Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 13 let |
Herní doba: | 90 min |
Herní svět: | Současnost, Zvířátka |
Herní kategorie: | karetní hra |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Maxime Tardif |
Rok vydání: | 2023 |
Sdílej: |
Konec hry
Nebyl mi úplně jasný konec hry (konkrétně jestli se dohrává kolo). Po srovnání CZ a EN pravidel mi přijde, že z české verze vypadl odstavec "End Game". Přehlídl jsem něco?
Je to hned na začátku pravidel :) Ano, dohrává se tak, aby každý z hráčů vybíral akci stejněkrát.
_________
Vláďa z Mindoku
Lol, vidim, ze Mindok opat raz skrtol dolezitu vec z pravidiel, ktora hracom pomaha pochopit hru, za ucelom “ich zlepsenia”. To uz je normalne running joke.
Takže je to záměr? Nechat takovouhle informaci pouze na přebalavou (!) stránku pravidel, kdy člověk ještě ani nezná komponenty, natož aby věděl, jestli pravidla skutečně důsledně rozlišují tah a kolo, mi připadá poněkud odvážné. Ostatně moje zmatení o tom něco vypovídá :D
Tohle je takový podpis jednoho kreativnějšího překladatele. Myslí si, že ty hry vylepšuje… :)
EDIT: Jde jen o spekulaci, třeba toto konkrétně vůbec záměr nebyl? :)
...................................................................
Odvážný dobrodruh
Souhlasím, že napsat na úvodní stránku pravidel, za jakých okolností hra končí, není úplně standardní a šťastné, ale na druhou stranu si myslím, že z toho není potřeba dělat vědu ;-) Už mnohokrát se mi stalo, že jsem v pravidlech něco nemohl najít (přehlédl jsem apod.) a podobných dotazů tady najdeme spousty. @kroelh na dotaz odpověděl a tím pomohl tazateli i všem ostatním, kdo to potřebují, což je skvělé. Díky ;-)
@Cyclopanda Už si ta pravidla nepamatuju (kde je co napsané). Ale pamatuju si, že jsem si pravidla přečetl, hru vytáhl a zahrál. Co jsem si nepamatoval jsem si bez problémů zpětně dohledal. Nikde jsem žádný problém s pravidly neměl…
Ve verzi anglických pravidel, které jsme my překládali, tato informace bohužel na konci nebyla. Mrzí nás to, že nám to vypadlo dát i dozadu.
Ve spoustě her naopak přidáváme informace a pravidla skládáme tak, aby byla srozumitelnější, než anglický originál, tady nám to ale bohužel uniklo.
Jinak bych jen rád poznamenal, že, troufám si říci, naše pravidla vždy důsledně rozlišují tah a kolo :) Na tom si opravdu snažíme zakládat :)
_________
Vláďa z Mindoku
Tak já se musím Mindoku zastat, že po přečtení českých pravidel nám zrovna tohle bylo jasné a ani jsme se nad tím nepozastavili :D
Až teď jsem se koukla na anglická pravidla a jo, kdyby to tam bylo, bylo by to lepší, ale asi bych z toho nedělala kovbojku. V té české verzi to napsané je, jako problém bych viděla, kdyby to tam nebylo napsané vůbec.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Válka o prsten: Páni Středozemě - dobročinná aukce
Akt. cena: 4440
Končí za: 7 hodin
The Lord of the Ice Garden
Akt. cena: 1425 Kč
Končí za: 1 den