BLACKFIRE: Novinky skladem

Autor: 1a2a3a4 | 18.4.2021 | 7

Vydavatelství Blackfire ve středu 14. 4. naskladnilo několik novinek, a to Res Arcana a Odemkni! Hrdinská dobrodružství (tři příběhy ve zvlášť krabicích – Na stopě bílého králíka, Sherlock Holmes – Šarlatová nit vraždy a Vhoď minci).

A poté v pátek 16. 4. na sklad dorazila i Zombicide (druhá edice).

Autorem hry Res Arcana je Thomas Lehmann, který stojí i za tituly jako Dobyvatelé vesmíru, Magellan, či například rozšíření pro Pandemic: Laboratoř, Nové hrozby a Stav ohrožení.

Jedná se o karetní fantasy hru, ve které hráči zápolí v rolích jednotlivých mágů. Před sebe si postupně vykládají karty magických artefaktů, bytostí nebo míst, čímž získávají přístup ke stále většímu množství magických esencí. Ty hráči pomáhají vykládat nové artefakty a využívat jejich schopnosti. Hráči se takto snaží vytvořit zásobu esencí, která jim umožní získat místa, která přinášejí vítězné body. Hráč, kterému se podaří získat 10 bodů na konci kola, ve hře zvítězí.

 

 

 

Všechny tři zmíněné hry Odemkni! Hrdinská dobrodružství jsou jednotlivé samostatně vydané scénáře únikové hry, která původně v angličtině vyšla dohromady v jedné krabici s názvem: Unlock! Heroic Adventures.

Ve scénáři Na stopě bílého králíka se podíváme do Carrollovy Říše divů a pomůžeme Alence vrátit se zpět do normálního světa.

Ve scénáři Sherlock Holmes – Šarlatová nit vraždy budeme asistovat slavnému detektivu z Baker Street 221b s vyšetřováním vraždy pana Halla.

Nakonec ve scénáři s nejméně prozrazujícím názvem – Vhoďte minci – se ocitnete sami doma za deštivého dne a s vybitým mobilem. Na(ne?)štěstí se na půdě ukrývá starý dědečkův arkádový automat.

 

 

 

 

Zombicide (druhá edice) je druhá edice klasické verze hry Zombicide, která nás narozdíl od středověkého Černého moru vezme do současnosti.

Druhá edice mírně upravuje pravidla, např. pro útoky na dálku, dveře nebo dopravní prostředky. Přidává mj. také temné zóny, kde jsou zombies chráněny před útoky přeživších, nebo dětské přeživší.

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Star wars the deckbuilding
Star wars the deckbuilding
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas