Válka o Prsten: Karetní hra

xxxxxxxxxo hodnoceno 85x (Seznam vlastníků)

Válka o Prsten: Karetní hra - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Ares Games
Galakta
Autoři: Ian Brody
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Reaktivace/aktivace bojišť/stezky + Arwen

Zdarec,

Chci se jen ubezpečit jestli to hrajeme správně. 

1.) Když se má aktivovat nová stezka během fáze akcí, tak se starší musí vyhodnotit rovnou (jako ve fázi boje) a nahradit novou. Tím pádem všechny postavy na té starší se automaticky dle počtu lebek odstraní/odloží a na nové nezůstane nic a jen se vyhodnotí efekt?

2.) U znovu aktivních bojišť se tedy štíty nepočítají. Tím pádem tam můžu vykládat nové postavy/armády (či přesouvat) dle vyhrazené frakce, ale jen je obránce v nevýhodě? Takže když její původní majitel přijde o ni v novém boji, tak je reaktivace vlastně způsob, jak zamíchat s body, že? Zatím jsme tuhle taktiku moc nejeli, ale dělá to na mě ten dojem. Resp. tvůrce radí, že reaktivace či nová aktivace je klíčem k úspěchu.

3.) Arwen zase dává štíty Aragornovi/Chodci, ale chápu dobře, že to lze jen při vyložení? Páč u textu není “můžeš použít akci”. Jen mi to přijde celkem škoda, když ji člověk vyloží dřív do záloh a v pozdějších fázích už tak nemůže přidat bonus štítů a jen si za ni lízne kartu a může ji přifařit k armádě. 

6.8.2023 20:07:42

1-  Přesně jak píšeš. Vyhodnotí se okamžitě boj na stezce, kdo má být vyřazen a odložen, dle pravidel, je odložen a vyřazen a začíná nová stezka, stejné nebo vyšší úrovně, záleží na situaci a nikdo na ni není. Ve fázi boje se pak opět bojuje na stezce. 

 

2- Ano, štíty se nepočítají a je jedno kdo bojiště znovuaktivoval. Obrazně řečeno, dobýváš hrad, který má po minulém obléhání zbourané hradby. S body to zamíchat může, obléhání je jednodušší. Manželka mi takhle ukradla Helmův žleb, potřebovala o dva meče méně a dostala dva body. 

3 odpovím až uvidím kartu před sebou 😩, ale mám pocit, že arwen dává tenhle bonus když je v záloze 

7.8.2023 02:32:14 | Upraveno autorem (porovnej)

2 - Pozor na to, že aby se na bojišti nepočítala obrana, muselo být v předchozím boji dobyto!

Z pravidel:

Pokud bylo bojiště znovuaktivováno poté, co 
se již nachází v protivníkově bodovací oblasti, 
nepočítejte při vyhodnocení boje jeho obranu 
– už bylo jednou dobyto a nevyruší ani jeden 
bod útočné síly.

3 - Nemám hru před sebou, ale myslím si, že dokud je Arwen ve hře, dává Aragornovi tento bonus. Kdybys sem dopsal text z karty, bylo by snazší odpovědět. 

7.8.2023 08:10:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Arwen

Při vyložení: Dober si 1 kartu.

V zálohách: Přidej Chodci nebo Aragornovi štít (bojiště) a štít (stezka).

Není tam právě “můžeš použít akci” a v pravidlech je: Ihned vyhodnoťte efekt herního textu ,,když je karta v zálohách…". V tomto případě není potřeba čekat do dalšího kola jako v případě přesunu karty.

To právě chápu tak, že se to počítá jen když se vyloží a je už ve hře Chodec/Aragorn. Kdybych ho vyložil později, tak by tam muselo být “můžeš použít akci” ne?  

7.8.2023 11:19:16

Herní pojem "V zálohách:" znamená, že daný efekt platí pokud je karta v zálohách, nic víc za tím nehledej. Tudíž, dokud je karta Arwen v zálohách, Chodec/Aragorn mají tento bonus.

Je to vysvětleno na straně 11, je tam i pěkný příklad s Elrondem.

7.8.2023 11:45:12

Díky moc všem! Takže je to jasné. :-)

7.8.2023 13:37:23

Len pre upresnenie bodu #2

Je jedno kolkokrat a kym bolo nejake bojisko dobite, pri reaktivacii sa vzdy pozera len na aktualny stav a teda z ktoreho victory pile-u sa momentalne reaktivuje.

T.j. vzdy ked sa reaktivuje z kopky povodneho majitela, tak sa obrana pocita.

6.4.2024 16:34:44

Ahoj, mam doplnujici dotaz k te aktivaci nove stezky nejakym efektem jine karty. Chapu, ze musim puvodni stezku vyhodnotit. Ale vyhodnocuji se i bojiste? Je to tak, ze vzdy kdyz se vyhodnocuje stezka, tak se musi vyhodnotit i vsechny akticni bojiste?  Diky

8.7.2024 23:21:41

@El Sulda Ahoj, všechna bojiště vyhodnotíš normálně, až v příslušné fázi. 

9.7.2024 09:02:04

Vybíráme z Bazaru

Queenz
Queenz
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas