Údolí králů - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Acchittocca
Antonio Tinto
Flaminia Brasini
Stefano Luperto
Virginio Gigli
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Na pyramidy ve dvou

Autor: Elis | 1 hodina 0 minut | 27.2.2012 | 0

Hra: Údolí králů

Hráči: Elis, Fenrir

Tak jsme dostali chuť zase si zahrát Údolí králů. Hráli jsme jen 2 a nebylo to špatné, bylo dost místa na staveništích, více zastávek na Nilu, ale zase se hůře plnily požadavky z bonusových karet Sfingy.

Ze začátku jsme se snažili hlavně posílit čety a zajistit dost obilí a kamení. Fenrir začínal první a hned v 1. kole mi vysbíral skoro všechny karty s obilím. Protože jsem nechtěla sjet Nil příliš zbrkle (jedině tak bych ho mohla předstihnout), tak jsem neuživila všechny pracanty a ztratila 6 bodů. V dalších kolech jsme se oba zásobili víc než dostatečně, karet s obilím přišlo hodně a byli jsme na ně jen 2. Někdy by se hodilo i více lodiček:-) Kola probíhala v pohodě, jako první jsme dostavěli pyramidu, obelisk pouze po 7.řadu, chrám jen po 5. a s hroby byly největší potíže, protože měly vysoké hodnoty a tudíž na ně nikdy nezbylo dost prostředků.

Celou hru měl prvenství Fenrir, začínal první, nakrmil dobře, na staveništi byl většinou taky první a vůbec mu to nějak vycházelo. Moje ztráta 6 bodů v začátku hry mi zřejmě dost uškodila. I přes to, že jsem pak většinou kola začínala já a díky kartám Sfingy jsem získala 21 bodů, tak jsem ho už nedohnala. Fenrir získal za Sfingy 17 bodů a navíc prodal 10 kamenů za dalších 10 bodů.

Takže skore bylo:

1. Fenrir 123 VB   síla čet žolík 9/ 7, 4, 3

2. Elis     97 VB                       8/ 7, 6, 4

 

Odehráno v: Olomouc (Okres: Olomouc)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Nájezdníci ze severu
Nájezdníci ze severu
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 55 minut

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas