje atd. Jedno video vydá za tisíc fotek a recenzí. A když už tu bude, třeba se najde někdo, kdo k videu dodělá cz titulky :)

Podle mě je obrovský rozdíl, jestli někdo okopíruje recenzi, kterou sem vloží pod svým jménem (byť by uvedl autora a zdroj recenze), nebo vloží embed video. U recenze toto kopírování obvykle bývá zakázáno, popřípadě lze pouze po domluvě s autorem. Navíc web, na které se recenze nachází, může monetizovat svoji činnost (např, pomocí reklam) a pokud recenzi někdo obšlehne, může tím původní web připravit o nějakou tu korunu.

U videí je to ale úplně opačně, tam naopak je sdílení žádané (a pokud si to autor nepřeje, může si embedování vypnout). Pokud autor monetizuje videa, zisky jdou pořád k němu, ať se video přehraje kdekoli...

27.4.2016 08:56:17

rozůmím podstatě
ale šlo mi o koncepci webu. Nicméně ať si toto rozhodne Ondra, mě je to u všech všudy jedno.

27.4.2016 09:02:54

Koncepce?
Ta je oficialně jaká? Jen ze zvědavosti. :)

Jinak je mi jedno jestli, když narazím na nějaký zajímavý titul, se na gameplay video podívám tady, nebo překliknu na YT, popřípadě BGG.

Je to trošku podobné jako absence oficiálních promo obrázků u her. Záleží na tom, že nejsem autorem fotek, když to pomůže jiným se o hře něco dozvědět? Pokud jde o bodový systém, ať za to žádné nejsou. No nic malý OT :)

27.4.2016 09:56:00

koncepce - přesně jak píšeš
link na BGG je tu dlouhodobě nepodporován
promo obrázky rovněž
vychází mi z toho, že ve stejné relaci tedy přistupovat i k videím. Ale jak říkám, je to Ondrův web a záleží jej a jen na něm, jakým směrem se bude ubírat...

27.4.2016 10:01:34

koncepce
Zatrolené hry jsou především komunitní web. Hráči hráčům. Někdo něco přeloží, někdo něco nafotí, někdo něco natočí, ... a někdo jiný holt jen konzumuje výsledky dobrovolného přičinění ostatních. Něco jako třeba wikipedie. Jen doufám, že poměr aktivních a pasivních uživatelů máme podstatně lepší.

27.4.2016 10:25:29

Trailery
V záložce videa bych teda jako návštěvník hledal hlavně oficiální trailer ke hře. Pokud ale chápu správně, taková videa se zde přidávat nesmějí? Nechtělo by to trochu přehodnotit? Takhle jsou profily her ochuzeny o značně relevantní obsah.

16.8.2017 13:51:47

Dotaz
Lidičky, nějak nemohu najít onen embed na FB v příspěvku.

3.5.2020 11:57:00

PJ

Ty obrázku v článku...
...jsou, zdá se, kaput.

3.2.2021 23:57:07

Návod už není moc aktuální…

17.4.2022 02:20:48

Návod konečně aktualizován. Tentokrát jsou obrázky na našem serveru, tak by měly vydržet.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

7.3.2023 22:19:00

Vybíráme z Bazaru

Bluff (Perudo, Liar's dice)
Bluff (Perudo, Liar's dice)
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas