TROLOGRAFICKY: Liga deskových her 2016/2017 - 1. kolo

Autor: zruda | 29.11.2016 | 7

Výsledky 1. kola Ligy deskových her

V sobotu 26. 11. 2016 proběhlo první kolo nového ročníku Ligy deskových her. Již tradičně se hrálo v prostorách DDM Sluníčko v Otrokovicích, kde má Liga své útočiště již čtvrtou sezónu. Poprvé byla Liga zahájena bez svého zakladatele Roberta "Mejdžra" Majora, kdy organizátorské otěže převzali Jarek "zruda" Zůda a Vladislav Sládek.

Pro první kolo byly vybrány hry

Tzolkin

Už od první hry se brněnské týmy rozhodly, že si nenechají ujít loňský absolutní triumf. Jak jinak si vysvětlit, že týmy Nashova rovnováha, Chessterror a Brno získaly shodně 24 bodů za dvě vítězství, jedno druhé a jedno třetí místo. Poslední vítězství získal Václav Novák z týmu Osadníků, kteří byli v těsném závěsu s 21 body. Dalším třem týmům se už tolik nevedlo, Legie HraDeC získala 12 bodů, Valmez 8 bodů a domácí Otrokovice pouhých 6 bodů, když Michal Gažda jako jediný neskončil ze svého týmu poslední.

Castles of Burgundy

Druhá hra byla o chloupek vyrovnanější. Nashova rovnováha a Brno získaly shodně 22 bodů a jen o bod méně Osadníci. Chessterror mírně zaváhal a získal 17 bodů. Legie HraDeC se vzchopila a získala 16 bodů, přičemž ani jednou nevyhrála. Předposlední, ale s jednou výhrou, skončil Valmez s 11 body a domácí tým ElGringos skončil bohužel opět poslední, ale zvýšil bodový zisk na 10 bodů.

Marco Polo

Poslední hrou prvního kola bylo Marco Polo. Vypadá to, že Chessterror velmi dobře natrénoval, protože získal tři výhry a jedno druhé místo, celkově 29 bodů. Nashova rovnováha získala 22 bodů, což by jindy byl kvalitní výsledek, ale rozdíl sedmi bodů je v tomto případě moc velký. Brno, Osadníci a Legie HraDeC získaly shodně 17 bodů. Otrokovice získaly 9 bodů, Valmez 7 bodů.

Shrnutí

Pořadí po 1. kole je následující:

  1. Chessterror...............70 bodů
  2. Nashova rovnováha....68 bodů
  3. Brno........................63 bodů
  4. Osadníci...................59 bodů
  5. Legie HraDeC............45 bodů
  6. Valmez.....................26 bodů
  7. ElGringos Otrokovice..25 bodů

Liga hodnotí i jednotlivce a zde je situace velmi zajímavá. Snad poprvé se stalo, že dokonce tři hráči vyhráli všechny své hry! Jsou to Josef Kratochvíl z Chessterroru, Martin Novák z Nashovy rovnováhy a Peter Novák z Brna!

Alespoň jednu hru vyhrálo 5 týmů a 14 hráčů.

Na první pohled by se mohlo zdát, že o pořadí již může být rozhodnuto. Není tomu tak, protože nás čekají ještě tři další kola, kdy se může zadařit někomu jinému. Některé týmy již nyní ví, že v dalším kole nebudou v nejsilnější sestavě, vše je tedy otevřené.

2. kolo

Druhé kolo nás čeká v sobotu 21. ledna 2017, kdy budeme hrát

Chcete hrát také?

Zaujala vás Liga deskových her? Právě probíhající ročník je už uzavřen. Chcete hrát příště? Napište! Použijte organizátorský email ldh.org(zavináč)jzuda.cz nebo mi napište soukromou zprávu zde na Zatrolenkách.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Salem 1692
Salem 1692
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas