Union Pacific - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Současnost, Vlaky
Herní kategorie: desková hra, ekonomická
Čeština: není
Vydavatelé: 999 Games
Amigo Spiele
Rio Grande Games
Autoři: Alan R. Moon
Rok vydání: 1999
Sdílej: Facebook

S Ráďou

Autor: J.J. | 1 hodina 15 minut | 27.1.2013 | 0

Hra: Union Pacific

Hráči: J.J. a 1 neregistrovaný

Dnes jsme ve dvou zkusili mírně pokročilou variantu, v níž jednak mohou hráči brát akcie Union Pacificu, jen když zahodí jinou akcii (to pro nás zas taková novinka nebyla, tuhle možnost jsme využívali takřka výhradně i při standardní hře), a jednak karty hodnocení nejsou v balíčku akcií zamíchány tolik náhodně, ale s jistými odstupy. Nemůže se tedy stát, že by dvě hodnocení přišla brzy po sobě, naopak, když přijde nějaké hodnocení, mají hráči jistotu, že příštích, řekněme, 15 tahů žádné hodnocení nepřijde.

Můj mladý a méně zkušený soupeř naneštěstí nedokázal tuto jasnou věc použít. Když přišlo první hodnocení, nestál jsem si na pohled úplně dobře, měl jsem vyloženo méně akcií, ale přesto jsme měli se soupeřem stejný příjem. Následně jsem však s dalším vykládáním akcií nespěchal, věděl jsem, že do dalšího hodnocení mám spoustu času a hromadil jsem karty v ruce, zatímco můj soupeř přese všechno čas od času pár karet vyložil. To byla podle mě chyba, zatímco totiž on vykládal po dvou kartách, protože na jinou možnost se mu jich víc nesešlo, já nakonec mohl vykládat i pět karet najednou a tím ušetřil spoustu kol, která bych jinak jako on spotřeboval na postupné vykládání. Navíc ne vždy vykládal úplně rozumně (vyložit např. dvě černé akcie, když si tím nijak nepomůžu, tj. nijak nezměním majetkové poměry, mi přijde celkem zbytečné, zvlášť, kdybych si mohl počkat třeba na třetí, a ta už by něco znamenala). Snažil jsem se na to soupeře upozorňovat už během hry, tak snad si z toho do příště vezme poučení.

Tedy přestože si na herním plánu vedl soupeř obstojně, nezvládl tentokrát jednoduchou, ale efektivní práci s akciemi a jejich vykládáním. A to bylo dost rozhodující. Daná varianta hry mi tedy nepřipadala tak zábavná, ale dost možná to bylo právě kvůli soupeřově slabé hře. Zvítězil jsem s náskokem asi 30 miliónů (asi 116 ku 146). Třetí, přídavný hráč jich měl něco kolem 40.

Odehráno v: (Okres: )

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Predam Valka Kvetu (Deluxe)
Predam Valka Kvetu (Deluxe)
Akt. cena: 18 €
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas