BLACKFIRE: Kolonie, Jaipur a Rukavice nekonečna

Autor: 1a2a3a4 | 11.3.2020 | 2

Blackfire chystá další dvě hry. Jaipur a Rukavici nekonečna. Také má již skladem Kolonii.

Jaipur je karetní hra přesně pro dva hráče již z roku 2009. Zároveň se jedná o hlavním město indického státu Rádžasthánu, dříve dokonce centrum celého indického království. Jako v takovém zde kvetla kultura, vzdělanost a hlavně obchod. Hráči v rolích obratných džajpurských kupců během dvou až tří kol (partií) usilují o „pečeť dokonalosti“ – tu na konci kola vždy získá úspěšnější, tj. bohatší kupec. Kdo jako první získá dvě pečetě, stává se mahárádžovým dvorním kupcem a vítězí. Karty ve hře představují šest druhů různě vzácného zboží (koření, stříbro, látky,...) a velbloudy, kteří fungují jako prostředek směny. Na začátku partie se vytvoří „trh“ – pět odkrytých karet v nabídce, ze kterých lze vybírat. Karty trhu se průběžně doplňují z dobíracího balíčku. V každém tahu má hráč pouze dvě možnosti, buďto získat karty, nebo prodat karty. Aktuálně budou hru vydávat Space Cowboys a právě jejich edici bude Blackfire lokalizovat.

Druhou hrou je včera, 10. 3., v noci odhalená chystaná novinka od Z-Man Games. Půjde o předělanou karetní micro hru Milostný dopis pro licenci Marvel. S názvem Rukavice nekonečna (v originále Infinity Gauntlet: A Love Letter Game). Kde bude stát Thanos proti všem. Jeden hráč převezme roli Thanose a bude hledat kameny nekonečna, zatímco 1-5 dalších hráčů využije síly superhrdinů (Spiderman, Gamora, Black Panther, Hulk...) , aby zmařilo jeho úsilí. Hrdinové musí postupně spolupracovat na tom, aby Thanosovy životy srazili až na nulu, dříve než jim bude moci udělat totéž – nebo shromáždí všech šest kamenů nekonečna a luskne prsty. Každá strana má svůj dobírací balíček. Thanos ho má plný přisluhovačů a kamenů, A jeho protivníci karty superhrdinů. 

Dnes 11. 3. naskladnili dobrodružnou postapokalyptickou hru Kolonii. Pohroma si vzala lidi. Teď jsou tvorové žijící doposud ve stínu lidstva ve středu všeho dění. Pokud chtějí přežít, musí z trosek starého světa vybudovat svět nový. Kolonie je přírůstek do rodiny her, které se odehrávající na stránkách velké knihy dobrodružství (podobně jako Plyšová hlídka)! Hráči se vžijí do rolí statečných tvorů, kteří usilují o přežití své kolonie tím, že získají jídlo a vodu, najdou nové využití pro starý šrot a eliminují dravce, kteří mají pramalý zájem na vybudování nové společnosti v postapokalyptickém světě. Budete hrát za partu myší, křečků, morčat a dalších tvorů. Postavte se hrozbám tváří v tvář v boji nebo zkuste diplomaticky zajistit mírová řešení. Dokončete mise, získejte vylepšení pro vaši kolonii a odemkněte si nové dovednosti. Prozkoumejte ruiny předměstí očima malých hlodavců.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra Vesmirna agentura
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas