Věc - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi, Horror, Současnost
Herní kategorie: desková hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrea Crespi
Giuseppe Cicero
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Střelná zbraň a vyhnutí se střetnutí

Ten, kdo má zbraň se může vyhnout střetnutí. Znamená to, že se vyhne pouze ten, kdo má zbraň, ale ten druhý, který se střetl s tím se zbraní, si normálně bude brát od majitele zbraně žeton pro setkání? Přijde mi to docela ultimátní, jelikož potom ten, kdo má střelnou zbraň, má docela velkou výhodu, které se moc dobře nejde zbavit.

7.4.2022 09:44:44

Pokud má postava zbraň, je úplně mimo střetnutí. Prostě to ber, jako by tam vůbec nebyla. V případě dvou postav, kdy má jedna zbraň, střetnutí vůbec neřeš. V případě více postav, řeš střetnutí pouze těch postav, které zbraň nemají. 

7.4.2022 13:27:17

Tak to hráč za Věc nikdy nesmí do zbrojovny…? Asi ok, ale přijde mi to divný. Díky

7.4.2022 20:04:26

Nechápu. Proč by nesměl hráč za Věc do zbrojnice? Může normálně, kam chce…

8.4.2022 09:03:31

@Oliverr : Já to chápu tak, že i Věc může do zbrojnice a vzít si zbraň. Tu samozřejmě nemusí použít, ale jen ji blokovat u sebe a pokud to není plamenomet, tak ani ostatní hráči netuší, co za zbraň to je. Naopak tím znevýhodní ostatní hráče, kteří si danou zbraň nemohou vzít, pač už je zabraná. Možná budou i situace, kdy věc nebude chtít asimilovat z důvodu zvýšení podezření.

8.4.2022 19:22:53

Phoenix: Jo, to sice chápu, ale nepoužít zbraň při střetnutí, abychom se vyhnuli nákaze, dělá podle mě z daného člověka, který má před sebou nepoužitou zbraň, maximálně podezřelého. Pokud by to bylo tak, jak jsem si myslel, že to je, tak by to bylo víc v pohodě, jelikož ten, kdo má zbraň se nakazit nemůže, ale kdyby to byla Věc, tak ta toho druhého nakazit může… jen mě to tak napadlo.

8.4.2022 20:06:53

@Oliverr : Chápu, určitý smysl dávají obě varianty. A) tvá zbraň chrání jen tebe (z toho pohledu to vidíš ty) B) zbraň zabrání přiblížení postav k sobě, tedy nedojde k přenosu ani z jedné strany (tak to vidím já). 
Podle mě není proti principu hry nepoužití zbraně i když to zvýší tvé podezření. Ale zase Věc, pokud se skrývá, tak se musí rozhodnout, zda bude předstírat, že nechce střetnutí a tím zamaskuje podezření jiných hráčů anebo zda chce střetnutí, čímž bude muset najít výmluvu (hele mám jednorázovou zbraň a tu si chci šetřit na později) nebo tím defakto řekne hele já jsem Věc  a pak se může třeba i odhalit. Podle mě je to docela hezké obohacení hry a přináší to dilemata i pro skrytou věc. 

9.4.2022 10:49:58

Vybíráme z Bazaru

Pirátské kostky
Pirátské kostky
Akt. cena: 180 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas