Systém bodování uživatelů

Autor: Zeus | 26.1.2010

Za energii, kterou hráči věnují k obohacení ostatních tím, že umístí své recenze her nebo obrázky ke hrám na tyto stránky, získávají body významnosti. Po dosažení určitého množství těchto bodů dostanou před svoji přezdívku ikonu, díky které pak jejich příspěvky získávají na důvěryhodnosti u ostatních návštěvníků stránek.

Systém úrovní

- po dosažení 10 bodů významnosti

- po dosažení 25 bodů významnosti

- po dosažení 50 bodů významnosti

- po dosažení 75 bodů významnosti

- po dosažení 100 bodů významnosti

- po dosažení 250 bodů významnosti

- po dosažení 500 bodů významnosti

- po dosažení 1000 bodů významnosti

- po dosažení 2500 bodů významnosti

- po dosažení 5000 bodů významnosti

Aktuální stav svých bodů si můžete zkontrolovat v horním pravém rohu za svoji přezdívkou.

Jak je možné získat body?

Upozornění:

  • Níže uvedené body nezískáš hned, ale až po schválení daného "dokumenty" administrátorem, který v průběhu schvalování udělí i určitý počet bodů.
  • Vše co nahráváš musí být autorská tvorba a tedy ne článek / fotka / ... převzatý kdesi z internetu. Za toto porušování autorského zákona dokonce můžeš o nějaké body přijít.

A za co se tedy body udělují?

  1. Nahráním obrázku ke hře

    Za nahrání fotky do galerie u hry můžeš získat od 0 do 3 bodů. Více informací nalezneš ve formuláři pro nahrání obrázku ke hře.

    Samozřejmostí pro schválení fotek je jejich dostatečná technická kvalita (ostrost, světlo) a relevantnost (fotka, kde hra zabírá lidi a někde v růžku je kousek "kdovíjaké" hry, asi také nebude schválena).

  2. Napsání popisu hry

    Obvykle je popisek hry ohodnocen v rozmezí 1-15 bodů. Více bodů získáš za popis hry, který více odpovídá ideálnímu popisku (ideální rozsah a náležitosti popisu hry jsou uvedeny na formuláři pro přidání tohoto typu článku).

    Do popisu hry nepatří osobní hodnodocení, poznámky autora popisu, ani dojmy (na to vše je pak recenze).

  3. Sepsání recenze hry

    Za přidání recenze hry obvykle udělujeme do 30 bodů. Stejně jako u popisu hry platí, že více bodů získá rozsáhlejší recenze, která rozebírá hru z různých úhlů (od zábavnosti přes kvalitu zpracování až třeba i po komplikovanost pravidel, srozumitelnost jejich sepsání, ...). Dále určitě více bodů získá recenze, která má logickou strukturu, která při čtení příjemně plyne (neskáče z tématu k tématu bez logického propojení) a přitom je ale pro lepší čtivost rozdělena do logických celků v podobě odstavců s nadpisy.

    Důležitá je vyváženost - recenze by měla shrnovat pravidla do té míry, aby čtenář, který hru nezná, pochopil, co je jejím principem, a jak vlastně hra probíhá. Zároveň byla ale recenze měla být autorským počinem. Tedy subjektivně zhodnotit, co se na hře povedlo a co ne (herní doba, grafika, design, kvalita komponent, svázání tématu a mechanismů, pravidlová náročnost, učební křivka atd.).

  4. Přidání novinky ze světa společenských her

    V závislosti na obsahu a formě novinkového článku můžeš získat do cca 20 bodů. Opět platí, že kromě samotné informace je důležitá i forma (čtivost, logičnost výstavby článku, ...). A u novinek platí, že podstatná je i novost informace :-).

  5. Vytvoření a nahrání souboru ke stažení

    V absolutním množství bodů je toto rozhodně nejvýtěžnější kategorie, protože za soubor můžeš dostat i větší desítky bodů. ALE na druhou stranu platí, že vytvořit dobrý soubor ke stažení (obvykle překlad pravidel) je časově ze všech kategorií nejnáročnější. A je třeba přiznat, že v hrubém přepočtu získaných bodů za potřebný čas vložený do vytvoření daného souboru bude tato kategorie asi nejhorší.

    Obecně se při udělování bodů za soubor zvažuje rozsah souboru (zjednodušeně při překladu například pravidel počet stránek překladu a zda jde o stránky rozsahu A4 nebo nějakého pidi formátu) a také grafická úprava (víc bodů určitě získá překlad v pvůdní grafice než překlad ve "strohém" stylu na bílých A4 ve Wordu). Pro nějaké přiblížení (opravdu hrubé) lze počítat s cca 5 body za stránku A4 překladu v púvodní grafice, přičemž pro dokumenty delší než 10 stránek pak postupně počet bodů za stránku pomalinku klesá.

Rozhodně je třeba počítat s tím, že neexistuje žádné striktní a naprosto objektivní pravidlo, které řekne, kolik bodů za co je. Je třeba to brát jako nějaká principy, podle kterých administrátoři postupují, ale ve finále do samotného "ohodnocení" vstupuje i subjektivní názor schvalovatele. Prosíme o rozumnou míru respektu a schovívavosti :-).

Vybíráme z Bazaru

7 Divov Sveta 2.Ed.: Folded Space Insert od koruny
7 Divov Sveta 2.Ed.: Folded Space Insert od koruny
Akt. cena: 170 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas