Zoo Tycoon - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Marc Dür
Samuel Luterbacher
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Chyby

Budu rád, když se zde objeví chyby, na které jste narazili.

Já začínám právě 1. partii a vidím, že na lamakartě se píše, že “Na jaře si hráči vyberou zvířata z burzy...” Předpokládám, že jde o léto, jak to je uvedeno v pravidlech i na hlavní desce.

Dále jsou jinak popsané názvy akcí na desce pracovníků a v pravidlech, což mate (např. místo rozmnožování je tam chov - a skoro stejný název má akce v jiné části roku… nebo místo používaného slova transakce tam je najednou výměna, což nedává smysl)…

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

16.11.2023 20:57:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Ach jo.. Jak jsem se na hru těšila tak teď zas nemám chuť jí ani kupovat. Jestli vydavatel ani nedokáže dodržet konzistentnost klíčových slov tak je to vrchol amatérismu :( 

20.1.2024 21:50:13

Stačí se podívat na to, jaké vydavatelství to dělalo… 

Ovšem pořád je to jeden z těch lepších jejich překladů, až na pár chybek a nekonzistencí je to hratelné. Pokud se to dá říct o hře, která má velké mezery a výhrady k hratelnosti už v původní verzi :( 

21.1.2024 11:40:01

Jen si dovolím nadhodit, že není nutné dělat z komára velblouda, nějaká klíčová slova tady jsou fakt úplně nepodstatná, já si ničeho nevšimnul, natož abych řešil, že je hra kvůli tomu hůř hratelná :-)

Vše je velmi logické a procedurální. Kamarád se kterým to hraju je právník a jestli by někdo měl problém s nejednoznačností, bude to on. (a on žádný nemá)

21.1.2024 18:26:05

@Sukuba  Tak ono to není tak hrozné, jak to podle Jonáše vypadá. Těch nekonzistentních “klíčových slov” jsem si upřímně ani nevšiml, a průběh roku je popsán na hrací desce, a tam je správně, takže lama karta konkrétně na tohle potřeba není. Nechci tím BF omlouvat, ale zrovna ZOO tycoon se za mě podle pravidel rozhýbat dá.

21.1.2024 19:11:15

Já nikde neřekl, že to je hrozné. Já ale když vidím chyby, co by mohly mást, tak je rád na ZH uvedu, aby si ostatní hráči dali pozor a věděli o tom. Proto podobná vlákna zakládám a psal jsem, aby sem i ostatní dali vědět, kdyby na něco narazili. To je celé; radši bych měl hry konzistentní a bez chyb, ale hratelné to je. Problém jsou však pravidla sama o sobě (už v originále), učilo se mi to blbě, a to něco nahráno mám.

_____________________________________________
· od ledna 2024 tu mám na starosti sekci novinek coby admin
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

21.1.2024 19:52:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Nerad bych, aby to někoho odradilo… Takže říkám, že se to učilo normálně, chvilku trvá, než se v tom člověk zorientuje, ale pak to je úplně na pohodu.

21.1.2024 21:23:57

@Jonash To nebyl útok na tebe, jestli to tak vyznělo. Jen jsem chtěl říct, že ty chyby nejsou až tak zásadní, aby to někoho demotivovalo ke koupi hry. Spíš mi tam vadí prasácký strukturování pravidel (což není chyba BF)  a takový ten těžko čitelný a ne dobře pochopitelný translator překlad (což už jejich chyba je). 

22.1.2024 07:39:45

Vybíráme z Bazaru

Delta
Delta
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas