FOX IN THE BOX: Novinky, upřesnění, oznámení...

Autor: 1a2a3a4 | 1.2.2020 | 25

David Hanáček z Fox in the Box v rozhovoru s Deskofobií, který vyšel 31. 1., odhalil další plány a novinky.

Česky vyjde dle Davidových slov „jednoduchá karetní hra“, jejímž autorem je Cole Wehrle Pax Pamir (Second Edition) s kickstarterovou verzí komponent. Dorazit by měla kolem října 2020.

První polovina 19. století. V rolích náčelníků afghánských klanů se budete snažit, za pomoci chaotické situace v zemi, posílit vlastní vliv a moc. Budete vytvářet koalice s imperiálními mocnostmi (Ruskem a Británií) nebo se spojíte se zbytky vysoké afghánské aristokracie z nedávno rozpadlé Durránské říše? Který z náčelníků zvládne správně odhadnou čas, bez zábran využít všech prostředků a pozvednout svůj klan k moci a nehynoucí slávě?

Další zmíněný kousek, který má letos u lišky vyjít, je civilizační hra založení na engine-buildingu uzavírající Trilogii her BIOSBios: Origins - Second Edition, která se po „buňce“ a „zvířátkách“ tentokrát zaměří na rozvoj "lidské" civilizace přibližně od 200 000 př.n.l. I zde můžeme počítat s kickstarterovými komponenty a jeho cena se bude pohybovat zhruba kolem 1 700 až 1 800 Kč.

Letos nás čeká i reprint Neanderthal: Lovci mamutů, který si prošel na stránkách Fox in the Box „předobjednávkovou kampaní“. Oproti loňské hře Greenland to vypadá, že nejspíš i zde najdeme kickstarterové komponenty (např. kmeny budou mít meeply - dřevené postavičky místo kostiček).

Evropa 43 000 př.n.l., každý hráč zde povede jeden z druhů - neandertálce, kromaňonce či archaiky a bude se snažit, aby v tomto drsném prostředí přežil. Můžete lovit pleistocenní megafaunu, ale přitom byste měli dávat pozor na predátory. Stařešinové vám budou rozdělávat oheň či domestikovat zvěř, ženy můžou sbírat plodiny, učit děti nová slova... Pokud se vám podaří propojit řečová centra v mozku vašeho druhu, nastartuje kulturní revoluci...

Sekce Leder Games by se dala označit jako náznaky a plány, ale vše nejisté.

Druhé rozšíření pro ROOT (Root: The Underworld Expansion) chce vydat, ale domluvené to stále ještě není, jelikož lokalizované varze Leder Games řeší vždy až s druhým anglickým printem, což bude ještě trvat.

   

Se hrou VAST je to nastejno, sice by se dal již lokalizovat první (Vast: The Crystal Caverns), nicméně ten není tak vybalancovaný a odladěný jako druhý Vast: The Mysterious Manor, který je v hledáčku, ale nedá se jeho vydání ještě oficiálně oznámit... 

Oath: Chronicles of Empire and Exile, který je aktuální na kickstarteru, by David také rád vydal česky, ale na ten se případně můžeme těšit také až za delší dobu, jelikož premiéru má mít v roce 2021 a případná čeština by byla také až s případným druhým printem.

A je tu i odhalení GMT: 

Kromě rozšíření pro Pád Nebes (Ariovistus), které bylo oficiálně oznámeno již minule, se dostalo i na onu zatím utajovanou další hru z tohoto vydavatelství.

Další vydanou hrou v češtine z produkce GMT bude „relativně jednoduchá“ hra pro tři hráče (má sice i variantu pro jednoho a dva, ale primárně je právě pro tři) z období druhé světové války s názvem Churchill. S cenou kolem 2 000 Kč (takže by měla být levnější než anglický originál).

No a pokud se bude dařit Churchillovi, není důvod nevydat i další hru od GMT, o ní však nemá David, narozdíl od prvních dvou, vůbec jasno a zvažuje i možnost nějakého hlasování...

   

A nakonec vydání hry Successors, která si úspěšně prošla kickstarterem, by mělo být v říjnu 2020.

 

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lords of Hellas / KS Terrain expansion SUNDROP
Lords of Hellas / KS Terrain expansion SUNDROP
Akt. cena: 699 Kč
Končí za: 14 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas