Věc - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi, Horror, Současnost
Herní kategorie: desková hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Andrea Crespi
Giuseppe Cicero
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Počasí

Ahoj, 
ještě jsem samotnou hru nehrál, ale nekolikrát jsem četl pravidla, díval se na videa a moc nerozumím principu počasí a meteorologické stanici. Na začátku každého tahu hodím kostkou počasí, ale když se mi povede v rámci meteo-stanice hodit sluníčko, tak ho tam pak přece můžu nechat až do konce hry, je to tak? Má pak Házení kostkou na počasí/změna počasí na jiné než slunečno význam? Pokud bych to udělal, jako skrytá Věc, tak se tím okamžitě odhalím jako sabotér a jinej důvod mě nenapadá. Možná snad zdržení S.O.S helikoptéry, ale to mi příjde dost riskantní. Nějaké zkušenosti/rady/vysvětlení?

9.2.2024 10:16:00

Každé kolo házeš na počasí na začátku kola znovu, meteostanice ti umožňuje kostku přehodit a pokud se ti nelibi, cos hodil, tak si můžeš nechat předchozí výsledek.

Vrchní slouha v Přístavu hrdinů

9.2.2024 10:26:24 | Upraveno autorem (porovnej)

FÁZE 1. POVĚTRNOSTNÍ PODMÍNKY 
Velitel hodí kostkou počasí a položí ji na tabulku počasí na symbol, který padl. Nachází-li se kostka v  meteorologické stanici (viz strana 22), může se velitel rozhodnout, zda ponechá právě hozený výsledek, nebo použije ten, který na kostce byl před hodem. 

Ano, to chapu. Moje otazka smeruje, ze kdyz hodim v meteo-stanici slunicko, tak si ho ponecham, kostka zustane ve stanici a vždycky když má velitel v první fázi házet na počasí, tak se logicky rozhodne, ponechat na kostce to, co tam bylo pred hodem (tedy sluníčko), a to až do konce hry. Nema má nějaký význam si vzít jiné počasí (pokud velitel není Věc)
 

9.2.2024 10:49:21

Hru jsem taky jeste nehral, ale pravidla chapu tak, ze je jedno, jestli pouzijes vysledek z meteorologicke stanice, nebo vysledek hozeny ve fazi 1, vzdycky musis kostku presunout na tabulku pocasi. A kdyz uz se pak kostka nenachazi v meteorologicke stanice, neni mozne jeji aktualni hodnotu prenaset do dalsiho kola.

9.2.2024 11:24:00

kostka počasí je jen jedna. Takže ve chvíli, kdy jí velitel hodí, už logicky není v meteorologické stanici.

9.2.2024 11:49:31

Už mi to bylo vysvětleno. Když ve 4.fázi hodím v meteo-stanici sluníčko, tak si ho mohu ponechat do 1.fáze následujícího kola, pokud by mi nevyhovoval hod kostkou. Ale POUZE do následujícího kola. Poté, pokud nikdo nehodi v meteo-stanici jiný hod, už by zasel musel vzít v potaz pouze hod kostkou v 1.fázi hry

9.2.2024 12:30:17

Vybíráme z Bazaru

Frostpunk - insert
Frostpunk - insert
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas