TROLOGRAFICKY: Walking Dead trochu jinak

Autor: PatrikBolas | 6.1.2016 | 2

Značka Walking Dead (u nás Živí mrtví) se stále těší velké oblibě širokého publika. Proslavena byla zejména komiksy a seriálovým zpracováním těchto komiksů a netrvalo dlouho než vznikla i stolní hra na toto téma. K dnešnímu dni jsou na trhu již desítky různých deskovek s licencí na slavné zombíky a nedá se říct, že by šlo zrovna o povedené kousky. Z těch lepších jmenujme například The Walking Dead: The Board Game od Z-Mana a hned tři hry od Cryptozoicu - The Walking Dead Board Game, The Walking Dead Board Game: The Best Defense a The Walking Dead Card Game. Jak už dnes bývá zvykem, mají Walking Dead i svou Monopoly verzi, Risk verzi a také Bang! verzi. Tím jsme si ujasnili, jak silná tato značka je. A nyní vstupuje na trh nový král – Mantic Games.

 

První dva obrázky z připravované figurkové akce The Walking Dead.

Fanoušci tohoto vydavatele už dost možná nadskočili radostí, protože od Manticu se nedá očekávat nic jiného než pořádná figurkovka s nádhernými detailními miniaturami aneb piplačka pro modeláře. Mantic stojí za velmi úspěšnými hrami jako DreadBall, Deadzone či nejnovějším přírůstkem Dungeon Saga. Kromě deskovek mají i vlastní obsáhlou wargamu s názvem Kings of War. A něco takového nás teď čeká s Walking Dead. Vývojáři se mohou pochlubit plnou licencí ke všem napsaným komiksům či spoluprácí se samotnými tvůrci komiksových Walking Dead. Dočkáme se tak dost možná všech známých tváří v detailním plastovém provedení (které si budete muset sami slepit a namalovat ;-)). O herních mechanismech zatím nepadlo ani slovo, ale bylo nám slíbeno představení celé hry během následujících čtyř týdnů a samotné hry se máme dočkat ještě letos. Pokud se tato verze Živých mrtvých povede, budou nás nemrtví děsit ještě po mnoho dalších let.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

poslední věta
Poslední věta mě pobavila - pokud se totiž hra nepovede, tak nás budou taky děsit - ale asi ne tak dlouho :)

6.1.2016 10:27:00

Duirin
Pravda :D. Nicméně až teď jsem si uvědomil, že Mantic všechno hází na Kickstarter, takže se uvidí předem, jestli to za to bude stát. Ale základnu fanoušků mají dobrou, samotná licence přitáhne spoustu nových zákazníků = čeká nás spousta určitě zajímavých stretch goalů!

6.1.2016 10:51:02

Vybíráme z Bazaru

Prodám Zimu mrtvých: cesty osudu
Prodám Zimu mrtvých: cesty osudu
Akt. cena: 860 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas